ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι έξι μικρές παρεμβάσεις του Ουζουνίδη

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (Eurokinissi Sports-ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (Eurokinissi Sports-ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr καταγράφει τους τομείς που πρόλαβε να επηρεάσει ο Μαρίνος Ουζουνίδης και συνέβαλλαν στην επικράτηση του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ.

Αναμφίβολα, ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός εναντίον του ΠΑΟΚ παρά τη νίκη του με 1-0. Ήταν ουσιαστικός, τυχερός, συσπειρωμένος, μαχητικός, αλλά δεν είχε καλή απόδοση. Άλλωστε, δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά μόλις δύο ημέρες μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Μαρίνο Ουζουνίδη.

Θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί ότι ο Εβρίτης προπονητής άλλαξε τόσα πολλά με δύο προπονήσεις, που η πρώτη ήταν χαλάρωμα και η δεύτερη παραμονή ενός παιχνιδιού. Ούτε είχε το χρόνο να διδάξει στους ποδοσφαιριστές την τακτική του και αυτοί να την αφομοιώσουν.

Ο Ουζουνίδης έκανε μερικές μικρές παρεμβάσεις, που είχαν τη συμβολή τους στο 1-0 του κυριακάτικου ματς. Όχι πολλές, αφού κάτι τέτοιο θα ήταν ανέφικτο, αλλά λίγες και ουσιαστικές.

Το Sport24.gr σάς τις παρουσιάζει:

* Έπεισε τους ποδοσφαιριστές ότι έπρεπε να κάνουν την υπέρβαση τους στο ματς με τον ΠΑΟΚ και το κατάφερε. Ανεξαρτήτως της απόδοσης του καθενός, όλοι προσπάθησαν, διεκδίκησαν κάθε μονομαχία και έκαναν ότι μπορούσαν για να επικρατήσουν των αντιπάλων τους.

* Διαχειρίστηκε την αγωνιστική κατάσταση των ποδοσφαιριστών. Ο προπονητής διαπίστωσε ότι οι παίκτες δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε απαιτητικές συνθήκες αγώνα και τους ζήτησε να παίξουν συντηρητικά, όπως έπραξαν όλοι και δεν επήλθε η συνηθισμένη κατάρρευση.

* Λειτούργησε ρεαλιστικά και απέφυγε τις υπερβολές. Η εντολή του 48χρονου κόουτς ήταν σαφής: «παίξτε απλά και μην παίρνετε ρίσκα». Φάνηκε από το πώς αγωνίστηκαν οι παίκτες, αφού είτε αμυνόμενοι, είτε επιτιθέμενοι, δεν έκαναν παράτολμες και βεβιασμένες ενέργειες.

* Αύξησε τη συσπείρωση μιας ομάδας που δεν είχε καθόλου. Ασφαλώς δεν τη μεγιστοποίησε και θα χρειαστεί χρόνο για να εμφυσήσει την ομαδική νοοτροπία. Αλλά, οι παίκτες συμπεριφέρθηκαν ως μέλη συνόλου και ο ένας βοήθησε τον άλλο, όποτε χρειάστηκε.

* Η τακτική προσέγγιση που έκανε στο παιχνίδι ήταν ρεαλιστική και προσεκτική. Κράτησε την άμυνα χαμηλά, οι μπακ δεν προωθήθηκαν πολύ, χρησιμοποίησε δύο αμυντικούς χαφ και αναζήτησε το γκολ από την ποιότητα και τις συνεργασίες της μεσοεπιθετικής τετράδας.

* Ο Στραματσόνι είχε καταλήξει να μην προσφέρει ασφάλεια στον πάγκο. Ο Ουζουνίδης, με την αύρα του νεοφερμένου και την ώθηση που δίνει το καινούργιο, έδωσε ένα «σημείο αναφοράς» στους παίκτες, ενώ έζησε έντονα το πρώτο παιχνίδι του.

Πηγή: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

2084 λεπτά, 2 γκολ: Ποια είναι η μεγαλύτερη απογοήτευση έως τώρα;
Ρεαλιστής Μαρίνος
Μπαίνουν 5.000.000 ευρώ από τον Αλαφούζο
Μπουμάλ: "Δουλευταράς, δίκαιος και επιτυχημένος ο Ουζουνίδης"
Αποστολάκης: "Ο Πάουλο Σόουζα έπαιρνε 3.000.000 ευρώ και κορόιδευε"
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ