ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ζόρικο για μεταγραφή

Ζόρικο για μεταγραφή
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ για το τι ισχύει στο σχεδιασμό του Παναθηναϊκού μετά τον αποκλεισμό από τη Μπριζ, όσον αφορά τις μεταγραφές και τις πωλήσεις, αλλά, και τη στάση των αρμοδίων.

Ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού από τα play off του Champions League δημιούργησε πολλά σενάρια για μεταγραφές, σε διάφορες θέσεις. Από το δεξί άκρο της άμυνας μέχρι την επίθεση, με τη μεσολάβηση της μεσαίας γραμμής...

Είναι φυσιολογικό την επόμενη μιας βαριάς ήττας, όπως το 3-0 από τη Μπριζ, που επέφερε μία ξεκάθαρη αποτυχία στον πρώτο στόχο της σεζόν, να αναπτύσσεται η σεναριολογία. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και απηχεί τις σκέψεις των ιθυνόντων του Τριφυλλιού.

Ο σχεδιασμός που κατέστρωσαν οι Τάκης Φύσσας, Λεωνίδας Βόκολος και Γιάννης Αναστασίου, με την έγκριση του Γιάννη Αλαφούζου, προκρίθηκε ως ο ενδεδειγμένος και σύμφωνα με τα στελέχη της ΠΑΕ δεν θα κριθεί από ένα άσχημο αποτέλεσμα, όσο οδυνηρό και αν είναι.

Διαφορετικά, το πλάνο δεν μπορεί να θεωρείται προγραμματισμένο, αν εξαρτάται από δύο παιχνίδια στην αρχή της σεζόν, ακόμα και αν η κατάληξη τους ήταν η χειρότερη δυνατή.

Μετά τον αποκλεισμό από τη Μπριζ, στον Παναθηναϊκό υπήρξε επικοινωνία των τεσσάρων ανδρών και κατέληξαν ότι θα προχωρήσουν όπως έχουν σχεδιάσει από την αρχή του καλοκαιριού και δεν θα κινηθούν για μεταγραφή, επειδή σημειώθηκε μία αρνητική εξέλιξη.

Είχαν αποφασίσει να αποκτηθούν τρεις ενδεκαδάτοι παίκτες: ένας δεξιός μπακ, ένας αντικαταστάτης του Σίλντενφελντ και ένας αμυντικός χαφ. Όπερ και εγένετο με την έλευση των Γενς Βέμερ, Σέρχιο Σάντσεθ και Μίκαελ Εσιέν. Άλλο "βασικό" κενό δεν διαπιστώθηκε και η επικρατούσα άποψη δεν έχει αλλάξει.

Επιπροσθέτως, αποκτήθηκαν ο Λουντ για τη μεσαία γραμμή, ο Τελάντερ για το κέντρο της άμυνας και ο Γιαννακόπουλος, για να ενισχύσει τον ανταγωνισμό κάτω από τα δοκάρια.

Η ενίσχυση στην επίθεση

Από την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Σάντσεθ, από τον Παναθηναϊκό τόνιζαν ότι παρακολουθούν την αγορά για έναν επιθετικό, ο οποίος θα συμπλήρωνε τους Μπεργκ, Καρέλη και Πέτριτς, ενώ, επισήμαιναν ότι θα εξετάσουν τις ενδιαφέρουσες περιπτώσεις που θα τους προταθούν.

Την ίδια στάση θα τηρήσουν εφεξής: εάν παρουσιαστεί μία εξαιρετική περίπτωση, εντός του οικονομικού πλαισίου που έχει τεθεί, τότε θα συζητηθεί. Παράλληλα, στο προσκήνιο παραμένει ο Χάρης Μαυρίας, για τον οποίο δεν έχει προκύψει πρόταση από άλλη ομάδα και οι απαιτήσεις της Σάντερλαντ όλο και μειώνονται.

Πώληση μόνο με πολλά λεφτά

Όσον αφορά τις κρούσεις που υπάρχουν για τον Νίκο Καρέλη ή άλλους ποδοσφαιριστές, στον Παναθηναϊκό επιμένουν ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στα όσα τονίζουν εδώ και καιρό. Πλέον, η ΠΑΕ δεν χρειάζεται ρευστότητα με κάθε τρόπο, οπότε, η διοίκηση θα διαπραγματευτεί μία πώληση μόνο εάν κριθεί συμφέρουσα. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα μπει στη διαδικασία να τη συζητήσει.

Ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελεί ο Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος θα πωληθεί μόνο με μία εξωπραγματική προσφορά, για τα ελληνικά δεδομένα. Ο Σουηδός στράικερ δεν παραχωρείται, διότι πρόκειται για το πιο ακριβό περιουσιακό στοιχείο της ομάδας και δεν αντιμετωπίζεται ως ένας ακόμα παίκτης, αλλά επηρεάζει σε διάφορους τομείς.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ