ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι 6 λόγοι της αιφνίδιας αποχώρησης του Θεοδωρόπουλου

Εγκαινιαστηκε χθες βραδυ το ΚΔΑΠ(Κεντρο Δημιουργικης Απασχολησης Παιδιου) στα Ιωαννινα  της ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Αεχιεπισκοπης Αθηνων Το ΚΔΑΠ στεγαζετε  σε ενα πληρες ανακαινησμενο κτηριο που σχεδον ξαναστηθηκε απο την αρχη με την χορηγια πολλων επιφανων Συνανθρωπων μας----Μεγας Χορηγος ειναι ο κ.Θοεδωροπουλος Προεδρος και Διευθυνων Συμβουλος της chipita . Στην τελετη του αγιασμου , αγιασμο που τελεσε ο Μητροπ. Ιωαννινων Μαξιμος παρευρεθηκσν ο Περιφερειαρχης Ηπειρου Καχριμανης , ο Δημαρχος Ιωαννινων Θωμας Μπεγκας, ο πρυτανης του πανεπιστημιου των Ιωαννινων, ο Προεδρος και Διευθ συμβουλος της γαλακτοκομικης εταιρειΑς Δωδωνη , πολλοι επιχειρηματιες της περιοχης , ο Δημαρχος Λαγκαδα Γιαννης Καραγιαννης και οι στρατιωτικες αρχες της πολης.Απουσιαζαν οι βουλευτες του νομου (ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ)
Εγκαινιαστηκε χθες βραδυ το ΚΔΑΠ(Κεντρο Δημιουργικης Απασχολησης Παιδιου) στα Ιωαννινα της ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Αεχιεπισκοπης Αθηνων Το ΚΔΑΠ στεγαζετε σε ενα πληρες ανακαινησμενο κτηριο που σχεδον ξαναστηθηκε απο την αρχη με την χορηγια πολλων επιφανων Συνανθρωπων μας----Μεγας Χορηγος ειναι ο κ.Θοεδωροπουλος Προεδρος και Διευθυνων Συμβουλος της chipita . Στην τελετη του αγιασμου , αγιασμο που τελεσε ο Μητροπ. Ιωαννινων Μαξιμος παρευρεθηκσν ο Περιφερειαρχης Ηπειρου Καχριμανης , ο Δημαρχος Ιωαννινων Θωμας Μπεγκας, ο πρυτανης του πανεπιστημιου των Ιωαννινων, ο Προεδρος και Διευθ συμβουλος της γαλακτοκομικης εταιρειΑς Δωδωνη , πολλοι επιχειρηματιες της περιοχης , ο Δημαρχος Λαγκαδα Γιαννης Καραγιαννης και οι στρατιωτικες αρχες της πολης.Απουσιαζαν οι βουλευτες του νομου (ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ) EUROKINISSI

Το Sport24.gr εξηγεί γιατί ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος αποφάσισε να μην υλοποιήσει το εγχείρημα του, μετά τη διαρροή της προσπάθειας του και των όσων ακολούθησαν.

Θεοδωρόπουλος ήταν και πάει... Τουλάχιστον, αυτό φαίνεται να ισχύει μετά τις σημερινές εξελίξεις. Ο ιδιοκτήτης της Chipita ανακοίνωσε ότι διακόπτει την προσπάθεια του για τη σωτηρία του Παναθηναϊκού, υποστηρίζοντας ότι το εγχείρημα του παίρνει μία τροπή που δεν επιθυμούσε ο ίδιος. Διότι εξαρχής ο βιομήχανος επιχείρησε να διατηρήσει χαμηλούς τόνους και να μην επιτρέψει την ανεξέλεγκτη διασπορά φημών.

Η πραγματικότητα είναι πως η αιφνίδια ανακοίνωση του Θεοδωρόπουλου, αφήνει χώρο για διάφορες θεωρίες. Γιατί η δημόσια τοποθέτηση του επιχειρηματία ήταν λιτή και δεν απαντά σε αρκετά ερωτήματα.

Το Sport24.gr έκανε το ρεπορτάζ του για την αλλαγή στάσης του Θεοδωρόπουλου και έμαθε τους έξι λόγους που τον οδήγησαν στην αναδίπλωση. Μία επιλογή που στοιχίζει στον Θεοδωρόπουλο, επειδή θέλει να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό, αφιέρωσε αρκετό χρόνο με τους συνεργάτες του για να σχεδιάσουν ένα πλάνο και έκανε επαφές με άλλους επιχειρηματίες, για να εξασφαλίσει τη συνδρομή τους.

Συγκεκριμένα, οι λόγοι είναι οι εξής:

Α) Ο πιο σημαντικός λόγος είναι η διαστρέβλωση του σχεδίου του. Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος ήταν απόλυτος στη δήλωσή του και σε όσα είπε στους παλαίμαχους: επιθυμεί να συμβάλλει στη σωτηρία της ΠΑΕ και όχι να διοικήσει, να πάρει μετοχές ή να εμπλακεί με οποιοδήποτε τρόπο. Επομένως, όταν διάβασε ότι θα... αγοράσει την ομάδα και έχει σχέδιο για την επόμενη μέρα, δεν θέλησε να το αφήσει να συνεχιστεί.

Β) Η έλλειψη εχεμύθειας από τους παριστάμενους παλαίμαχους. Αμέσως μετά την αποχώρηση του Θεοδωρόπουλου από το Hilton, άρχισαν οι διαρροές σημείων του σχεδίου και ονομάτων των συνεργατών του βιομήχανου. Στοιχεία που έπρεπε να “μείνουν” μεταξύ των συμμετεχόντων, δημοσιεύτηκαν στις ιστοσελίδες και προκάλεσαν τη δυσαρέσκεια του Θεοδωρόπουλου, ο οποίος δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη.

Γ) Η χρησιμοποίηση της πρωτοβουλίας του για την αλλαγή της ατζέντας στην επικαιρότητα. Η ήττα του Παναθηναϊκού με 4-0 επί του ΠΑΟΚ θα προκαλούσε “τριγμούς”, όμως η πρωτοβουλία του Θεοδωρόπουλου τράβηξε την προσοχή όλων και το αποτέλεσμα της Τούμπας πέρασε και δεν ακούμπησε. Δεν είναι τυχαίο ότι η είδηση κυκλοφόρησε τα ξημερώματα της Δευτέρας και ενώ είχε αποσιωπηθεί για αρκετές μέρες.

Δ) Ο Θεοδωρόπουλος θεωρεί ότι για να πετύχει το πλάνο του χρειάζεται ομόνοια και συσπείρωση, αλλά μεταξύ των παλαιμάχων διαπίστωσε το αντίθετο. Στη διάρκεια της συνάντησης δεν έλειψαν οι μπηχτές και τα υπονοούμενα, ενώ ουδείς ποδοσφαιριστής της γενιάς του 2004, συμμετείχε στη σύσκεψη.

Ε) Η πίεση που δημιουργείται λόγω των ταυτόχρονων γεγονότων. Ο Θεοδωρόπουλος χρειάζεται χρόνο για να οργανώσει το σχέδιο του, όμως παράλληλα η ΠΑΕ κινδυνεύει να χρεωκοπήσει. Επομένως, για να εφαρμόσει το πλάνο του ο βιομήχανος, θα έπρεπε να διασφαλίσει την επιβίωση της ΠΑΕ και πλέον, θα δεχόταν πιέσεις να το κάνει φανερά, από τους οπαδούς, τον Τύπο και ενδεχομένως, τους πιστωτές.

ΣΤ) Στην εποχή της οικονομικής κρίσης που οι πιο πολλοί εύποροι Έλληνες προσπαθούν να περνούν απαρατήρητοι, ο Θεοδωρόπουλος έκρινε ότι η συνεχής έκθεση στη δημοσιότητα δεν θα του κάνει καλό. Δεν είχε αντίρρηση να βγει μπροστά και να απευθυνθεί στον κόσμο, αλλά διαπίστωσε πως δύσκολα θα αποφύγει την καθημερινή τριβή με τα μέσα ενημέρωσης και θα αλλοίωνε το χαμηλό προφίλ που έχει δημιουργήσει.

Εν κατακλείδι, υπάρχει ένα ενδεχόμενο ο Θεοδωρόπουλος να προχωρά σε μία στρατηγική αναδίπλωσης, ώστε να λειτουργήσει χωρίς πίεση και με άνεση χρόνου. Βέβαια, πρόκειται για έναν σοβαρό επιχειρηματία, ο οποίος δεν έχει δώσει δείγματα τακτικισμού και από την αρχή, ήταν καθαρός στη σχέση του με τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, επειδή όντως ο Θεοδωρόπουλος έκανε μεγάλη προσπάθεια και κινητοποίησε ανθρώπους για το σχέδιο του, εύλογα αναρωτιέται κανείς εάν θα τα παρατούσε τόσο εύκολα.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ