ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι αξέχαστες μεταγραφές του Γενάρη του 2013

Οι αξέχαστες μεταγραφές του Γενάρη του 2013

Ηταν ένας Ολλανδός, ένας Ιάπωνας, ένας Έλληνας κι ένας Ισπανός. Δεν είναι ανέκδοτο. Όλοι αυτοί βρέθηκαν στον Παναθηναϊκό τον Γενάρη του 2013. Πού είναι σήμερα; Το Sport24.gr θυμάται...

"Κάθε αρχή και δύσκολη", λέει η γνωστή παροιμία. Το ίδιο ισχύει και για τη διοίκηση του Γιάννη Αλαφούζου στον Παναθηναϊκό, αφού οι πρώτες μεταγραφικές κινήσεις του "τριφυλλιού" έκρυβαν μεγάλο ρίσκο και οι περισσότερες δεν... στέριωσαν.

Ειδικότερα τον Ιανουάριο του 2013, οι πράσινοι με ελάχιστα χρήματα προσπάθησαν να ενισχύσουν τόσο το ρόστερ όσο και τον πάγκο! Η αρχή έγινε, λοιπόν, με τον Φάμπρι που αντικατέστησε τον Ρότσα στο τιμόνι της ομάδας και στη συνέχεια ακολούθησε ένας όμιλος παικτών.

Αν εξαιρέσουμε τον Φιγκερόα και λίγο τον Ντίνα οι υπόλοιποι όχι μόνο δεν βοήθησαν το "τριφύλλι", αλλά θα μείνουν στην ιστορία ως μερικές από τις χειρότερες μεταγραφές στην ιστορία του συλλόγου. Ας τους δούμε τι έκαναν και που βρίσκονται σήμερα.

ΦΑΜΠΡΙ

Οι αξέχαστες μεταγραφές του Γενάρη του 2013
INTIME SPORTS

Ήρθε τον "τρελό" Γενάρη του 2013 μαζί με τους υπόλοιπους και ανέλαβε τα ηνία του Παναθηναϊκού αντικαθιστώντας τον Χουάν Ραμόν Ρότσα. Στον πάγκο των πράσινων πρόλαβε κι έκατσε μέχρι τις 31 Μαρτίου μετρώντας 13 παιχνίδια. Σε αυτά είχε πέντε νίκες, πέντε ήττες και τρεις ισοπαλίες. Οι δυο σερί ήττες (από ΠΑΟΚ εκτός και Πλατανιά εντός) έφεραν το διαζύγιο.

Θα τον θυμόμαστε για τα "λιοντάρια" και τις άλλες γραφικές ομιλίες του στα αποδυτήρια των πράσινων, όπως και για την απίστευτη ιστορία με τον Χαμπίμπ Σο στον οποίο ζήτησε γονατιστός συγγνώμη.

ΓΙΟΧΕΙ ΚΑΖΙΓΙΑΜΑ

Οι αξέχαστες μεταγραφές του Γενάρη του 2013
INTIME SPORTS

Ο τίμιος Ιάπωνας ήρθε με τη μορφή δανεισμού από την FC Tokyo που τότε αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία! Έπαιξε σε οκτώ αναμετρήσεις με τη φανέλα των πράσινων δίχως να ξεχωρίσει με αποτέλεσμα να επιστρέψει πίσω στη πατρίδα του.

Που είναι σήμερα; Μετά από έναν ακόμα δανεισμό (στην Oita Trinita) επέστρεψε στην Tokyo και πέρσι αγωνίστηκε σε αρκετά παιχνίδια. Πριν λίγες εβδομάδες τραυματίστηκε σοβαρά και από τότε παραμένει ανενεργός (κοντά δυο μήνες).

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Οι αξέχαστες μεταγραφές του Γενάρη του 2013
INTIME SPORTS

Έξι μήνες καλού ποδοσφαίρου με τον Πανιώνιο ήταν αρκετοί έτσι ώστε να γυαλίσει στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Αν και ανακοινώθηκε για το καλοκαίρι του 2013, ο Έλληνας άσος πήρε τελικά μεταγραφή στα τέλη Γενάρη του ίδιου χρόνου. Δυστυχώς για τον ίδιο αγωνίστηκε ελάχιστα στους πράσινους και γι αυτό τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε αποδεσμεύτηκε.

Στη συνέχεια υπέγραψε στην Καλλονή, όμως ακόμα δεν έχει πάρει δευτερόλεπτο συμμετοχής σε επίσημο αγώνα.

ΝΙΚΙ ΚΑΪΠΕΡ

Οι αξέχαστες μεταγραφές του Γενάρη του 2013
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός είχε ανάγκη από έναν ακόμα αριστερό μπακ και αποφασίστηκε να έρθει με δανεισμό ο Ολλανδός άσος. Οι τραυματισμοί δεν τον άφησαν να αγωνιστεί αρκετά (μόλις τρία ματς με ελάχιστο χρόνο συμμετοχής), ενώ ο ίδιος ένιωθε περισσότερο... τουρίστας παρά ποδοσφαιριστής.

Τραυματίστηκε άλλες δυο φορές σοβαρά μετά τη φυγή του από τους πράσινους τόσο στην Τβέντε όσο και στην Βίλεμ. Πρόσφατα πήρε χρόνο συμμετοχής με την U21 της δεύτερης.

ΧΟΚΙΝ ΕΣΠΑΡΘΑ

Οι αξέχαστες μεταγραφές του Γενάρη του 2013
INTIME SPORTS

Υποτίθεται θα έδινε πνοή στα πονεμένα άκρα του Παναθηναϊκού. Τελικά μάλλον πόνεσαν τα ματάκια των φιλάθλων του "τριφυλλιού", αφού ο Ισπανός αν και είχε πάθος και όρεξη δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στο επίπεδο της πρώτης κατηγορίας.

Επέστρεψε στην πατρίδα του για την Θαμόρα (έβαλε ένα γκολ και έπαιξε σε 16 ματς), στη συνέχεια ακολούθησε η Βέροια (ήταν στο μένω-φεύγω) και πλέον αγωνίζεται στην Τολέδο.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΤΙΝΑΣ

Οι αξέχαστες μεταγραφές του Γενάρη του 2013
INTIME SPORTS

Με τα πάνω του και τα κάτω του. Σίγουρα το ξεκίνημα δεν ήταν καλό, ενώ γενικότερα έπαιξε σε 46 παιχνίδια με τους πράσινους μετρώντας όμως μόλις τρία γκολ. Ο Γιάννης Αναστασίου δεν πίστεψε ποτέ στο ταλέντο του, παρότι ανανεώθηκε το συμβόλαιο του, οπότε αποφασίστηκε πως θα ήταν καλύτερο να φύγει.

Υπέγραψε στον Πλατανιά το καλοκαίρι, όμως δεν έχει κάνει τη διαφορά. Τραυματίστηκε μάλιστα πρόσφατα.

ΛΟΥΣΙΑΝΟ ΦΙΓΚΕΡΟΑ

Οι αξέχαστες μεταγραφές του Γενάρη του 2013
INTIME SPORTS

Η καλύτερη μεταγραφή του Ιανουαρίου εκείνης της περιόδου και γενικότερα από τις πιο έξυπνες κινήσεις τα τελευταία χρόνια. Ο Αργεντινός επιβεβαίωσε πως είναι "κίλερ" μέσα στη μεγάλη περιοχή, όμως πρόλαβε να παίξει μόλις σε 15 παιχνίδια με έξι γκολ. Αυτό όχι γιατί δεν τον ήθελαν στον Παναθηναϊκό, αλλά γιατί ήρθε πρόταση από την Μαλαισία!

Οι πράσινοι τον πούλησαν στα 33 του, πήραν καλά χρήματα, ενώ ο Φιγκερόα μετρά ήδη τέσσερις τίτλους με την Johor Darul και 23 γκολ! Καθόλου άσχημα...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ