ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι αποδοχές και η ρήτρα του Μπεργκ

Οι αποδοχές και η ρήτρα του Μπεργκ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr καταγράφει αυτά που έχουν συμφωνηθεί προφορικά ανάμεσα στον Γιάννη Αλαφούζο και στον ατζέντη του Μάρκους Μπεργκ, ενόψει του νέου συμβολαίου.

Ο Μάρκους Μπεργκ επιβεβαίωσε ότι ο ατζέντης του θα έρθει στην Αθήνα στη διάρκεια της εβδομάδας, προκειμένου να έχει τις τελικές διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού. Ουσιαστικά, οι όποιες διαφορές φέρεται να έχουν καλυφθεί και θα καταλήξουν σε συμφωνία.

Το Sport24.gr περιγράφει το περίγραμμα της προφορικής συμφωνίας μεταξύ του Γιάννη Αλαφούζου και του Σόρεν Λέρμπι, του μάνατζερ του Μπεργκ. Σε αυτή τη βάση θα εξειδικευθούν οι όροι της συνεργασίας, ώστε να συνταχθούν τα επίσημα έγγραφα και να υπογραφούν.

Η τελευταία - χρονικά - πρόταση που κατέθεσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ στην εταιρία Essel Sports, συμφερόντων του ατζέντη, Σόρεν Λέρμπι, περιλαμβάνει τη χρονική επέκταση του συμβολαίου έως τον Ιούνιο του 2019, αντί του Ιουνίου του 2018, όπως ισχύει τώρα.

Στο οικονομικό κομμάτι, προβλέπει ετήσιες αποδοχές ύψους 1,1 εκατομμυρίων ευρώ (900.000 ευρώ "πάγιες" και 200.000 μπόνους στόχων και συμμετοχών), συμπεριλαμβανομένης και της τρέχουσας σεζόν (2016-2017). Συνολικά, δηλαδή, 3,3 εκατομμύρια ευρώ για την επόμενη τριετία.

Επίσης, κατόπιν απαίτησης του Σουηδού επιθετικού, θα τοποθετηθεί ρήτρα εξαγοράς του συμβολαίου του, ύψους 6,7 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Παναθηναϊκός θα λάβει 4 εκ. ευρώ με το 52,5% των δικαιωμάτων, το Αμβούργο δικαιούται άλλα 2,7 εκατομμύρια κατέχοντας το 35% της μεταπωλητικής αξίας, ενώ θα εξαλειφθεί το 12,5% που ήταν στην κατοχή του Μπεργκ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, που έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο για την επίτευξη της συμφωνίας, ο Μπεργκ πείστηκε από την επένδυση που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι και την ποιοτική αναβάθμιση του ρόστερ.

Photo Credits: Action Images

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ