ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι οδυνηροί αποκλεισμοί του Παναθηναϊκού

Οι οδυνηροί αποκλεισμοί του Παναθηναϊκού

Με αφορμή τον σκληρό αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από την Γκαμπάλα, το Sport24.gr θυμάται ανάλογες άτυχες στιγμές των πράσινων στην Ευρώπη τα τελευταία 26 χρόνια (VIDEOS).

Τελικά η Γκαμπάλα έκανε την έκπληξη και απέκλεισε τον Παναθηναϊκό από τους ομίλους του Europa League μετά το 2-2 στην Λεωφόρο την Πέμπτη το βράδυ. Την επομένη, οι φίλαθλοι των Αζέρων περίμεναν τους παίκτες στο αεροδρόμιο ως θριαμβευτές με σκοπό να πανηγυρίσουν τη σπουδαία αυτή επιτυχία.

Επιστρέφοντας στον Παναθηναϊκό, αυτή δεν είναι η πρώτη οδυνηρή ήττα-αποκλεισμός από την Ευρώπη. Εκείνο που πρέπει να σημειώσουμε, ωστόσο, είναι πως πέρα από τον διπλό αποκλεισμό το 2011-12, πρέπει να ανατρέξουμε πολλά χρόνια πίσω για να βρούμε κάτι ανάλογο. Ας τα πάρουμε λοιπόν με τη σειρά.

Το ναυάγιο με Οντένσε και Μακάμπι

Σεζόν 2011-2012. Το σενάριο είναι ίδιο με το φετινό. Ο Παναθηναϊκός στον 3ο προκριματικό για το Τσάμπιονς Λιγκ αποκλείστηκε από την Οντένσε (1-1 στην Δανία, ήττα με 4-3 στο ΟΑΚΑ) και έχασε σπουδαία ευκαιρία να... ξελασπώσει οικονομικά.

Οι πράσινοι του Ζεσουάλδο Φερέιρα πέρασαν στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, βρίσκοντας απέναντι τους την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Το πρώτο ματς, ωστόσο, ήταν καταστροφικό με ήττα 3-0, ενώ στον επαναληπτικό το "τριφύλλι" νίκησε με 2-1 και έμεινε εκτός Ευρώπης.

Αρκετά χρόνια πίσω...

Ταξιδεύουμε στη σεζόν 1996-1997. Οι πράσινοι την προηγούμενη χρονιά είχαν φτάσει μέχρι τους "4" του Τσάμπιονς Λιγκ και όπως ήταν λογικό οι απαιτήσεις ήταν μεγάλες, αν και είχε αλλάξει αρκετά η ομάδα. Στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από την Ρόζενμποργκ. Ήττα με 3-0 στην Νορβηγία και νίκη με 1-0 στο ΟΑΚΑ.

Το "τριφύλλι" συνέχισε το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ όμως στον πρώτο γύρο αποκλείστηκε από την Λέγκια Βαρσοβίας του Μάρτσιν Μίετσελ. Εντός έδρας οι πράσινοι νίκησαν με 4-2, όμως στην Βαρσοβία ήρθε ήττα με 2-0, οπότε πέρασαν οι Πολωνοί χάρη στα εκτός έδρας γκολ.

Πολωνοί και Ρουμάνοι

Πάμε ακόμα πιο πίσω. Στη σεζόν 1990-91. Ο Παναθηναϊκός συμμετείχε στο Κύπελλο Κυπελλούχων και από τον πρώτο γύρο είπε "αντίο". Βαριά ήττα με 3-0 από την Λεχ Πόζναν στην Πολωνία και δεύτερη ήττα στο ΟΑΚΑ με 2-1. Όλα αυτά σε μία εποχή που η ομάδα της Αθήνας είχε εξαιρετικές πορείες στην Ευρώπη.

Τέλος, κλείνουμε με τη σεζόν 1989-1990. Όχι τόσο λόγω της ομάδας (εκείνη την εποχή ήταν καλή), αλλά κυρίως λόγω του σκορ. Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε την Ντιναμό Βουκουρεστίου στο δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων και γνώρισε βαριά ήττα με 6-1 στην Ρουμανία, όπως και ήττα με 2-0 στο ΟΑΚΑ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ