ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι λόγοι του ξεσπάσματος του Ουζουνίδη

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΟ / ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
Ουζουνίδης EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr εξηγεί γιατί ο Μαρίνος Ουζουνίδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της αποχώρησής του από την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού.

Η ατάκα που κράτησε για το τέλος ο Μαρίνος Ουζουνίδης, στην ομιλία του προς τους ποδοσφαιριστές την Τρίτη, έκρυβε το... ζουμί. Ο 48χρονος προπονητής ανέφερε ότι "θα το σκεφτώ πολύ αν θα συνεχίσουμε μαζί", αφήνοντας για πρώτη φορά να εννοηθεί ότι ίσως παραιτηθεί από την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού.

Μέχρι τώρα, παρότι ο Ουζουνίδης δημοσιοποιούσε συχνά τον προβληματισμό του, ουδέποτε μοιράστηκε τέτοιου είδους σκέψεις. Αντίθετα, πάντοτε τόνιζε ότι σημασία έχει το μέλλον του Παναθηναϊκού και όχι το δικό του, επιχειρώντας να μετατοπίσει το ενδιαφέρον στο Σύλλογο από το πρόσωπο του.

Όμως, τι συνέβη και ο Ουζουνίδης έφτασε κοντά στην "έκρηξη"; Γιατί η προειδοποίηση του μοιάζει με τα σημάδια που δείχνει ένα ηφαίστειο, λίγο πριν εκραγεί. Το κυριότερο, σε ποιους απευθύνεται το μήνυμα του προπονητή του Παναθηναϊκού και τι περιμένει από αυτούς; Το ρεπορτάζ του Sport24.gr έχει τις απαντήσεις...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

Ασφαλώς, οι πρώτοι στους οποίους απευθύνθηκε ο Ουζουνίδης ήταν οι ακροατές του, δηλαδή οι ποδοσφαιριστές. Ο Ουζουνίδης έχει παράπονα από την αγωνιστικότητα τους, την έλλειψη συγκέντρωσης και την αδιαφορία για τις υποχρεώσεις τους. Σίγουρα, ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν περίμενε οι παίκτες να μην επηρεαστούν ούτε στο ελάχιστο από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, αλλά θεωρεί ότι έπρεπε να έχουν καλύτερη εικόνα. Ακόμα και για το δικό τους συμφέρον, ώστε να προσελκύσουν κάποιον ενδιαφερόμενο εν όψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Πρακτικά, με την προειδοποίηση του, τους θέτει προ των ευθυνών τους, αφού τους έχει επιλέξει και τους έχει εμπιστευτεί ο ίδιος. Ο Ουζουνίδης στηρίχτηκε στο ρόστερ του έχοντας επίγνωση ότι η σεζόν θα κυλήσει δύσκολα και στα τελευταία παιχνίδια δεν λαμβάνει την αντίστοιχη βοήθεια. Οπότε, κάνει τις προσπάθειες του να το αλλάξει...

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τα διοικητικά στελέχη του Παναθηναϊκού που έχουν απομείνει, σηκώνουν δυσανάλογο φορτίο σε σχέση με τις ευθύνες που τους αναλογούν. Ο Βασίλης Κωνσταντίνου είχε την αντιπροεδρία πριν προαχθεί σε πρόεδρο, αλλά δεν συμμετείχε στη λήψη των αποφάσεων, ενώ ο Αγησίλαος Τουμαζάτος διατηρήθηκε ως γενικός διευθυντής, ήταν παρών στη χάραξη της στρατηγικής, αλλά είχε εκτελεστικό ρόλο και αποφάσιζαν ο Αλαφούζος και οι Παναγόπουλος, Μπαλωμένου.

Ο Ουζουνίδης ξέρει ότι οι δύο άνδρες κάνουν ότι μπορούν για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις, αλλά βλέπει ότι μέχρι στιγμής, τα αποτελέσματα είναι πενιχρά. Γιατί το καθεστώς αβεβαιότητας που έχει εμπεδωθεί στην ομάδα, απορρέει και από την αδυναμία της διοίκησης να δώσει όραμα και προοπτική. Μένει να φανεί εάν αυτό μπορεί να αλλάξει...

ΟΠΑΔΟΙ

Ο Ουζουνίδης απολαμβάνει σταλινικά ποσοστά αποδοχής στις τάξεις των φίλων του Τριφυλλιού και ελάχιστοι τον αμφισβητούν. Σίγουρα, τα κριτήρια για το έργο του είναι λιγότερο αυστηρά σε σχέση με το παρελθόν, λόγω της συγκυρίας και όλοι εκτιμούν στον Ουζουνίδη ότι έχει υπερβεί τον ρόλο του προπονητή και προσπαθεί να καλύψει τις αμέτρητες ελλείψεις που υπάρχουν.

Ωστόσο, όσο περνά ο καιρός, τόσο ακούγονται περισσότερες φωνές κριτικής για τον προπονητή Ουζουνίδη. Για τις επιλογές στις μεταγραφές που δεν έχουν βγει, για τους μυϊκούς τραυματισμούς που προκύπτουν, για την μικρή παραγωγή γκολ της ομάδας. Ο Ουζουνίδης έχει κάνει λάθη, φέρει ευθύνη για την αναποτελεσματικότητα του Παναθηναϊκού, αλλά τα διαλυτικά φαινόμενα επιτείνουν το κάθε πρόβλημα και δεν του επιτρέπουν να παρέμβει όπως θα ήθελε. Ο Παναθηναϊκός φθείρεται και μαζί του φθείρονται όσοι έχουν μείνει να παλεύουν και ο Ουζουνίδης προσπάθησε να το υπενθυμίσει.

ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ - ΑΛΛΟΙ

Κάθε μέρα που περνάει χωρίς να βρίσκεται λύση, ο Παναθηναϊκός πλησιάζει όλο και περισσότερο στην κατάρρευση. Ο Ουζουνίδης το βιώνει από μέσα και έχει επίγνωση ότι τα περιθώρια στενεύουν. Επομένως, με την προειδοποίηση στους ποδοσφαιριστές, πέρασε και ένα έμμεσο μήνυμα προς όλους τους υπόλοιπους ότι δεν υπάρχει πολύς χρόνος ακόμα.

Ο πρώτος αποδέκτης είναι ο Γιάννης Αλαφούζος, που ναι μεν δεν ασχολείται διαρκώς με τον Παναθηναϊκό, αλλά ενημερώνεται συνοπτικά για τα τεκταινόμενα. Ο δεύτερος αποδέχτης έχει πιο... ευρεία έννοια, αφού συμπεριλαμβάνονται όλοι όσοι θα μπορούσαν να δώσουν λύση στο οικονομικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού, αλλά δεν δίνουν για διάφορους λόγους. Ο Ουζουνίδης εξέπεμψε "SOS", επειδή ακόμα υπάρχει καιρός για να αποφευχθεί το ναυάγιο. Διότι σε λίγο, θα είναι αργά...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ