ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι απαντήσεις του Στραματσόνι για αστοχία, αλλαγές και Βιγιαφάνιες

Οι απαντήσεις του Στραματσόνι για αστοχία, αλλαγές και Βιγιαφάνιες
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αντρέα Στραματσόνι μια μέρα μετά το ματς με την Θέλτα μίλησε στο συνδρομητικό κανάλι για την αναμέτρηση με τους Ισπανούς και απάντησε στο γιατί δεν έκανε νωρίτερα αλλαγές στο παιχνίδι ενώ εξήρε την παρουσία του Βιγιαφάνιες.

Λίγες ώρες μετά την ήττα στο "Balaidos" παρά την ομολογουμένως πολύ καλή απόδοση του Παναθηναϊκού ο Αντρέα Στραματσόνι μίλησε στην κάμερα της "NOVA" στην καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη του.

Ο Ιταλός τεχνικός αναφέρθηκε κυρίως στην αναμέτρηση με την Θέλτα και στο τι πήγε στραβά, απάντησε στην κριτική που του έγινε για τις αλλαγές αναλύοντας το σκεπτικό του ενώ παρά το γεγονός ότι δεν το συνηθίζει εξήρε την απόδοση του Βιγιαφάνιες στο ματς με τους Ισπανούς.

Αναφορικά με το ματς με τον Αστέρα ο Στραματσόνι έδωσε το σύνθημα λέγοντας πως η νίκη είναι μονόδρομος για να παραμείνει το τριφύλλι στην κορυφή.

Είναι πικρή η γεύση μετά την ήττα από την Θέλτα. Χάσατε ένα παιχνίδι που ήταν στα χέρια σας και μάλιστα μετά από καλή απόδοση, ίσως την καλύτερη φετινή απόδοση του Παναθηναϊκού;

"Ναι για εκτός έδρας παιχνίδι σίγουρα. Επειδή δείξαμε προσωπικότητα, νοοτροπία και κάναμε ένα σχεδόν τέλειο παιχνίδι τακτικά και δείξαμε το πνεύμα του Παναθηναϊκού που θέλαμε και για το οποίο έχουμε μιλήσει πολλές φορές".

Τι έγινε στα τελευταία λεπτά και χάθηκε το ματς; Ήταν τόσο θέμα της κούρασης των παικτών επειδή είχαν προσπαθήσει τόσο πολύ στο προηγούμενο διάστημα;
"Όχι δεν νομίζω ότι ήταν για αυτό το λόγο. Χάσαμε μια διαγώνια πάσα προς τον Βας, η οποία μας αιφνιδίασε αρκετά, ο Μολέντο δεν είχε ακολουθήσει την κίνηση του επιθετικού. Μια ευκαιρία για την Θέλτα σε 85 λεπτά μπορούσε να συμβεί και σκόραραν. Εμείς στο προηγούμενο διάστημα είχαμε περισσότερες ευκαιρίες αλλά δεν σκοράραμε. Οπότε, είναι και δικό μας λάθος. Επίσης, για να μπούμε σε λεπτομέρειες, ήταν και έλλειψη συνοχής, καθώς ο Σάμπα ήταν σίγουρος πως ήταν ο τελευταίος αμυντικός αλλά ήταν ο Κουλιμπαλί ένα-δυο μέτρα πιο πίσω και κάλυπτε την πάσα. Πρέπει να είμαστε πιο συνδεδεμένοι στην κίνηση. Σίγουρα ήταν το πρώτο παιχνίδι του Κουλιμπαλί, το πρώτο 90λεπτο του Σάμπα στην επιστροφή του σε διεθνές επίπεδο. Οπότε είναι και θέμα συνοχής".

Είχατε πολλά παράπονα από την διαιτησία του συμπατριώτη σας του κ. Μπάντι, μιλήσατε μετά το τέλος του αγώνα μαζί του, για τις αποφάσεις του;
"Θεωρώ ότι ο κ. Μπάντι ήταν λίγο μακριά από το μεγάλο λάθος. Η γενική άποψη είναι πως ήταν πέναλτι και κόκκινη κάρτα. Και φυσικά αυτό θα μας έδινε πλεονέκτημα να κερδίσουμε το ματς γιατί θα παίζαμε 11 εναντίον 10. Και επίσης το γκολ του Μάρκους δεν ήταν φάουλ. Αυτό βέβαια μπορεί να συμβεί στο ποδόσφαιρο και σίγουρα έκανε λάθη αλλά αυτά μπορούν να συμβούν".

Για να κλείσουμε το κεφάλαιο της Ευρώπης. Έγινε αρκετός λόγος επίσης και για τις αλλαγές σας και το γεγονός ότι κάνατε την πρώτη μετά το γκολ του Γκουϊντέτι. Δώσατε μια εξήγηση μετά το ματς γιατί συνέβη αυτό. Σημαίνει όμως πως θεωρείτε ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει το βάθος που θέλετε για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια;


"Όχι και δεν θέλω να γίνει κάποια παρανόηση σε αυτό το κομμάτι. Σίγουρα όπως είπα ο Εμποκού και ο Ρινάλντι ήταν επιθετικογενείς αλλαγές, οπότε επηρεάζουν αυτά τα σημεία όταν γίνει η αλλαγή. Πιστεύω ότι όλοι έβλεπαν ότι η ομάδα τα πήγαινε πολύ καλά. Στην άμυνα και στη μεσαία γραμμή αν κάνεις κάποια αλλαγή δεν πρέπει να χάσεις την ισορροπία. Και όπως σας είπα στην μεσαία γραμμή η ισορροπία ανάμεσα στον Λεντέσμα, τον Ζέκα και τον Βιγιαφάνιες ήταν αρκετά καλή και ο Λουντ είχε τον Βας και ο Κουλιμπαλί ήταν καλός κόντρα στον Σίστο.

Οπότε η ομάδα είχε την ισορροπία της και έπρεπε να είσαι σίγουρος για να την αλλάξεις. Μου αρέσει πολύ ο Στάικος, ο Ευαγγέλου, οι νέοι παίκτες αλλά η άποψη μου είναι ότι στο ματς με την Θέλτα, πέντε, έξι, δέκα λεπτά πριν τελειώσει το ματς δεν είναι το ιδανικότερο σενάριο να αλλάξεις την ομάδα με τόσο νεαρούς ποδοσφαιριστές και να τους ρίξεις στα δύσκολα. Αν στον πάγκο είχαμε πιο έμπειρους παίκτες θα μπορούσε να ήταν μια διαφορετική λύση.

Αυτή είναι η άποψη μου και είμαι σίγουρος για αυτό. Το μόνο λάθος είναι ότι δεν σκοράραμε. Αν είχαμε σκοράρει κανείς σήμερα δεν θα μίλαγε για τις αλλαγές".

Τώρα το φαβορί για την πρώτη θέση είναι ο Άγιαξ. Αλλά ο Παναθηναϊκός φυσικά έχει ακόμα ελπίδες. Θεωρείτε ότι τα δυο ματς με την Σταντάρ Λιέγης θα καθορίσουν το αν θα μπορέσει να συνεχίσει στην Ευρώπη ο Παναθηναϊκός;

"Ναι τα ματς με την Σταντάρ Λιέγης θα είναι κρίσιμα. Βέβαια θα εξαρτηθεί και από τα αποτελέσματα στις αναμετρήσεις του Άγιαξ με την Θέλτα. Αλλά ο Παναθηναϊκός θα προετοιμαστεί για αυτά τα δυο παιχνίδια για να νικήσει. Όπως έκανε και κόντρα στην Θέλτα αλλά και τον Άγιαξ.

Αλλά βλέπω ότι η ομάδα βελτιώνεται ανάμεσα στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι και το δεύτερο. Όχι μόνο σε ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο που παίζουμε αλλά και τη νοοτροπία, το πνεύμα που δείχνουμε. Κόντρα στον Άγιαξ παίξαμε καλά για 30 λεπτά και μετά χάσαμε την φιλοσοφία μας. Με την Θέλτα κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι συνολικά".

Έχετε μόνο λίγες ώρες ξεκούρασης και να προετοιμάσετε την ομάδα για το ματς με τον Αστέρα. Έχετε στο μυαλό σας κάποιες αλλαγές. Είναι λογικό οι παίκτες σας να είναι κουρασμένοι;

"Ναι υπάρχουν δυο πλευρές στο συγκεκριμένο θέμα. Από την μια πρέπει να κοιτάξω την αγωνιστική κατάσταση των παικτών. Από την άλλη όμως το πρωτάθλημα είναι ο πρώτος μας στόχος. Οπότε δεν θα κάνουμε ροτέισον σε θέμα αξίας αλλά ροτέισον σε θέμα συνθηκών που διαμορφώνονται. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να κερδίσει την Κυριακή για να παραμείνουμε πρώτοι".

Ο Αστέρας άλλαξε προπονητή, πλέον ανέλαβε την ομάδα ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, έχουν καλή ομάδα αλλά όχι τα αποτελέσματα που θα ήθελαν. Θεωρείτε ότι υπάρχει κίνδυνος για την αναμέτρηση της Κυριακής;

"Ναι έχω συναντηθεί με τον Ελευθερόπουλο δυο φορές, με τον Πανθρακικό και την Βέροια και είχαν γίνει δυο καλά παιχνίδια, σέβομαι και τον Αστέρα επειδή έχει καλούς παίκτες. Πιστεύω ότι θέλουν να πάρουν βαθμούς στην Λεωφόρο και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει άμεσα να γυρίσουμε σελίδα και να στρέψουμε την προσοχή μας εκεί. Αυτό είναι μια δυσκολία που έχει το Europa League γιατί πολλές φορές γυρνάς το βράδυ και έχεις μόνο μια μέρα για να προετοιμάσεις την ομάδα".

Μετά την πολύ καλή απόδοση που είχε η ομάδα στο Βίγκο για 80 λεπτά, να περιμένουμε σε μόνιμο πλάνο την ομάδα με τρεις στόπερ; Η ομάδα δείχνει να δουλεύει πολύ καλά;

"Ναι αλλά στην Ελλάδα τα ματς είναι διαφορετικά. Γιατί μέχρι τώρα κανείς δεν έχει έρθει να μας αντιμετωπίσει "πρόσωπο με πρόσωπο" και φυσικά θέλω πιο πολλούς παίκτες στην επίθεση και θα επιστρέψουμε στο 4-2-3-1 το οποίο θα χρησιμοποιούμε κυρίως στην Ελλάδα. Θα είμαστε επιθετικοί από το πρώτο λεπτό γιατί είναι σημαντικό να επιστρέψουμε στις νίκες. Επίσης θέλω να υπογραμμίσω πόσο σημαντικό είναι οι παίκτες μου να ξέρουν καλά και τα δυο συστήματα που έχουμε.

Συνήθως μάλιστα δεν σχολιάζω την απόδοση των παικτών μου, αλλά στο ματς με την Θέλτα θέλω να σταθώ στην απόδοση του Βιγιαφάνιες. Από την αρχή της σεζόν έχει βελτιωθεί πάρα πολύ, δουλεύει σκληρά στις προπονήσεις, στο γυμναστήριο και έδειξε ότι μπορεί να παίξει και σε σύστημα με τρεις χαφ πίσω από τους δυο επιθετικούς. Είναι ένα παράδειγμα πως οι παίκτες μέσα από την δουλειά τους μπορούν να βελτιωθούν και να βελτιώσουν την ομάδα".

PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ