ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι επτά μικροί επαγγελματίες του Παναθηναϊκού στην... "οθόνη" σας

Οι επτά μικροί επαγγελματίες του Παναθηναϊκού στην... "οθόνη" σας

Ο Παναθηναϊκός έδωσε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο σε επτά νεαρούς ποδοσφαιριστές προερχόμενους από τα σπλάχνα του και το Sport24.gr σας παρουσιάζει όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τους πράσινους που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον.

Επτά ποδοσφαιριστές προερχόμενοι από τα σπλάχνα του Παναθηναϊκού υπέγραψαν την Τρίτη (13/6) το πρώτο τους επαγγελματικό συμβόλαιο προσερχόμενοι στα γραφεία του τριφυλλιού συνοδευόμενοι από τους γονείς τους.

Οι πράσινοι έδωσαν την ευκαιρία σε επτά νεαρά παιδιά από τρεις διαφορετικές χρονολογικές ηλικίες καθώς στους επτά ήταν τρία παιδιά γεννημένα το 1998, τρία παιδιά γεννημένα το 1999 και ένας γεννημένος το 2000.

Στο τριφύλλι πιστεύουν σε αυτά τα επτά παιδιά οι οποίοι είναι οι Χρήστος Κουντουριώτης, Κωνσταντίνος Βαλμάς, Βαγγέλης Θεοχάρης, Χρήστος Ζερβόπουλος, Θανάσης Δημήτρουλας, Κώστας Αποστολάκης και Δημήτρης Εμμανουηλίδης.

Εξ αυτών οι Βαλμάς και Θεοχάρης υπέγραψαν συμβόλαιο διετούς διάρκειας ενώ οι Κουντουριώτης, Ζερβόπουλος, Δημήτρουλας, Αποστολάκης και Εμμανουηλίδης συμβόλαια τριετούς διάρκειας.

Το Sport24.gr σας φέρνει στην οθόνη σας όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τους επτά ποδοσφαιριστές που έγιναν επαγγελματίες και παρουσιάζει τον κάθε ένα ξεχωριστά ξεκινώντας από τον μεγαλύτερο.

Χρήστος Κουντουριώτης:

Ημ/νια Γέννησης: 2/01/1998
Θέση:
Επιθετικός
Στην ακαδημία: Από το 2007
Προηγούμενη ομάδα: Ακαδημία Παχατουρίδη

Ο Χρήστος Κουντουριώτης είναι γεννημένος στις 2 Ιανουαρίου 1998, είναι ο μεγαλύτερος από τους επτά, και αγωνίζεται ως εξτρέμ.

Βρίσκεται στην ακαδημία του τριφυλλιού εδώ και δέκα χρόνια καθώς το 2007 προερχόμενος από την ακαδημία του Παχατουρίδη δοκιμάστηκε στους πράσινους και επιλέχθηκε από τον τότε διευθυντή της ακαδημίας, Νίκο Κόβη, αλλά και τους προπονητές του Παναθηναϊκού για να ενταχθεί στην ομάδα.

Ξεκίνησε να αγωνίζεται σαν δεκάρι και ως αμυντικό χαφ ενώ στο παρελθόν είχε παίξει, όχι σε πολλά παιχνίδια και ως στόπερ. Όταν έφτασε στην Κ17 των πράσινων όμως οι Σαμαράς, Φραντζέσκος του άλλαξαν θέση και τον καθιέρωσαν στην επίθεση.

Είναι διεθνής έχοντας παίξει στις Εθνική Κ15 και Κ16 ενώ το παρατσούκλι που έχει στην ακαδημία και το οποίο χρησιμοποιούν οι συμπαίκτες του στο παιχνίδι είναι το "Κούντου". Μένει στην Αθήνα και στην οικογένεια του δεν υπάρχει κάποιος που να μπορούμε να πούμε ότι του κόλλησε τα ποδοσφαιρικά γονίδια.

Το δυνατό του στοιχείο είναι πως μπορεί να χρησιμοποιήσει και τα δυο πόδια ενώ έχει πολύ δυνατό σουτ. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε πέτυχε τρία γκολ με την Κ20 του τριφυλλιού.

Οι επτά μικροί επαγγελματίες του Παναθηναϊκού στην... "οθόνη" σας
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Κωνσταντίνος Βαλμάς:

Ημ/νια Γέννησης: 12/03/1998
Θέση:
Αμυντικός
Στην ακαδημία: Από το 2007
Προηγούμενη ομάδα: Α.Ο. Χαϊδαρίου

Ο Κωνσταντίνος Βαλμάς είναι γεννημένος στις 12 Μαρτίου 1998 και αγωνίζεται ως αμυντικός και κυρίως ως δεξί μπακ, ενώ έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του και ως αριστερό μπακ.

Βρίσκεται στην ακαδημία του Παναθηναϊκού και αυτός εδώ και δέκα χρόνια, από το 2007, ενώ πριν αγωνιζόταν στον Α.Ο. Χαϊδαρίου. Ο 19χρονος άσος πέρασε από δοκιμές με τους Κόβη και Ταράση να δίνουν το τελικό "οκ" στις δοκιμές εκείνου του καλοκαιριού.

Ο Βαλμάς βρέθηκε από τις πρώτες κλήσεις στις Εθνικές Παίδων Κ15, Κ16, και Νέων Κ19, των οποίων ήταν και συνεχίζει να είναι, βασικό και αναντικατάστατο μέλος.

Οι συμπαίκτες του λόγω του παρουσιαστικού του αλλά και του ταχυδυναμικού παιχνιδιού του τον φωνάζουν χαϊδευτικά "Καρβαχάλ".

Το δυνατό του στοιχείο είναι πως είναι αρκετά ταχυδυναμικός, δυνατός και είναι αρκετά καλός τόσο στο αμυντικό κομμάτι, όπου δύσκολα μπορεί να τον περάσει κανείς, όσο και στην επίθεση με συνεχή ανεβάσματα και αρκετά καλή σέντρα. Για αυτό και χαρακτηρίζεται ως φουλ μπακ.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ  Κ-20  / ΠΑΟ - ΒΕΡΟΙΑ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-20 / ΠΑΟ - ΒΕΡΟΙΑ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Βαγγέλης Θεοχάρης:

Ημ/νια Γέννησης: 6/07/1998
Θέση:
Μέσος
Στην ακαδημία: Από το 2009
Προηγούμενη ομάδα: Νίκη Λαφυστίου

Ο Βαγγέλης Θεοχάρης είναι γεννημένος στις 6 Ιουλίου 1998 και αγωνίζεται στην μεσαία γραμμή. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως εξάρι όσο και ως οκτάρι ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στο παρελθόν έχει αγωνιστεί και ως στόπερ.

Είχε εκ γενετής μέσα του τα ποδοσφαιρικά γονίδια καθώς ο πατέρας του, Χρήστος, είχε αγωνιστεί ως επαγγελματίας στον Λεβαδειακό τις χρονιές 1989-1995 και μάλιστα έπαιζε και αυτός ως στόπερ.

Επίσης ο Θεοχάρης είναι ο ένας από τους δυο εκ των επτά οι οποίοι δεν κατάγονταν από την Αθήνα και έμενε εσώκλειστος αρχικά στην Παιανία και εν συνεχεία στο "Γ. Καλαφάτης". Ο 19χρονος μέσος δοκιμάστηκε το 2009 και επιλέχθηκε από τους ιθύνοντες του τριφυλλιού. Βέβαια τα πρώτα χρόνια και από τη στιγμή που οι προπονήσεις ήταν τρεις φορές την εβδομάδα ο πατέρας του είχε τον ρόλο του σοφέρ προκειμένου να είναι πάντα εκεί στις προπονήσεις.

Σε αντίθεση με τους Κουντουριώτη και Βαλμά ακόμα δεν έχει χριστεί διεθνής με κάποιο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ενώ ακόμα οι συμπαίκτες του δεν του έχουν κολλήσει κάποιο παρατσούκλι.

Στην διάρκεια της σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν από τα βασικά στελέχη της ομάδας Νέων του τριφυλλιού και κάλυπτε και τις δυο θέσεις. Είναι πολύ καλός τακτικά κρατώντας την θέση και εκτελώντας κατά γράμμα τις εντολές του προπονητή του. Στα δυνατά του στοιχεία ότι έχει και επιθετικές τάσεις με αποτέλεσμα να είναι από τους μέσους που έχει και το γκολ τόσο στη ροή του αγώνα όσο και από στημένες φάσεις. Κατόρθωσε μάλιστα να ολοκληρώσει την περσινή χρονιά με πέντε τέρματα.

Οι επτά μικροί επαγγελματίες του Παναθηναϊκού στην... "οθόνη" σας
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Χρήστος Ζερβόπουλος:

Ημ/νια Γέννησης: 11/01/1999
Θέση:
Στόπερ
Στην ακαδημία: Από το 2008
Προηγούμενη ομάδα: Panathinaikos Soccer Schools Πεύκης

Ο Χρήστος Ζερβόπουλος είναι γεννημένος στις 11 Ιανουαρίου 1999 και αγωνίζεται ως στόπερ. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι κατεξοχήν ένα παιδί που έχει εκπαιδευτεί από τον Παναθηναϊκό καθώς η προηγούμενη ακαδημία του ήταν η σχολή ποδοσφαίρου του τριφυλλιού στην Πεύκη.

Ο ύψους, 1,91 18χρονος στόπερ, βρίσκεται στον Παναθηναϊκό από το 2008 καθώς όταν δημιουργήθηκε το γκρουπ των 99άρηδων ξεχώρισε ανάμεσα σε 100 άτομα που δοκιμάστηκε για να φτιαχτεί το συγκεκριμένο γκρουπ.

Ο Ζερβόπουλος μπορεί να έχει καθιερωθεί ως στόπερ αλλά στα πρώτα χρόνια που ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο έπαιζε ως 10άρι ενώ στην ίδια θέση αγωνιζόταν και στα πρώτα 2-3 χρόνια στην ακαδημία του Παναθηναϊκού. Ο Άρης Κυριαζής ήταν αυτός που τον έβαλε στη θέση του στόπερ και τον καθιέρωσε εκεί.

Ούτε ο Ζερβόπουλος προέρχεται από οικογένεια που ασχολούνταν κάποιος με το ποδόσφαιρο ενώ έχει υπάρξει διεθνής με την εθνική Κ17.

Τόσο στον σωματότυπο του όσο και παικτικά θυμίζει τον Σπύρο Ρισβάνη μόνο που στον Παναθηναϊκό θεωρούν ότι έχει καλύτερες προοπτικές από ότι είχε ο 23χρονος αμυντικός. Τη φετινή σεζόν ήταν βασικός και αναντικατάστατος.

Είναι αρκετά ψηλός αλλά αυτό δεν του στερεί την ταχύτητα του καθώς για το ύψος του είναι και γρήγορος. Είναι έξυπνος με σωστές τοποθετήσεις και καλύπτει την θέση του. Επίσης δύσκολα μπορεί να τον περάσει ο αντίπαλος επιθετικός.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-20 /  ΠΑΟ - ΟΣΦΠ.  (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-20 / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Θανάσης Δημήτρουλας:

Ημ/νια Γέννησης: 02/03/1999
Θέση:
Επίθεση
Στην ακαδημία: Από το 2008
Προηγούμενη ομάδα: Ακαδημία Ρότσα

Ο Θανάσης Δημήτρουλας είναι γεννημένος στις 2 Μαρτίου του 1999 και αγωνίζεται ως επιθετικός. Έχει παίξει τόσο ως εξτρέμ όσο και ως σέντερ φορ.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και αυτός παιδί γέννημα-θρέμμα του Παναθηναϊκού καθώς η πρώτη του ομάδα πριν έρθει στο τριφύλλι ήταν η ακαδημία Ρότσα. Ούτε ο Δημήτρουλας είχε κάποιον "να μοιάσει", που να έχει σχέση με το ποδόσφαιρο αλλά μπόρεσε να αξιοποιήσει το ταλέντο του.

Ο παλαίμαχος άσος και προπονητής του τριφυλλιού εισηγήθηκε το 2008 την απόκτηση του εννιάχρονου τότε Δημήτρουλα ο οποίος εντάχθηκε στις ακαδημίας του Παναθηναϊκού. Και ο "Μιτς" όπως είναι το παρατσούκλι του από το επώνυμο του είναι διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες.

Τα βασικά του στοιχεία είναι η ταχύτητα, η έκρηξη και η καλή τεχνική κατάρτιση ενώ είναι θετικό πως μπορεί να χρησιμοποιεί και τα δυο πόδια. Στην διάρκεια της σεζόν που ολοκληρώθηκε χρησιμοποιήθηκε ως σέντερ φορ και παρά το γεγονός ότι ήταν δεύτερος, πίσω από τον Πίσπα κατάφερε να ολοκληρώσει τη χρονιά πετυχαίνοντας έξι γκολ.

ΣΟΥΠΕΛΡΙΓΚΑ Κ-20 / ΠΑΟ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ.  ( Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
ΣΟΥΠΕΛΡΙΓΚΑ Κ-20 / ΠΑΟ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ. ( Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Κωνσταντίνος Αποστολάκης:

Ημ/νια Γέννησης: 28/05/1999
Θέση:
Στόπερ
Στην ακαδημία: Από το 2014
Προηγούμενη ομάδα: Νίκη Αλίμου

Ο Κωνσταντίνος Αποστολάκης είναι γεννημένος στις 28 Μαΐου 1999 και αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή. Τόσο ως οκτάρι όσο και ως δεκάρι αν και η αγαπημένη του θέση είναι το "οκτώ". Όχι το "εξάρι" όπου μεγαλούργησε στην ποδοσφαιρική του καριέρα ο πατέρας του, Στράτος Αποστολάκης.

Παρά το γεγονός ότι ο πατέρας του έχει παίξει για πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό και εν συνεχεία ήταν και προπονητής των πράσινων ο 18χρονος άσος ξεκίνησε να αγωνίζεται στη Νίκη Αλίμου.

Το καλοκαίρι του 2014, πριν τρία χρόνια δηλαδή, ήρθε για δοκιμές στην ακαδημία του τριφυλλιού και τότε οι Φρατζέσκος, Ταράσης τον επέλεξαν ώστε να γίνει μέλος του αντίστοιχου τμήματος των Κ15.

Ο "'Απο" όπως τον φωνάζουν οι συμπαίκτες του έχει υπάρξει διεθνής με την Εθνική Παίδων αλλά και Νέων όπου μάλιστα τη φετινή σεζόν είχε ένα τραυματισμό που του στέρησε τη συμμετοχή σε αρκετά ματς της Κ20 τη σεζόν που μας πέρασε.

Ο 18χρονος δεξιοπόδαρος ποδοσφαιριστής είναι ένας αρκετά έξυπνος παίκτης με πολύ καλά χαρακτηριστικά και μάλιστα με την έλευση του στο τριφύλλι έχει βελτιωθεί πάρα πολύ σε όλα τα επίπεδα.

Οι επτά μικροί επαγγελματίες του Παναθηναϊκού στην... "οθόνη" σας

Δημήτρης Εμμανουηλίδης:

Ημ/νια Γέννησης: 24/10/2000
Θέση:
Επιθετικός
Στην ακαδημία: Από το 2016
Προηγούμενη ομάδα: Επαμεινώνδας Λεύκτρων

Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης είναι γεννημένος στις 24 Οκτωβρίου 2000 και είναι ο μικρότερος των επτά που υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο και ο μοναδικός που προέρχεται από την Κ17 ενώ αγωνίζεται ως επιθετικός, κυρίως ως εξτρέμ αλλά και στην κορυφή της επίθεσης.

Ο 17χρονος επιθετικός βρίσκεται στην ακαδημία του Παναθηναϊκού από τον Γενάρη του 2016, προερχόμενος από τον Επαμεινώνδα Λεύκτρων, μια ομάδα στην Θήβα. Ο Κώστας Μπατσινίλας ήταν αυτός που τον είχε δει αρχικά σε ένα τουρνουά και εν συνεχεία δοκιμάστηκε στο "Γ. Καλαφάτης" με τους Σαμαρά, Μάρκο και τους προπονητές τις ακαδημίες του τριφυλλιού να τον επιλέγουν.

Μάλιστα ο νεαρός επιθετικός έμεινε μετά από λίγο καιρό εσώκλειστος στο "Γ. Καλαφάτης" καθώς η οικογένεια του έμενε μόνιμα στη Θήβα. Ούτε 17χρονος εξτρέμ ο οποίος επίσης είναι διεθνής με την Εθνική Παίδων προέρχεται από ποδοσφαιρική οικογένεια με τον πατέρα του να έχει παίξει στο παρελθόν ποδόσφαιρο μόνο σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Το δυνατό του στοιχείο είναι πως είναι αρκετά γρήγορος και πάρα πολύ δυνατός για την ηλικία του όπως και το ότι έχει την αίσθηση του γκολ. Αυτό άλλωστε δείχνουν και οι αριθμοί του αφού τη φετινή σεζόν έβαλε 16 γκολ με την Κ17 του τριφυλλιού και ήταν πρώτος σκόρερ ενώ πέτυχε και τρία γκολ με την ομάδα της Κ20.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-17 / ΠΑΟ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Eurokinissi Sports / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-17 / ΠΑΟ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Eurokinissi Sports / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI SPORTS
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ