ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι παίκτες της ακαδημίας του Παναθηναϊκού ρώτησαν τον Σαραβάκο

Οι παίκτες της ακαδημίας του Παναθηναϊκού ρώτησαν τον Σαραβάκο

Ο Σαραβάκος μετέδωσε την ποδοσφαιρική και την παναθηναϊκή γνώση του, στους νεαρούς παίκτες της ακαδημίας του Τριφυλλιού, με τη συνοδεία της ψυχολόγου, Μαρίας Ψυχουντάκη. (VIDEO)

Μία μοναδική ευκαιρία να μάθουν από έναν από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του Παναθηναϊκού, είχαν οι νεαροί παίκτες της ακαδημίας. Οι μικροί στάθηκαν απέναντι από τον "μικρό", τον Δημήτρη Σαραβάκο και εξέφρασαν τις απορίες τους, λαμβάνοντας τις ανάλογες απαντήσεις.

Η συνέντευξη του συντονιστή του ποδοσφαιρικού τμήματος του Παναθηναϊκού άρχισε με την προβολή ενός βίντεο με ορισμένα από τα πιο εντυπωσιακά τέρματα που έχει σκοράρει με τη φανέλα με το Τριφύλλι, ενώ μετά ακολούθησε η είσοδος του "μικρού" στην αίθουσα του "Γεώργιος Καλαφάτης", όπου έγινε δεκτός με παρατεταμένο χειροκρότημα.

Ο Σαραβάκος δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι το είδωλο του στην αρχή της καριέρας του ήταν ο Θωμάς Μαύρος, ενώ παρότρυνε τους νεαρούς παίκτες έχουν ως στόχο την καλή απόδοση σε κάθε παιχνίδια.

Αναφορικά με τους κορυφαίους στην πράσινη ιστορία και τη δική του θέση στην κατάταξη, τόνισε ότι "στον Παναθηναϊκό, υπάρχει μία ιεραρχία. Πρώτος απ' όλους είναι ο Δομάζος και μετά είμαστε όλοι οι υπόλοιποι".

Τη διαδικασία συντόνισε η ψυχολόγος της ακαδημίας, Μαρία Ψυχουντάκη, η οποία στις απαντήσεις του Σαραβάκου μετέφερε και τα ανάλογα νοήματα στα παιδιά, με τις συνοδευόμενες συμβουλές και τα παρεχόμενα κίνητρα.

Διαβάστε τις ερωτήσεις των μικρών φίλων του τριφυλλιού αλλά και τις απαντήσεις του "μεγάλου μικρού" της ιστορίας του Παναθηναϊκού:

Ποιος ήταν τότε ο αγαπημένος σας παίκτης;
"Έπαιζε στον Πανιώνιο ο Θωμάς Μαύρος που τότε πήγε στην ΑΕΚ, εγώ ήμουν πιτσιρικάς στον Πανιώνιο και εκείνος ήταν μεγάλο όνομα".

Είχατε άγχος πριν τον αγώνα;
"Πριν τον αγώνα αρκετό, περισσότερο στην αναμονή, στο ξενοδοχείο, πριν φύγουμε, όταν έμπαινα στο γήπεδο μου είχαν φύγει όλα. Είχα στρες να δείξω αυτά που ήξερα να κάνω. Πρέπει να υπάρχει σταθερότητα σε όλους τους αγώνες. Ο στόχος είναι αυτός. Να είσαι πάντα καλός".

Ήταν το όνειρο σας τότε να παίξετε στον Παναθηναϊκό;
"Να πω την αλήθεια, όταν ήμουν στον Πανιώνιο, έπαιξα εκεί επτά χρόνια και ποτέ δεν συμπαθούσα τις μεγάλες ομάδες, ήρθα στον Παναθηναϊκό όμως και έκανα τη μεγαλύτερη μου καριέρα. Τον αγάπησα πάρα πολύ σαν ομάδα".

Είστε όμως η ιστορία του Παναθηναϊκού;
"Όχι υπάρχουν και άλλοι που ίσως εσείς δεν τους γνωρίζετε. Η ιστορία του Παναθηναϊκού για μένα ξεκινάει από τον Δομάζο είναι μεγάλη ιστορία".

Και εσείς όμως είστε
"Το δέχομαι αλλά υπάρχει μια ιεραρχία για μένα στην ιεραρχία του Παναθηναϊκού σαν ποδοσφαιριστές είναι ο Δομάζος και από εκεί και πέρα είμαστε όλοι οι υπόλοιποι".

Πως νιώσατε την πρώτη φορά που παίξατε στην πρώτη ομάδα;
"Εκεί είχα άγχος, είχα αγωνία. Να αντιμετωπίσω πολλά πράγματα, τον εαυτό μου, την πίεση του κόσμου, να δείξω αυτό που ήξερα".

Θυμάστε ποιος ήταν ο πρώτος σας αγώνας;
"Το πρώτο μου φιλικό επίσημο είχε γίνει προς τιμήν του Μίμη Δομάζου με την Μπόκα Τζούνιορς".

Πως βιώσατε το πρώτο επίσημο παιχνίδι;
"Το πρώτο-πρώτο επίσημο ήταν με τη Φέγενορντ στην Ολλανδία για το Κύπελλο πρωταθλητριών και ήρθε 0-0 και έπαιζε στη Φέγενορντ ο Ρουντ Γκούλιτ που ήταν πολύ μεγάλος παίκτης".

Εσείς ευχαριστηθήκατε την καριέρα σας;
"Το θέμα είναι να απολαμβάνουμε αυτό που κάνουμε είναι απόλαυση. Αυτό που κάνουμε το ποδόσφαιρο να το απολαμβάνουμε πρώτα, είναι απόλαυση. Να το διασκεδάζετε και μετά όλα τα υπόλοιπα. Ποτέ δεν έβαλα τα χρήματα μπροστά και μετά το ποδόσφαιρο. Για μένα με ενδιέφερε πρώτα απ' όλα να απολαμβάνω το ποδόσφαιρο. Σχολείο και ποδόσφαιρο μπορούν να πάνε μαζί και τα δυο. Και να πάνε και πολύ καλά μάλιστα".

Είχατε την ευκαιρία να παίξετε στο εξωτερικό;
"Δεν την είχα όχι, με ζητούσαν αλλά οι νόμοι ήταν διαφορετικοί και δεν μπορούσα".

Από ποιες ομάδες;
"Από την Ιταλία με είχαν ζητήσει από την Φιορεντίνα και την Τορίνο".

Δείτε το βίντεο από τη συνέντευξη:

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ