ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι δοκιμές του Στραματσόνι για τον Ατρόμητο

Οι δοκιμές του Στραματσόνι για τον Ατρόμητο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ για όσα δοκίμασε ο Αντρέα Στραματσόνι στις τελευταίες προπονήσεις και αποκαλύπτει τις επιλογές του Ιταλού στο σύστημα και στα πρόσωπα της ενδεκάδας.

Ο δεύτερος προημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Ατρόμητο και στον Παναθηναϊκό στο Περιστέρι, έχει επισκιαστεί από τα επακόλουθα της μη διάθεσης εισιτηρίων στους φίλους του Τριφυλλιού. Ωστόσο, οι προπονητές των δύο αντιπάλων καταρτίζουν τα πλάνα τους και προετοιμάζουν τους παίκτες τους για το παιχνίδι.

Ο Αντρέα Στραματσόνι στις προπονήσεις της Δευτέρας (8/2) και της Τρίτης (9/2) δοκίμασε τη διάταξη 4-2-3-1, που χρησιμοποιεί στα τελευταία ματς του Παναθηναϊκού. Δεν πειραματίστηκε με κάτι άλλο, που υπό διαφορετικές συνθήκες θα ήταν απόδειξη ότι έχει καταλήξει. Όμως, με τον απρόβλεπτο Ιταλό, ο οποίος λατρεύει να αλλάζει τα συστήματα του, κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος.

Όσον αφορά τους βασικούς, ο Στιλ θα είναι ο γκολκίπερ, στο δεξιό άκρο της άμυνας θα επανέρθει ο Μέστο, στο αριστερό θα επανακάμψει ο Πράνιτς και στο κέντρο της άμυνας θα διατηρηθούν οι Ταυλαρίδης και Μολέντο. Ο Τελάντερ δοκιμάστηκε ως δίδυμο με τον Μολέντο, αλλά επειδή ο Δανός είναι ανέτοιμος και δεν έχει πρότερη συνεργασία με τον Βραζιλιάνο, δύσκολα θα παρθεί ένα τέτοιο ρίσκο.

Στη μεσαία γραμμή, ο ένας αμυντικός χαφ θα είναι ο Εσιέν και ο Αμπέντ συμπεριλήφθηκε στις περισσότερες δοκιμές, είτε ως επιτελικός χαφ, είτε δίπλα στον Γκανέζο. Στην πρώτη περίπτωση, ο Λαγός ήταν ο τρίτος της μεσαία γραμμής, σε μία πιο σκληρή και ανασταλτική τριάδα, ενώ στη δεύτερη ο Βιγιαφάνιες έπαιζε ως "δεκάρι". Δοκιμάστηκε και ο Λουντ, είτε δίπλα στον Εσιέν, είτε ως επιτελικός χαφ, οπότε η χρησιμοποίηση του δεν πρέπει να αποκλειστεί.

Στην επίθεση, οι Καλτσάς, Βιγιαφάνιες και Κλωναρίδης διεκδικούν τις δύο θέσεις των εξτρέμ, αλλά υπό την αίρεση ότι ο Αργεντινός μπορεί να μετακινηθεί στη μεσαία γραμμή ή ο ομογενής επιθετικός να προτιμηθεί στην κορυφή της επίθεσης. Εκεί όπου η παρουσία του Μπεργκ θα ήταν δεδομένη, εφόσον δεν προερχόταν από αποχή και ταλαιπωρία με τραυματισμούς.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ