ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι προσθήκες και οι αποχωρήσεις στον Παναθηναϊκό

Οι προσθήκες και οι αποχωρήσεις στον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τη μεγαλύτερη δραστηριότητα στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, αναμορφώνοντας σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ του. Το Sport24.gr κάνει μία ανασκόπηση των κινήσεων του Τριφυλλιού.

Περίμεναν όλοι ότι θα έκανε ο Παναθηναϊκός μεταγραφές τον Ιανουάριο; Ασφαλώς... Ήταν σίγουρο και ο Αντρέα Στραματσόνι είχε τη διαβεβαίωση του Γιάννη Αλαφούζου. Πίστευε κανένας ότι θα προσέθετε τόσους παίκτες στο ρόστερ και με αυτό το κόστος; Μάλλον όχι... Ούτε οι πλέον αισιόδοξοι δεν ανέμεναν το πλήθος των προσθηκών που ακολούθησε... Και το κυριότερο, ότι ενδεχομένως να μην έχουν τελειώσει ακόμα!

Αρχικά, είχε διαδοθεί ότι ο Παναθηναϊκός αναζητούσε έναν δεξιό μπακ, έναν χαφ με επιτελικές ικανότητες και έναν εξτρέμ... Με την υποσημείωση ότι η αναζήτηση διεπόταν από το οικονομικό στάτους της ΠΑΕ, στο πλαίσιο της εξυγίανσης της. Αυτή ήταν η αρχική εντύπωση.

Φευ, όμως... Το αφεντικό (βλέπε, Γιάννης Αλαφούζος) τρελάθηκε και αποφάσισε να δαπανήσει πολλά χρήματα, προκειμένου να επιτρέψει στον Αντρέα Στραματσόνι και στους Τάκη Φύσσα, Λεωνίδα Βόκολο να στραφούν σε πρωτοκλασάτους παίκτες. Φυσικά, τη ρευστότητα της ΠΑΕ ενίσχυσε η πώληση του Νίκου Καρέλη στην Γκενκ και η προκαταβολή που εισπράχθηκε.

Οι προσθήκες και οι αποχωρήσεις στον Παναθηναϊκό

Η αρχή έγινε με τον Ολιβιέ Μπουμάλ, η απόκτηση του οποίου από τον Πανιώνιο ολοκληρώθηκε στις 23 Δεκεμβρίου του 2015. Χριστουγεννιάτικο δώρο, είπαμε... Οι μεταγραφές συνεχίστηκαν πριν την είσοδο του 2016 και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την έλευση του Τζαντομένικο Μέστο, ως ελεύθερου.

Οι προσθήκες και οι αποχωρήσεις στον Παναθηναϊκό

Το 2016 άρχισε δυναμικά και στις 6 Ιανουαρίου, ο Παναθηναϊκός γνωστοποίησε τη συμφωνία με τον εξτρέμ, Παναγιώτη Βλαχοδήμο, ο οποίος δεν είχε ομάδα, ενώ η άμεση ένταξη του επισημοποιήθηκε στο τέλος του ίδιου μήνα. Μία εβδομάδα αργότερα, στις 13/1, επισημοποιήθηκε ο δανεισμός του Γιούρι Μαμούτε για 18 μήνες από τη Γκρέμιο.

Οι προσθήκες και οι αποχωρήσεις στον Παναθηναϊκό
Ναπολεόνι, Εβανζελίστα ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η βραζιλιάνικη παροικία μεγάλωσε στο "Γεώργιος Καλαφάτης", αρχικά με το δανεισμό του Λούκας Εβανζελίστα από την Ουντινέζε στις 20 Ιανουαρίου και στη συνέχεια με την έλευση του Ροντρίγκο Μολέντο, ο οποίος, έφτασε στην Αθήνα στις 25 Ιανουαρίου και ανακοινώθηκε στις 30 Ιανουαρίου. Ενδιάμεσα, είχε παρεμβληθεί στις 26/1 η απόκτηση του Οδυσσέα Βλαχοδήμου, αδερφού του Παναγιώτη, ως ελεύθερου από τη Στουτγάρδη.

Η "καυτή" χειμερινή μεταγραφή περίοδος θα κλείσει με δύο Αργεντινούς, οι μεταγραφές των οποίων δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη... Ο Λούκας Βιγιαφάνιες, για τον οποίο απομένει ένα έγγραφο από την πρώην ομάδα του, CAI για την έκδοση του δελτίου του και ο Σεμπαστιάν Λέτο, ο οποίος αποδεσμεύτηκε από την Κατάνια και θα έρθει στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες

Οι προσθήκες και οι αποχωρήσεις στον Παναθηναϊκό
INTIME SPORTS

Όσον αφορά τις αποχωρήσεις, πλην της πώλησης του Νίκου Καρέλη, ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος πήρε μεταγραφή στον Αστέρα Τρίπολης, ο Αμπντούλ Ατζαγκούν δόθηκε δανεικός στον Λεβαδειακό, ο Σωτήρης Νίνης κατέληξε στη Σαρλερουά, ο Γιάννης Σταματάκης στον Πανελευσινιακό, ο Αλέξανδρος Ταμπάκης στο MLS, ενώ ο Χρήστος Μπούρμπος αποδεσμεύτηκε. Ενδέχεται να κλείσει και ο Χρήστος Δώνης στην ελβετική Λουγκάνο, όπου αγωνίζεται και ο μικρός αδελφός του.

Συνολικά έγιναν ως τώρα 16 μεταβολές στο ρόστερ: 9 μεταγραφές - 7 αποχωρήσεις.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ