ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι 7 της πράσινης transfer list

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (Eurokinissi Sports-ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
Λουντ, Κουλιμπαλί, Μολέντο, Χουλτ EUROKINISSI SPORTS

Το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός πούλησε τους δύο αρχηγούς του, που ήταν και οι πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες του, αλλά μετά τον Μπεργκ και τον Ζέκα πιθανότατα θα ακολουθήσουν περισσότεροι το δρόμο μακριά από το Κορωπί, στην προσπάθεια για οικονομική διάσωση της ομάδας.

Ο Μάρκους Μπεργκ πωλήθηκε αντί 1,84 εκατομμυρίων ευρώ στην Αλ Αΐν των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ο Ζέκα πήγε στην Κοπεγχάγη αντί 2 εκατομμυρίων ευρώ, ο Παναθηναϊκός “γλίτωσε” και από τα “βαριά” για τη μνημονιακή εποχή συμβόλαιά τους (1,1 εκατομμύρια ευρώ και 700.000 ευρώ αντίστοιχα), αλλά προκειμένου να γλιτώσει από τη χρεωκοπία και τον υποβιβασμό, κινεί τα νήματα για περισσότερες πωλήσεις τον Ιανουάριο. Οι συνθήκες, βεβαίως, μόνο ευνοϊκές δεν είναι, καθώς η διαπραγματευτική ισχύς του αγγίζει το ναδίρ, αλλά αυτή η επιλογή μοιάζει με μονόδρομο δεδομένου ότι ουσιαστικά η ΠΑΕ λειτουργεί υπό καθεστώς στάσης πληρωμών και το ρευστό... αγνοείται.

Επτά είναι οι παίκτες που ενδέχεται εντός των επόμενων δυόμισι μηνών να πωληθούν, χωρίς αυτό να συνεπάγεται ότι θα αποχωρήσουν όλοι. Ήδη έχουν αυξηθεί οι επαφές με μάνατζερς, ομάδες και τους εκπροσώπους των παικτών, καθώς τα “κανόνια” από πιστωτές βαρούν σχεδόν σε καθημερινή βάση, ενώ ήδη έχει κλείσει η συμφωνία για την Μπενφίκα και το κλαμπ περιμένει ως “μάννα εξ ουρανού” τα 1,7 εκατομμύρια ευρώ από την Πορτογαλία για την πώληση του Οδυσσέα Βλαχοδήμου. Ο Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος που συνεχίζει να εκτελεί χρέη τεχνικού διευθυντή “τρέχει” τη διαδικασία και από τις δικές του κινήσεις εξαρτώνται πολλά, δεδομένου ότι ως τώρα επιπλέον έσοδα ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να βρει ούτε από γερά πορτοφόλια, ούτε από τους φίλους του. Η λίστα με τους υπό πώληση παίκτες αποτελείται από τους εξής επτά...

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ

Ο 23χρονος κίπερ αποκτήθηκε τον Ιανουάριο του 2016... “συμπληρωματικά” με τον αδελφό του Παναγιώτη, ο οποίος επέστρεψε στη Νις και τρέχει πολύ καλή σεζόν στην Ligue B ως βασικός! Δεν κόστισε ούτε ευρώ, η Στουτγάρδη κράτησε μόνο ποσοστό μεταπώλησης. Αποκτήθηκε επί Στραματσόνι, αλλά η απόφαση για τη μεταγραφή των δύο αδελφών ήταν του Γιάννη Αλαφούζου! Έπαιξε για πρώτη φορά στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος επί Στραματσόνι, στο περυσινό 1-1 στη Νέα Σμύρνη, μετά από διαδοχικά λάθη του Λουκ Στιλ που έμεινε – από τότε - στον πάγκο. Μέλος της U-21 της Γερμανίας, δεν έχει χριστεί διεθνής με την εθνική Ελλάδας. Λεπτομέρειες απομένουν για να μεταγραφεί στη Μπενφίκα αντί 2 εκατ. Ευρώ, από τα οποία 1,7 θα πάρει ο Παναθηναϊκός.

ΡΟΜΠΙΝ ΛΟΥΝΤ

Η πιο επιτυχημένη μεταγραφή των Φύσσα - Βόκολου! Ίσως να ήταν ο Τελάντερ, αν δεν αντιμετώπιζε τα προβλήματα στα πέλματά του, αλλά ο Δανός στόπερ δεν τα κατάφερε και ο Φινλανδός μέσος που αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2015 (επί Γιάννη Αναστασίου) αποδεικνύεται η πιο εύστοχη επιλογή τους. Κόστισε 350.000 ευρώ που δόθηκαν στην πρωταθλήτρια Ελσίνκι, είναι πλέον στέλεχος της εθνικής του ομάδας και το φλερτ με τη Σταντάρ Λιέγης είναι έντονο. Αφού ο Παναθηναϊκός δεν προνόησε να του κάνει πέρυσι ανανέωση συμβολαίου, δεν μπορεί να προσποριστεί πολλά χρήματα από την πώλησή του, εφόσον το καλοκαίρι ούτως ή άλλως μένει ελεύθερος. Πιθανότατα θα πωληθεί με λιγότερα από 500.000 ευρώ.

ΡΟΝΤΡΙΓΚΟ ΜΟΛΕΝΤΟ

Όπως και ο Βλαχοδήμος, επιλογή του Γιάννη Αλαφούζου τον Ιανουάριο του 2016, επί Στραματσόνι. Του προτάθηκε από τον μάνατζερ του Γιούρι Μαμούτε, ουδείς έπαιρνε το ρίσκο για μεταγραφή παίκτη που δεν είχε αγωνιστεί σχεδόν δύο χρόνια λόγω τραυματισμών, αλλά ο Αλαφούζος το αποφάσισε και ο Βραζιλιάνος είναι έκτοτε ο Νο 1 στόπερ της Λίγκας! Αποκτήθηκε ως ελεύθερος και θα μπορούσε να αποφέρει σημαντικό ποσό στο άδειο ταμείο της ΠΑΕ αν είχε ανανεωθεί το συμβόλαιό του. Μεγάλο το σίριαλ πριν από λίγους μήνες με τον ίδιο και την Ιντερνασιονάλ, τελικά ο Παναθηναϊκός δεν... πρόλαβε για ανανέωση πριν από το οικονομικό ναυάγιο και ο Μολέντο μένει ελεύθερος τον προσεχή Μάιο, στα 30 του. Προβληματική η σχέση της ΠΑΕ με τους εκπροσώπους του, αβέβαιο το μέλλον του παίκτη που μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς σε καλύτερα πρωταθλήματα από το ελληνικό...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ

Η ακριβότερη μεταγραφή επί Αλαφούζου μέχρι τον... Αντρές Τσάβες. Η πρώτη μεταγραφή του Ουζουνίδη, τον προηγούμενο χειμώνα. Αποκτήθηκε αντί 600.000 στον Αστέρα Τρίπολης και ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις (ως δίδυμο με τον Ζέκα), παρότι πολλοί δεν το περίμεναν. Πήρε το περιβραχιόνιο λόγω συγκυριών μέσα σε έξι μήνες, έχει βελτιωθεί πολύ αυξάνοντας τη χρηματιστηριακή αξία του, καλείται πλέον μόνιμα στην αποστολή της εθνικής Ελλάδας. Στα 24 του μοιάζει ελκυστική περίπτωση για συλλόγους του εξωτερικού, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που μπορεί να αγωνιστεί σε τρεις θέσεις (στόπερ, “εξάρι”, “οκτάρι”). Από τα “γερά χαρτιά” της πράσινης transfer list, χωρίς να είναι απολύτως βέβαιη η πώλησή του.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ

Ο αρχαιότερος παίκτης του ρόστερ πλέον, ο μοναδικός ως βασικός (επέστρεψε και ο Χρήστος Δώνης) που είχε σηκώσει το Κύπελλο τη βραδιά του 4-1 επί του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, τον Απρίλιο του 2014. Αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την υποβιβασμένη τότε ΑΕΚ, το καλοκαίρι του 2013, και ήταν παρτενέρ του Σίλντεφελντ, του Ταυλαρίδη και του Μολέντο στη θητεία του. Έντονο το φλερτ του με την Κροτόνε το προηγούμενο καλοκαίρι, κλήθηκε στην εθνική ομάδα δις χωρίς να αγωνιστεί, στα 26 του θα βρει ομάδα στο εξωτερικό, αλλά ουδείς γνωρίζει σε ποια αγορά και με τι ύψος αμοιβής για τον Παναθηναϊκό. Ακούγεται και σενάριο για γερμανική ομάδα τις τελευταίες ημέρες, όλα ανοιχτά.

ΝΙΚΛΑΣ ΧΟΥΛΤ

Αποκτήθηκε πέρυσι από τη Νις και έκανε τους φίλους του Παναθηναϊκού να ξεχάσουν γρήγορα τον Νάνο που ήταν δημοφιλέστατος στο πράσινο κοινό, με δύο πολύ καλές σεζόν στους Πράσινους. Κόστισε 300.000 ευρώ και ήταν μαζί με τον Ντίντακ ο καλύτερος αριστερός μπακ του περυσινού πρωταθλήματος, έχοντας ακόμη και σήμερα κομβικότατο ρόλο στην ανάπτυξη του Παναθηναϊκού, χωρίς να κάνει πολλά αμυντικά σφάλματα. Δεν καλείται συχνά στην εθνική Σουηδίας, αλλά θα διεκδικήσει θέση στο Μουντιάλ αν τα καταφέρει ο Μπεργκ κα η παρέα του, έστω από τα μπαράζ, στον όμιλο με Γαλλία και Ολλανδία. Στα 27 του ο Χουλτ, ο μοναδικός που ανανέωσε τον Ιούνιο το συμβόλαιό του, είναι βάσει “προδιαγραφών” ο παίκτης από του οποίου την πώληση ο Παναθηναϊκός μπορεί να κερδίσει τα περισσότερα χρήματα αυτή την περίοδο.

ΟΥΣΜΑΝ ΚΟΥΛΙΜΠΑΛΙ

Στον Πλατανιά αγωνιζόταν περισσότερο ως στόπερ, αλλά ο περυσινός β' γύρος, αφού επέστρεψε από το Κόπα Άφρικα, έδειξε ότι είναι ένας ικανότατος δεξιός μπακ. Ίσως ο Νο 1 του πρωταθλήματος σ' αυτούς τους τέσσερις μήνες, από τον Φεβρουάριο έως τη λήξη της περυσινής σεζόν. Στα 28 του, στέλεχος της εθνικής Μάλι, θα είναι υποψήφιος προς... αποχώρηση και ας κρατήσουμε στο μυαλό μας κυρίως την αγορά της Γαλλίας. Γεννημένος στο Παρίσι, με θητεία σε Γκινγκάμπ και Μπρεστ, μοιάζει ως ο πιθανότερος προορισμός η δεύτερη πατρίδα του.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ