ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι ιστορίες του Ζιλμπέρτο Σίλβα

Οι ιστορίες του Ζιλμπέρτο Σίλβα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων για ένα αγόρι και ένα κορίτσι από τη Βραζιλία και την κατάληξη τους, μέσω της Εθνικής ομάδας "Παιδιών του Δρόμου". Διαβάστε στο Sport24.gr

Η εμπλοκή του Ζιλμπέρτο Σίλβα με τη φιλανθρωπική οργάνωση Street Chlid United, που βοηθά τα φτωχά παιδιά μέσω του ποδοσφαίρου, χρονολογείται καιρό. Ο Βραζιλιάνος συμμετείχε ως ομιλητής στο συνέδριο της Soccerex την Τρίτη (26/9) και ανέλυσε τις δραστηριότητες της οργάνωσης.

Ευκαιρίας δοθείσης, ο διευθυντής ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), τον τρίτο μεγαλύτερο ειδησεογραφικό οργανισμό του πλανήτη και αποκάλυψε δύο ιστορίες παιδιών από τη Βραζιλία, που επηρεάστηκαν από το ποδόσφαιρο. Μία ενός κοριτσιού με ευτυχή κατάληξη και μία ενός αγοριού, με θλιβερό τέλος.

Αρχικά, ο Ζιλμπέρτο εξήγησε ότι "προέρχομαι από φτωχικό περιβάλλον, αλλά τουλάχιστον είχαν την οικογένεια δίπλα μου" και πρόσθεσε πως "είχα αντιμετωπίσει δυσκολίες, αλλά δεν ήταν τίποτα σε σύγκριση με αυτές που βιώνουν τα παιδιά που συναντώ. Πριν λίγο καιρό είχα μία συζήτηση με ένα παιδί από την Ινδία και δάκρυσα με όσα άκουσα".

"Το Παγκόσμιο Κύπελλο έδειξε την δύναμη που έχει το ποδόσφαιρο. Μπορεί να μεταμορφώσει ζωές. Το είδα στα παιδιά. Οι άνθρωποι τους πρόσεχαν" συμπλήρωσε ο Ζιλμπέρτο, προτού προχωρήσει στις διηγήσεις του.

Η μία όψη αφορά την Ντρίκα, μία νεαρή Βραζιλιάνα που άλλαξε τον τρόπο ζωής μιας ολόκληρης φαβέλας και πριν από μερικούς μήνες, προσκλήθηκε στο Ντάλας από τον Ολυμπιονίκη, Μάικλ Τζόνσον και μίλησε για το επίτευγμα της...

"Ένα από τα κορίτσια της Εθνικής Βραζιλίας, που έπαιξε το 2014 στο Παγκόσμιο Κύπελλο, κατάφερε να δημιουργήσει έναν ασφαλή χώρο για ποδόσφαιρο στη μέση μιας φαβέλας. Οι τοίχοι που περιβάλλουν το χώρο ήταν γεμάτοι με σφαίρες. Όταν εμφανίστηκαν κάποια παιδιά να παίξουν, ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ. Η Ντρίκα τους είπε: δεν μπορείτε να μπείτε με τα όπλα σας, αφήστε τα έξω. Πράγματι έτσι έγινε και έπρεπε να δείτε πόσα όπλα συγκεντρώθηκαν πίσω από τη εστία. Η Ντρίκα χρησιμοποίησε το ποδόσφαιρο και βρήκε ένα τρόπο να προστατέψει τη γειτονιά της" διηγήθηκε ο Ζιλμπέρτο.

Η δεύτερη και άσχημη όψη επικεντρώνεται στον 14χρονο Ροντρίγκο Κέλτον, τον βασικό επιθετικό της Βραζιλίας, που θα εκπροσωπούσε τη χώρα στο World Street Child Cup, που ακολούθησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014.

Όπως εξιστόρησε ο Ζιλμπέρτο, ο Κέλτον βρήκε διέξοδο στο ποδόσφαιρο, παράτησε τη φαβέλα, απεξαρτήθηκε από τα ναρκωτικά και απομακρύνθηκε τις συμμορίες και άρχισε να εργάζεται και να προπονείται με την ομάδα των "Παιδιών του Δρόμου". Έδειχνε μεγάλο ταλέντο και είχε προοπτικές για επαγγελματική καριέρα, όμως δεν πρόλαβε... Τον Μάρτιο του 2014, ανήμερα των γενεθλίων του, επισκέφτηκε την οικογένεια του στη φαβέλα που ζούσαν. Κατά την αποχώρηση του, τον αντιλήφθηκαν μέλη αντίπαλης συμμορίας, που είχαν διαφορές παλαιότερα και τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ