ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Οι οφειλές έφεραν το χάσμα"

"Οι οφειλές έφεραν το χάσμα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ηλεκτρονική έκδοση του Sky Italia, στο οποίο εργαζόταν ο Αντρέα Στραματσόνι πριν την πρόσληψη του από τον Παναθηναϊκό, παρουσιάζει τον 40χρονο προπονητή ως επιτυχημένο και μεταθέτει τις ευθύνες για τη διακοπή του συμβολαίου στις αδυναμίες και στις παραλείψεις της διοίκησης!

Ο Γιάννης Αλαφούζος αποφάσισε να αποπέμψει τον Αντρέα Στραματσόνι από την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού και του κοινοποίησε την απόφαση στη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Πέμπτης (1/12). Ωστόσο, ο ιταλικός Τύπος μεταφέρει μία διαφορετική εκδοχή της ιστορίας, η οποία δεν είναι διόλου κολακευτική για το Τριφύλλι και παρουσιάζει τον 40χρονο προπονητή ως τον αδικημένο της υπόθεσης...

Ο Παναθηναϊκός εμφανίζεται στην Ιταλία ως ένα club που δεν ανταποκρίνεται στις πληρωμές των παικτών, που δεν έχει κίνητρα για να πρωταγωνιστεί και που ώθησε τον Στραματσόνι στην έξοδο, αφού άλλα είχε συμφωνήσει με τον Αλαφούζο και άλλα υλοποιήθηκαν στη συνέχεια.

Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι επρόκειτο για ένα "τραβηγμένο" ρεπορτάζ ενός ιταλικού μέσου, που δεν αξίζει να δοθεί σημασία, όμως δεν είναι έτσι... Τα ρεπορτάζ προέρχονται από δύο ιστοσελίδες που σχετίζονται με τον Στραματσόνι. Η μία είναι η ηλεκτρονική έκδοση του Sky Italia, στο οποίο ο "Στράμα" εργαζόταν ως σχολιαστής πριν αναλάβει τον Παναθηναϊκό και έχει διατηρήσει τις σχέσεις του. Άλλωστε η κάμερα του Sky τον είχε ξεπροβοδίσει μέχρι το αεροδρόμιο του Μιλάνο, όταν ταξίδεψε για την Αθήνα πριν από έναν χρόνο και κάτι...

Το δημοσίευμα του Sky αρχίζει με έναν πρόλογο που σε βάζει στο κλίμα για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν:

"Η κατάκτηση δεν ήταν η αιτία. Για τον 'μεγάλο' υπάρχει μόνο στεναχώρια για μία περιπέτεια που θα μπορούσε και έπρεπε να τελειώσει διαφορετικά. Ο Στραματσόνι φεύγει από τον Παναθηναϊκό και αποχαιρετά την Ελλάδα μετά από ένα χρόνο στον πάγκο. Και το κάνει για λόγους που δεν σχετίζονται με το ποδόσφαιρο και την απόδοση των παικτών του, παρότι η ομάδα δεν είχε τις αναμενόμενες επιδόσεις, ειδικά στα τελευταία παιχνίδια: μία νίκη σε δέκα ματς".

Έπειτα, μεσολαβεί η ανακοίνωση της ΠΑΕ μεταφρασμένη στα ιταλικά και το άρθρο επιχειρεί να παρουσιάσει ως ικανοποιητικό τον απολογισμό του Στραματσόνι... Εσφαλμένα αναφέρεται ότι ο Παναθηναϊκός βγήκε ξανά στην Ευρώπη μετά από τρία χρόνια, καταγράφεται ως επιτυχία η δεύτερη θέση στο προηγούμενο πρωτάθλημα χωρίς να αναφέρονται τα καταστροφικά play offs και η φετινή τρίτη θέση χαρακτηρίζεται "όχι για τον κάλαθο των αχρήστων". Το κείμενο αναφέρει:

"Οι οφειλές έφεραν το χάσμα"

"Στις 9 Νοεμβρίου, ο πρώην προπονητής της Ίντερ και της Ουντινέζε αποφάσισε να ζήσει την πρώτη του εμπειρία στο εξωτερικό και υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας με τον Παναθηναϊκό, με την πρόθεση να τον επαναφέρει στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου και όχι μόνο. Οι επόμενοι έξι μήνες έδειξαν ότι αυτοί οι στόχοι μπορούσαν να επιτευχθούν, ότι η ομάδα πήγαινε σωστά: δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα με δύο πόντους διαφορά από την ΑΕΚ, επιστροφή της ομάδας στην Ευρώπη μετά από τρία χρόνια. Αυτή τη χρονιά η κατάσταση δεν διαφοροποιήθηκε πολύ, με 15 βαθμούς και μία προσωρινή τρίτη θέση, που δεν μπορεί να πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων".

Κατόπιν, παρατίθεται η διακοπή της συνεργασίας του Στραματσόνι με τον Παναθηναϊκό, μόνο που υπαίτια θεωρείται η ομάδα, που δεν κατάφερε να καλύψει τις απαιτήσεις του Ιταλού! Επί λέξει, γράφεται:

"Αλλά, τα προβλήματα ήταν διαφορετικά, εκτός των αγωνιστικών χώρων. Υπήρξε ένα χάσμα ανάμεσα στον Στραματσόνι και τη διοίκηση εξαιτίας μίας ασταθούς κατάστασης αναφορικά με τα κίνητρα και τις φιλοδοξίες, που δεν κινούνταν προς την ίδια κατεύθυνση. Επίσης, ο προπονητής έχασε την εμπιστοσύνη που είχε στη διοίκηση, επειδή εκείνη δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί με συνέπεια στις πληρωμές το τελευταίο τετράμηνο".

Τέλος, ο Στραματσόνι εμφανίζεται να αποφασίζει εκείνος να αποχωρήσει και όχι να τον διώχνει ο Αλαφούζος, απόρροια των λόγων που προαναφέρθηκαν! Όσο για το αν θα συνεχίσει από άλλο πόστο; Το δημοσίευμα δεν το διευκρινίζει... Η κατάληξη του κειμένου:

"Μετά από μία συζήτηση μακράς διάρκειας, πρόσωπο με πρόσωπο, με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, ο Στραματσόνι αποφάσισε να τερματίσει το συμβόλαιο κοινή συναινέσει, παρά να παραιτηθεί. Οι δύο πλευρές θα παραμείνουν σε επαφή για το μέλλον, όπως ενημέρωσε η ελληνική ομάδα. Στη θέση του Στραματσόνι, προσελήφθη ο Ουζουνίδης".

Νωρίτερα, η ιστοσελίδα "Tuttomercatoweb" που είχε τα περισσότερα αποκλειστικά θέματα για τα μεταγραφικά του Παναθηναϊκού από την Ιταλία, ανέφερε ότι ο Στραματσόνι θα αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης του Παναθηναϊκού, ενώ αποκάλυψε ότι οι Λεντέσμα, Ιμπάρμπο και Σάμπα θα ακολουθήσουν τον προπονητή τους στην έξοδο...

Δεν μπορεί να θεωρηθεί σύμπτωση ότι δύο ιταλικά μέσα παρουσιάζουν διαφορετική εκδοχή των γεγονότων στην Ιταλία. Και σίγουρα οι πηγές τους δεν είναι ούτε οι διοικούντες την ΠΑΕ, ούτε οι παίκτες του.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ