ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι κινήσεις του Παναθηναϊκού και της Σάντερλαντ για Μαυρία

Οι κινήσεις του Παναθηναϊκού και της Σάντερλαντ για Μαυρία
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός έχει αποφασίσει να κάνει πρόταση στην Σάντερλαντ για να διατηρήσει τον Μαυρία στο ρόστερ του και την επόμενη σεζόν την ώρα που οι Άγγλοι ειδοποίησαν τον 21χρονο ποδοσφαιριστή ότι 20 Ιουλίου πρέπει να είναι στην Αγγλία. Διαβάστε το ρεπορτάζ του Sport24.

Ειλημμένη πρέπει να θεωρείται η απόφαση των ανθρώπων του Παναθηναϊκού να καταθέσουν πρόταση στην Σάντερλαντ για την διατήρηση του Χάρη Μαυρία στο ρόστερ τους και την επόμενη σεζόν. Το καθεστώς μπορεί να μην έχει ξεκαθαρίσει, αν οι πράσινοι θα επιδιώξουν τον δανεισμό του ή την αγορά του, αλλά το σίγουρο είναι πως άμεσες θα είναι οι πρώτες κινήσεις από πλευράς τριφυλλιού.

Στον Παναθηναϊκό θεωρούν ότι ο Μαυρίας θα μπορούσε να προσφέρει πολλά περισσότερα τη νέα σεζόν και να βοηθήσει τους πράσινους σε Ελλάδα και Ευρώπη από τη στιγμή που θα κάνει προετοιμασία με την ομάδα. Θα πρέπει όμως να δουν και ποιες είναι οι προθέσεις της Σάντερλαντ.

Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως την προηγούμενη εβδομάδα, στο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο, ήρθε στην Αθήνα άνθρωπος του συλλόγου από την Αγγλία, είδε το παιχνίδι, και μετά ενημέρωσε τον Μαυρία πως θα πρέπει να βρίσκεται στο Σάντερλαντ στις 20 Ιουλίου.

Και αυτό γιατί σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας που ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στις 24 Μαίου, όταν και ολοκληρώθηκε η Premier League, ο Μαυρίας είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις μέχρι και τις 7 Ιουνίου.

Κάτι το οποίο σημαίνει πως αν πήγαινε κανονικά στην πρώτη της ομάδας για τη νέα σεζόν στις αρχές του επόμενου μήνα δεν θα ξεκουραζόταν όσες μέρες χρειαζόταν.

Μάλιστα δεν του είπαν να πάει νωρίτερα καθώς από τις 14 Ιουλίου η Σάντερλαντ θα βρίσκεται στην Αμερική και στον Καναδά για φιλικά παιχνίδια και η επιστροφή στην Αγγλία είναι προγραμματισμένη για τις 22 Ιουλίου.

Η παρουσία του Αντβοκάατ

Ρόλο φυσικά αναμένεται να παίξει και η εισήγηση του Ντικ Αντβοκάατ ο οποίος δεν έχει δουλέψει με τον Μαυρία καθώς όταν ανέλαβε την Σάντερλαντ ο 21χρονος άσος είχε παραχωρηθεί δανεικός στον Παναθηναϊκό. Άλλωστε ο Γκουστάβο Πογιέτ ήταν αυτός που δεν υπολόγιζε τον Μαυρία και όχι ο νυν τεχνικός.

Μάλιστα το αρνητικό για τον Παναθηναϊκό είναι πως ο Ολλανδός χρησιμοποιεί το 4-3-3 στις ομάδες του και το εν λόγω σύστημα είναι το ιδανικό για έναν παίκτη όπως ο Μαυρίας. Οπότε δεν αποκλείεται και αυτό να παίξει το ρόλο του.

Όλα όμως θα ξεκαθαρίσουν μετά τις πρώτες επαφές που θα έχουν οι πράσινοι με τους ανθρώπους των Άγγλων τις αμέσως επόμενες μέρες.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ