ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι εξηγήσεις του Στραματσόνι για Εσιέν, Καλτσά

Οι εξηγήσεις του Στραματσόνι για Εσιέν, Καλτσά
Στραματσόνι ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τους λόγους για τους οποίους δεν συμπεριλαμβάνει στα πλάνα του τελευταία τους Μάικλ Εσιέν και Νίκο Καλτσά ανέλυσε ο Αντρέα Στραματσόνι. Στόχος του Ιταλού να έχει στον Παναθηναϊκό δύο ισάξιους παίκτες σε κάθε θέση.

Μάικλ Εσιέν και Νίκος Καλτσάς είναι εκτός πλάνων στα τελευταία παιχνίδια του Παναθηναϊκού και ο Αντρέα Στραματσόνι ανέλυσε τους λόγους για αυτό μιλώντας στην τηλεόραση της Nova. Για τον πρώτο επεσήμανε πως δεν είναι στην ίδια καλή κατάσταση συγκριτικά με το παρελθόν, ενώ για τον Γκανέζο υποστήριξε ότι οι λόγοι είναι τεχνικοί.

- Είστε ικανοποιημένος με την πορεία της ομάδας στην κανονική διάρκεια;

"Πρώτα από όλα, είναι σημαντικό να παίξουμε καλό στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας, διότι είναι μπροστά στον κόσμο μας και επειδή μετρά στην κατάταξη των playoffs. Κάναμε κάποια καλά πράγματα και κάποια άλλα όχι τόσο καλά. Κατά τη γνώμη μου το πιο σημαντικό είναι ότι όλοι είναι συγκεντρωμένοι στο να μπορέσουν να χτίσουν μια καλή ομάδα για τη νέα σεζόν".

- Είναι ευκαιρία για ορισμένους παίκτες που δεν έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής να παίξουν με τον Πανθρακικό;

"Θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία για κάποιους παίκτες. Για εμένα είναι πολύ σημαντική η προπόνηση και δίνω ιδιαίτερη βαρύτητα σε όλα όσα γίνονται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Αυτά τα παιχνίδια ορισμένες φορές είναι δύσκολα, επειδή πρέπει να τα προσεγγίσεις με τον σωστό τρόπο. Με τη Βέροια για παράδειγμα δεν το προσεγγίσαμε το ματς καθόλου σωστά και δεν ήμουν ευχαριστημένος για αυτό".

- Φοβάστε μήπως το μυαλό των παικτών είναι στα playoffs και όχι στον αγώνα με τον Πανθρακικό;

"Ελπίζω να μην είναι έτσι. Αυτή την εβδομάδα πίεσα τους παίκτες μου να καταλάβουν ότι πρέπει να συγκεντρώσουμε όσους περισσότερους βαθμούς γίνεται ενόψει playoffs, ώστε να ξεκινήσουμε από την καλύτερη δυνατή θέση σε αυτά".

- Είναι στα πλάνα σας οι Καλτσάς και Εσιέν;

"Με τον Καλτσά δεν συμβαίνει τίποτα περίεργο. Ενας παίκτης μπορεί να έχει μία καλή περίοδο και κάποια άλλη χρονική στιγμή να μην είναι σε τόσο καλή φόρμα. Είναι φυσιολογικό. Κάποιες φορές προτιμώ τον Μπουμάλ, άλλες τον Εβανζελίστα, παίζουν στην ίδια θέση. Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει θέμα. Σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, προσπαθούμε να έχουμε δύο καλούς παίκτες σε κάθε θέση. Αυτό θέλω και εγώ. Είναι σημαντικό να υπάρχει ανταγωνισμός και να διεκδικούν δύο παίκτες την ίδια θέση. Όσον αφορά τον Μάικλ, ήταν τεχνικοί οι λόγοι που δεν τον επέλεξα αυτό το διάστημα. Μάλιστα μίλησα μαζί του, του εξήγησα γιατί συνέβη αυτό. Είναι επαγγελματίας, πρωταθλητής και έδειξε κατανόηση".

-Έχετε δώσει κάποιο πλάνο αναφορικά με την ακαδημία στο πώς θα πρέπει να δουλεύει;

"Απολύτως όχι. Με νοιάζει μόνο η πρώτη ομάδα".

PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ