ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι παράμετροι στην υπόθεση "Φετφατζίδης"

Οι παράμετροι στην υπόθεση "Φετφατζίδης"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr εξηγεί τι ισχύει με την εκτίμηση των Αλαφούζου, Στραματσόνι για τον Γιάννη Φετφατζίδη και πως ο 26χρονος μεσοεπιθετικός συνδέεται με τους Ιμπάρμπο και Εμποκού.

Ο Γιάννης Φετφατζίδης δεν είναι άγνωστος στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού... Έχει αναφερθεί ως μεταγραφικός στόχος στη διάρκεια του καλοκαιριού του 2016, ενώ παραδέχτηκε τις επαφές ο Αντρέα Στραματσόνι σε μεταγενέστερη συνέντευξη του.

Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός επανήρθε στην επικαιρότητα το πρωί της Πέμπτης (3/11), εν όψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου του 2017.

Κανένας δεν αρνείται ότι ο Φετφατζίδης αρέσει στην τεχνική ηγεσία και στη διοίκηση του Παναθηναϊκού. Ιδίως, επειδή έχει ποιότητα και θα ενισχύσει το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ, κάτι που απασχολεί τον Γιάννη Αλαφούζο και θέλει να φέρει διεθνείς ποδοσφαιριστές.

Ωστόσο, δεν παύει να αποτελεί μία εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Πρώτα απ' όλα, λόγω του κόστους, αφού ο Φετφατζίδης δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Αλ Αχλί από τη Σαουδική Αραβία και είχε αποκτηθεί τον Ιούλιο του 2015 έναντι 1,5 εκατομμυρίου ευρώ από τη Τζένοα.

Επίσης, οι ομάδες της Μέσης Ανατολής προτιμούν να πωλούν τους ποδοσφαιριστές τους, παρά να τους νοικιάζουν, ώστε να αποκομίζουν χρηματικό όφελος.

Όσον αφορά τις προθέσεις του Παναθηναϊκού, πολλά θα εξαρτηθούν από την πορεία στο πρωτάθλημα. Εάν η ομάδα διεκδικεί τον τίτλο, τότε ο Αλαφούζος θα είναι "ζεστός" για να ξοδέψει χρήματα σε "χειμερινές" μεταγραφές. Στην αντίθετη περίπτωση, δύσκολα θα πειστεί για να πληρώσει μία τόσο δαπανηρή προσθήκη...

Άμεση εξάρτηση με Εμποκού, Ιμπάρμπο

Στην υπόθεση του Φετφατζίδη υπάρχει μία παράμετρος... Εφόσον ο Στραματσόνι εισηγηθεί την αγορά των δικαιωμάτων του 26χρονου μεσοεπιθετικού, τότε η επιλογή του θα συνδέεται άμεσα με τους Βίκτορ Ιμπάρμπο και Ζοσέ Πολ Εμποκού. Διότι στο ρόστερ υπάρχουν οι δύο προαναφερόμενοι μεσοεπιθετικοί με τη μορφή δανεισμού και με υψηλές οψιόν αγοράς.

Είναι ξεκάθαρο ότι η ΠΑΕ έχει συγκεκριμένες οικονομικές δυνατότητες και δεν μπορεί παράλληλα να κρατήσει τους Ιμπάρμπο, Εμποκού και να φέρει και τον Φετφατζίδη. Ο Αλαφούζος θα ορίσει το μπάτζετ και ο Στραματσόνι θα κληθεί να επιλέξει... Για παράδειγμα, το 1 εκατομμύριο ευρώ που κόστισε ο δανεισμός του Ιμπάρμπο, θα μπορούσε να διατεθεί για την αγορά του Φετφατζίδη.

Όμως, ακόμα και δανεικός να έρθει ο Φετφατζίδης, θα πάρει χρόνο στη μεσοεπιθετική γραμμή και θα τον στερήσει από έναν από τους δύο προαναφερόμενους. Για να συμβεί αυτό, θα σημαίνει πως ο προπονητής δεν έχει ικανοποιηθεί από τις διαθέσιμες λύσεις που έχει μεσοεπιθετικά.

Ωστόσο, όλα θα εξαρτηθούν από τις προτεραιότητες του Ιταλού προπονητή, αρκεί βεβαίως να συνεχίσει στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού μέχρι τότε. Επειδή στο ποδόσφαιρο, όλα θεωρούνται "ρευστά".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ