ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι 4 θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση ο Παναθηναϊκός

Οι 4 θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση ο Παναθηναϊκός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr καταγράφει τα δεδομένα και τα ζητούμενα για τις θέσεις του ρόστερ του Παναθηναϊκού, που δεδομένα θα χρειαστούν προσθήκες στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.

Ο Αντρέα Στραματσόνι είναι απρόβλεπτος... Πρόκειται για το κύριο χαρακτηριστικό του, είτε πρόκειται για τις τακτικές κινήσεις του, είτε για τις μεταγραφικές επιλογές του. Για παράδειγμα, τον Ιανουάριο κανένας δεν περίμενε τον αριθμό των μεταγραφών που έκλεισαν και άπαντες αιφνιδιάστηκαν από την υλοποίηση τους. Υπό αυτό το πρίσμα, κανένας δεν μπορεί να προδικάσει τι θα συμβεί το καλοκαίρι του 2016...

Θεωρητικά, οι ανάγκες για την ενίσχυση του ρόστερ είναι συγκεκριμένες, μετά τα όσα προηγήθηκαν στη χειμερινή περίοδο. Τέσσερις θέσεις χρήζουν προσθηκών, αφού αναμένονται αποχωρήσεις ή κάποιοι κρίνονται αμφίβολοι για την παραμονή τους. Το Sport24.gr "χαρτογραφεί" που απαιτούνται "ενέσεις" στο έμψυχο δυναμικό του Τριφυλλιού και τις παρουσιάζει...

ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΜΠΑΚ: Ο Πράνιτς έχει την εμπιστοσύνη του Στραματσόνι, αλλά πιθανότατα δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιο του που λήγει τον Ιούνιο, εξαιτίας των αποδοκιμασιών από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Ο Κροάτης θεωρεί ότι αδίκως βρίσκεται στο στόχαστρο και δεν έχει τη διάθεση να βιώσει άλλη μία ανάλογη σεζόν.

Από εκεί και πέρα, ο Νάνο δεν έχει πείσει τον Ιταλό προπονητή και αγωνίζεται ελλείψει εναλλακτικής επιλογής. Έχει συμβόλαιο και την επόμενη σεζόν, αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο εάν θα συνεχίσει. Το ίδιο ισχύει για τον Διαμαντή Χουχούμη, για τον οποίο ο Στραματσόνι έχει καλή γνώμη, όμως δεν τον θεωρεί έτοιμο να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό.

Συνεπώς, γίνεται αντιληπτό ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να χρειαστεί από έναν μέχρι δύο ποδοσφαιριστές για να καλύψει τη θέση. Σίγουρα θα αποκτηθεί ένας βασικός και από και πέρα, αναλόγως...

LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΧΑΦ: Δύο παίκτες έχει στη διάθεση του ο Στραματσόνι και κανένας δεν αγωνίζεται. Ο Μάικλ Εσιέν γιατί δεν έχει εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που έχει πάρει και ο Τάσος Λαγός διότι δεν έχει όλα τα προσόντα που ζητάει ο προπονητής του. Στη θέση έχει καθιερωθεί ο Ζέκα και έχουν μετατεθεί εκεί οι Λουντ και Κουτρουμπής, ώστε να υπάρχουν διαθέσιμες λύσεις.

Δεδομένα, ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για έναν αξιόπιστο αμυντικό χαφ, χωρίς να είναι ξεκάθαρα τα χαρακτηριστικά που ψάχνει ο Στραματσόνι. Εάν ψάχνει έναν πιο physical ποδοσφαιριστή ή εάν θέλει έναν play maker από τα μετόπισθεν.

BOX TO BOX: Ο Αμπέντ είναι ο μόνος χαφ του Παναθηναϊκού ο οποίος έχει την ικανότητα να παίξει ολοκληρωμένα τη θέση, ενώ ο Βιγιαφάνιες μπορεί να την υπηρετήσει, χωρίς να βγάζει τόση ενέργεια και σκληράδα, όσες ο Αλγερινός. Τον Ιανουάριο ήρθε ο Εβανζελίστα για να δώσει λύσεις στο δημιουργικό κομμάτι, όμως μέχρι τώρα αξιοποιείται ως εξτρέμ. Κατά συνθήκη, μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη θέση οι Ζέκα και Λουντ.

Είναι προφανές ότι ποιοτικά και ποσοτικά, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ενίσχυση στη θέση, ειδικά εάν δεν διατηρηθεί στο ρόστερ ο Εβανζελίστα. Ο Στραματσόνι θα φέρει έναν ποδοσφαιριστή με τρεξίματα και ικανότητα στο passing game, ώστε να βοηθήσει την ανάπτυξη της ομάδας.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ: Στην κορυφή της επίθεσης, δύο είναι οι σίγουροι για τη νέα σεζόν: ο Σεμπαστιάν Λέτο, ο οποίος έχει συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2017 και ο Γιούρι Μαμούτε, ο δανεισμός του οποίου ολοκληρώνεται τον ίδιο μήνα. Περαιτέρω, ο Μλάντεν Πέτριτς αποδεσμεύεται τον Ιούνιο του 2016, ο Στραματσόνι του έχει ζητήσει να ανανεώσει για ένα χρόνο, αλλά ο Κροάτης το σκέφτεται.

Ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελεί ο Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο μεν, αλλά έχει μπροστά του την πρόκληση του Euro 2016, δε. Ο Σουηδός είναι ένας στράικερ κλάσης, σε καλή ηλικία και εφόσον πάει καλά με τη Σουηδία, μπορεί να φέρει μία υψηλή πρόταση. Η πρόθεση της διοίκησης είναι να τον κρατήσει, όμως πολλά θα εξαρτηθούν από την ομάδα που θα τον ζητήσει.

Εν κατακλείδι, στην κορυφή της επίθεσης όλα είναι ρευστά... Από το να μην χρειαστεί μεταγραφή, μέχρι να αναζητηθεί βασικός ή αναπληρωματικός ή και οι δύο μαζί. Το κυριότερο, ειδικά για τον Μπεργκ, η υπόθεση θα αργήσει να ξεκαθαρίσει.

PHOTO CREDIT: ACTION IMAGES

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ