ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι απαιτήσεις του Λεντέσμα, τα επιχειρήματα του Στραματσόνι

Οι απαιτήσεις του Λεντέσμα, τα επιχειρήματα του Στραματσόνι

Διαβάστε το ρεπορτάζ του Sport24.gr για τις απαιτήσεις που προβάλλει ο Κριστιάν Λεντέσμα, την προσφορά του Στραματσόνι, την υπέρβαση με τη συγκατάθεση του Αλαφούζου και τη συζήτηση στο Τέχελεν.

Η επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στον Κριστιάν Λεντέσμα και στους Ζιλμπέρτο Σίλβα και Αντρέα Στραματσόνι θα κριθεί από τη συνάντηση που θα έχουν στο Τέχελεν της Ολλανδίας, τη Δευτέρα (4/7). Όμως, μεταξύ τους έχει προηγηθεί προεργασία, κυρίως στο οικονομικό σκέλος που θα καθορίσει εν πολλοίς, την υλοποίηση της μεταγραφής.

Μέχρι τον Ιανουάριο του 2016, ο Αργεντινός αμυντικός χαφ ανήκε στη βραζιλιάνικη Σάντος και οι ετήσιες αποδοχές τους ήταν 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Ασφαλώς, ο 33χρονος ποδοσφαιριστής κατανοεί ότι δεν μπορεί να προβάλλει τις ίδιες απαιτήσεις, ιδίως από τη στιγμή που έχει μείνει έξι μήνες χωρίς ομάδα. Στον αντίποδα, αυτό δεν σημαίνει πως διατίθεται να δεσμευτεί μειώνοντας κατά πολύ τις απολαβές του.

Τα οικονομικά δεδομένα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sport24.gr, o Λεντέσμα ζητά περίπου 800.000 ευρώ σε ετήσια βάση, ώστε να υπογράψει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό. Από την άλλη, ο Στραματσόνι έχει προτείνει 500.000 ευρώ, συμπεριλαμβάνοντας το δέλεαρ της χρονικής διάρκειας (1+1 χρόνια), αρκεί να συμπληρωθεί ένας αριθμός συμμετοχών.

"Ψήνει" Λεντέσμα, έτοιμος ο Λάζαρος

Αξίζει να σημειωθεί πως η αρχική πρόταση του Στραματσόνι ήταν 400.000 ευρώ για συνεργασία ενός έτους. Όμως, έπεισε τον Γιάννη Αλαφούζο ότι ο Λεντέσμα είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος αξίζει την υπέρβαση στο οικονομικό, οπότε έλαβε τη συγκατάθεση του προέδρου της ΠΑΕ να βελτιώσει την προσφορά, χρηματικά και χρονικά.

Η διαφορά των 300.000 ευρώ είναι σημαντική, ωστόσο η απόφαση του Λεντέσμα να μεταβεί στο Τέχελεν δείχνει ότι μπορεί να καλυφθεί ποικιλοτρόπως. Ο Αργεντινός χαφ ξέρει ότι δεν έχει τα περιθώρια να μείνει ξανά χωρίς ομάδα και επιθυμεί να διαπιστώσει την ποιότητα του ρόστερ, αλλά και να ενημερωθεί για το πρότζεκτ του Ζιλμπέρτο.

Δεν υπάρχει συμφωνία

Ο Λεντέσμα έχει πάρει πληροφορίες για τον Παναθηναϊκό και συνομίλησε με τον Ρομπέρτο Μούτσι, τον άμεσο συνεργάτη του Αντρέα Στραματσόνι. Οι δυο τους γνωρίζονται καλά από τη Ρώμη, έστω και αν υπηρετούσαν τις αιώνιες αντιπάλους, Λάτσιο και Ρόμα. Ο Μούτσι εξήγησε στον Λεντέσμα το ρόλο για τον οποίο τον προορίζουν και του ανέλυσε την αναβάθμιση που έχει συντελεστεί στο ρόστερ.

Όλα τα προαναφερόμενα, θα συζητηθούν μεταξύ των τριών ανδρών και θα διαπιστώσουν εάν μπορούν να συμφωνήσουν. Από την ΠΑΕ δεν λένε πολλά, κάτι απολύτως λογικό, ενώ από την πλευρά του ο 33χρονος χαφ αποδέχεται ότι οι συζητήσεις είναι προχωρημένες. Συμφωνία μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί, συνεπώς όλα μπορούν να συμβούν στο επόμενο διήμερο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ