ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι ενδιαφερόμενοι και οι προϋποθέσεις για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Οι ενδιαφερόμενοι και οι προϋποθέσεις για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr καταγράφει τις προοπτικές που υπάρχουν για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός και αυτά που περιμένει ο Γιάννης Αλαφούζος.

Αναμφίβολα, αυτή την εποχή η πιο κοινή επιθυμία μεταξύ των φίλων του Τριφυλλιού είναι η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ. Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει τελειώσει τη... βάρδια του στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, αλλά μέχρι στιγμής αργεί ο αντικαταστάτης. Ο εφοπλιστής επιθυμεί να μεταβιβάσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών και να απεμπλακεί από το άθλημα, όμως αυτό αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολο.

Τους τελευταίους μήνες έχουν διαδοθεί διάφορες φήμες, γύρω από το ιδιοκτησιακό. Για Άραβες, Κινέζους, Άγγλους, Γερμανούς, καθώς και για Έλληνες επιχειρηματίες. Για τους περισσότερους, δεν υπήρξε κάτι το χειροπιαστό, παρά μόνο συζητήσεις σε φιλολογικό επίπεδο, στη διάρκεια ενός δείπνου. Ελάχιστοι ενδιαφέρθηκαν σοβαρά, ζητώντας στοιχεία και διεξάγοντας διαπραγματεύσεις.

Όμως, κανένας δεν προχώρησε τόσο, ώστε να φτάσει κοντά στην απόκτηση της ΠΑΕ. Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας (οικονομικούς, η κρίση στη χώρα, οι συνθήκες στο ποδόσφαιρο) έκανε πίσω. Ως αποτέλεσμα, ο Αλαφούζος παραμένει εγκλωβισμένος και ο Παναθηναϊκός έχει δυσοίωνο μέλλον.

ΔΥΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ

Το κρίσιμο ερώτημα για τους οπαδούς είναι ένα: υπάρχει υποψήφιος επενδυτής; Οι πληροφορίες του Sport24.gr αναφέρουν ότι ο Γιάννης Αλαφούζος έχει δεχτεί δύο σοβαρές προσεγγίσεις για τον Παναθηναϊκό. Η μία προέρχεται από Έλληνα επιχειρηματία, ο οποίος μελετά αν τον συμφέρει να αναμειχθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η δεύτερη από ξένο επενδυτικό όμιλο.

Η κάθε πλευρά, για να ευδοκιμήσει το ενδιαφέρον της, έχει θέσει μία βασική προϋπόθεση. Ο εγχώριος ενδιαφερόμενος περιμένει να εξασφαλίσει ο Παναθηναϊκός την άδεια συμμετοχής για το επόμενο πρωτάθλημα, διότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί περαιτέρω σε περίπτωση υποβιβασμού. Αλλά, ακόμα και τότε, το ενδιαφέρον του παραμένει υπό αίρεση.

Όσο για το fund από το εξωτερικό, αυτό επιθυμεί να αξιοποιήσει τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις στο Μαρούσι και ο Παναθηναϊκός είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου. Άρα, η δική του ενασχόληση εξαρτάται από τις συζητήσεις με την Κυβέρνηση για το ΟΑΚΑ.

O ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποτελεί μία κατηγορία μόνος του για τους υποψήφιους εμπλεκόμενους για την ΠΑΕ. Το ενδιαφέρον του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ για την ομάδα ποδοσφαίρου είναι διαχρονικό και η ενασχόληση με τα ποδοσφαιρικά κοινά είναι μία ανεκπλήρωτη επιθυμία της οικογένειας του. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει επιλέξει να μην σχολιάζει τα τεκταινόμενα στον Παναθηναϊκό και περιορίζεται στο μπασκετικό τμήμα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει την πρόθεση να αναμειχθεί στην ΠΑΕ, αλλά δεν πρόκειται να το κάνει υπό πίεση. Επιπλέον, έχει συνδέσει την ανάμειξη του με τη μετατροπή του ΟΑΚΑ σε "Παναθηναϊκή Πολιτεία", έναν σκοπό που ακόμα δεν έχει πετύχει. Ο 44χρονος φαρμακοβιομήχανος συνεχίζει τις συζητήσεις με την Κυβέρνηση για το ζήτημα και προσπαθεί να καταλήξει σε μία ευνοϊκή συμφωνία.

Όπως φαίνεται, τουλάχιστον στις δύο από τις τρεις περιπτώσεις, το ΟΑΚΑ παίζει καθοριστικό ρόλο για την "επόμενη μέρα". Διότι ο επενδυτικός όμιλος από το εξωτερικό και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, το έχουν ως απαραίτητη προϋπόθεση για τον σχεδιασμό τους. Βεβαίως, η παραχώρηση του από την Πολιτεία δεν είναι απλή υπόθεση και πρέπει να αποσαφηνιστούν πολλές λεπτομέρειες.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ