ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι 4 πρώτοι του Ουζουνίδη

Οι 4 πρώτοι του Ουζουνίδη

Η χθεσινή (24/6) συνάντηση του Γιάννη Αλαφούζου με τον Μαρίνο Ουζουνίδη έβαλε – θεωρητικά – σε νέες βάσεις το μεταγραφικό πλάνο του Παναθηναϊκού και το Sport24.gr καταγράφει τις προτεραιότητες του προπονητή.

Εν αρχή ην το χρήμα. Εξοφλήθηκαν οι παίκτες τη δόση Φεβρουαρίου, πληρώθηκαν οι υπάλληλοι έναν από τους πέντε οφειλόμενους μισθούς, μπήκαν χρήματα και στο ταμείο του κράτους – υπάρχει και η εφορία.

Ο Παναθηναϊκός θα είναι εκτός απροόπτου "Ο.Κ." στον φάκελο της UEFA που πρέπει να καταθέσει μέχρι τις 30 Ιουνίου και περιλαμβάνει τις οφειλές μέχρι 31 Μαρτίου. And what about μεταγραφές;

Αύριο (26/6) ξεκινά η προετοιμασία με εργομετρικά, μέχρι την Πέμπτη θα είναι στο Κορωπί και οι διεθνείς, άπαντες παρόντες πλην του Οδυσσέα Βλαχοδήμου που βρίσκεται στην αποστολή της U-21 της Γερμανίας και του φευγάτου Μπουμάλ που κάθεται στον πάγκο του Καμερούν στο Confedarations Cup. Πώς αρχίζει η σεζόν;

  1. Χωρίς Μπεργκ, Κλωναρίδη, Εμποκού, Λέτο από τον βασικό κορμό. Δηλαδή με Μολίνς και Πίσπα σέντερ φορ.

  2. Χωρίς εξτρέμ. Ο Βιγιαφάνιες δεν ήταν και δεν θα γίνει winger, κι ας υποστήριξε σχετικά καλά τον ρόλο από τον Φεβρουάριο και μετά.

  3. Χωρίς τους Μέστο, Λέτο, Μαρινάκη, Κοτσόλη, των οποίων έληξαν τα συμβόλαια χωρίς ανανέωση.

  4. Χωρίς τους Γουακάσο και Ατζαγκούν που έπαιξαν ως δανεικοί σε Ρόντα - Γρανάδα αντίστοιχα και είναι προς πώληση.

  5. Με επτά παίκτες στην πόρτα της εξόδου: Βέμερ (που είναι ακόμη εδώ, κι αυτό το καλοκαίρι...), Τελάντερ, Ρέις, Ρινάλντι, Χουχούμης, Π. Βλαχοδήμος, Μπουμάλ. Θεωρητικά, θα συγκροτήσουν “γκρουπ Β” και δεν θα ταξιδέψουν στην Ολλανδία σε δέκα ημέρες. Για να δούμε...

  6. Με τέσσερα νέα πρόσωπα. Τον Χρήστο Δώνη που θα πάρει την ευκαιρία του μετά από σούπερ β' γύρο στον Ηρακλή. Τον Κώστα Κότσαρη που επέστρεψε από την Ομόνοια (δανεικός) και θα είναι ο τρίτος κίπερ. Και τους νεαρούς Γιάννη Μπουζούκη (μεσοεπιθετικός), Δημήτρη Εμμανουηλίδη (εξτρέμ).

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ.(Eurokinissi Sports-ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ.(Eurokinissi Sports-ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ EUROKINISSI SPORTS


ΜΠΕΡΓΚ – ΜΠΑΤΖΕΤ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Οι μεταγραφές είναι στον αέρα εδώ και έναν μήνα, παρότι Ουζουνίδης – Λυμπερόπουλος είχαν το πλάνο έτοιμο κατά 90% από το Πάσχα! Ο λόγος, ένας: έλλειψις ρευστού. Αν ο Γιάννης Αλαφούζος υποστηρίξει τον Ουζουνίδη, όπως υποσχέθηκε στη χθεσινή συνάντησή τους, θα φανεί στην πορεία. Το χρήμα του μεγαλομετόχου, ωστόσο δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας καθορισμού των μεταγραφών.

Θα παίξει ρόλο η πώληση του Μάρκους Μπεργκ, οι αποδεσμεύσεις, ενδεχομένως και η πώληση κάποιων άλλων παικτών (Γουακάσο σίγουρα). Ο Παναθηναϊκός φέρεται αποφασισμένος να "τελειώσει" εντός της εβδομάδας το θέμα του Σουηδού φορ με την Αλ Αϊν, ζητώντας μεγάλο μέρος του τιμήματος cash, αλλά αυτή είναι μια υπόθεση στην οποία απαγορεύονται οι εκτιμήσεις και οι προβλέψεις. Η εξέλιξή της θα παρατηρείται μέρα με τη μέρα.

Ζητούμενο βασικό πώς και πόσα χρήματα θα πάρει ο Παναθηναϊκός, μοναδικό δεδομένο ότι ο Μπεργκ δεν θα ξαναφορέσει το τριφύλλι. Κατά τα λοιπά, οι Πράσινοι χρειάζονται δεξιό και αριστερό μπακ που θα αντικαθιστούν επάξια Κουλιμπαλί – Χουλτ, τουλάχιστον έναν εξτρέμ, δύο επιθετικούς και έναν μεσοεπιθετικό. Πάρα πολλά θα εξαρτηθούν και από τις αποδεσμεύσεις, για τις οποίες χρειάζονται και αποζημιώσεις. Σ' αυτή την εκκίνηση, οι προτεραιότητες του Ουζουνίδη είναι οι εξής...

Οι 4 πρώτοι του Ουζουνίδη


Όμρι Άλτμαν

Υπόθεση "προχωρημένη" ως έναν βαθμό από τον Νίκο Λυμπερόπουλο αυτή του 23χρονου Ισραηλινού με ουγγρικό διαβατήριο, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε όλες τις "μικρές" εθνικές ομάδες, έχοντας περάσει ως έφηβος από τη Φούλαμ. Έχει αγωνιστεί και στις τρεις θέσεις της επίθεσης. Στα 20 του μάλιστα, ως παίκτης της Μακάμπι Τελ Αβίβ, είχε πάρει το βάπτισμα του πυρός και στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Με προπονητή τον Πάουλο Σόουζα, με τον οποίο είχε αγωνιστεί ως βασικός και στην εκτός έδρας νίκη επί της Μπορντό (αριστερός εξτρέμ σε 4-3-3) και στην εντός έδρας νίκη επί της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (δεξιός εξτρέμ στην ίδια διάταξη). Τα δύο τελευταία χρόνια αγωνίστηκε στην Χάποελ Τελ Αβίβ (30 συμμ./7 γκολ-3 ασίστ εφέτος), η οποία έχει ρήτρα 150.000 ευρώ για να τον αφήσει ελεύθερο. Προορίζεται για τη θέση του Βίκτωρα Κλωναρίδη, ο οποίος επίσης κατά τη διάρκεια της σεζόν είχε υποστηρίξει τέσσερις θέσεις και στο 4-4-2 και στο 4-3-3.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Δημήτρης Κολοβέτσιος

Ομοίως, υπόθεση δρομολογημένη από τον Νίκο Λυμπερόπουλο, για την οποία ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε τις ενστάσεις του, αλλά πιθανότατα θα φτάσει στις υπογραφές. Στα 25 του ο Λαρσιαίος στόπερ, είχε πάει στην ΑΕΚ από τον ΠΑΣ Γιάννινα το 2014 και με την κιτρινόμαυρη φανέλα έγραψε 93 συμμετοχές τα τρία τελευταία χρόνια. Το συμβόλαιό του έληξε και αν αποκτηθεί θα διεκδικήσει τη θέση μαζί με τον Γιώργο Κουτρουμπή (παλαιότερος Έλληνας παίκτης του Παναθηναϊκού πλέον!) τη θέση του παρτενέρ του Ροδρίγκο Μολέντο. Αν, ασφαλώς, δεν πωληθεί ο Βραζιλιάνος (σ' αυτή την περίπτωση θα αποκτηθεί αντικαταστάτης του). Ο Ράσμους Τελάντερ αναμένεται να αποδεσμευτεί (θα χρειαστεί χρήμα για την αποζημίωσή του...) και ο Στέφανος Ευαγγέλου θα είναι σίγουρα στην τετράδα των κεντρικών αμυντικών.

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÂÁÓÉËÇÓ ÌÁÑÏÕÊÁÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÂÁÓÉËÇÓ ÌÁÑÏÕÊÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο "αντι- Μπεργκ"

Ο μεγαλύτερος μπελάς για τον Ουζουνίδη. Ο Παναθηναϊκός χάνει έναν σέντερ φορ που πέτυχε 95 γκολ σε 151 ματς με την πράσινη φανέλα σε όλες τις διοργανώσεις, που ήταν το Νο 1 σημείο αναφοράς του στο επιθετικό πλάνο, έναν παίκτη του οποίου η δημοφιλία άγγιξε επίπεδα Σισέ και η παραγωγικότητα ανά παιχνίδι θύμισε Κριστόφ Βαζέχα. Δεν θα βιαστεί για τον διάδοχό του ο Ουζουνίδης. Θεωρεί αυτή την επιλογή την πιο κρίσιμη όλης της μεταγραφικής περιόδου. Δεν θέλει παίκτη "ανερχόμενο", ούτε επιθετικό με καλές χρονιές αλλά με κάμψη στο βιογραφικό του που θα έρθει στην Ελλάδα για το "restart". Θέλει... απλώς έναν έτοιμο γκολτζή. Πολύ δύσκολη υπόθεση, για την οποία χθες εξασφάλισε (προφορικά...) και μπάτζετ από τον Γιάννη Αλαφούζο στη συναντησή τους.

SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο εξτρέμ

Θέλει δύο ακραίους ο Ουζουνίδης, αλλά ας... ξεκινήσει με τον πρώτο και βλέπουμε. Ο Λυμπερόπουλος είχε φτάσει ως ένα σημείο "ψησίματος" τον Εμποκού, είχε ανοίξει και δίαυλο επικοινωνίας με τον καινούριο τεχνικό διευθυντή της Κιέβο Βερόνα, αλλά για να προχωρήσει το θέμα χρειάζεται και ρευστό για να καλύψει ο Παναθηναϊκός το μέρος του συμβολαίου που τού αναλογεί (περίπου 300.000 ευρώ). Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού θέλει τουλάχιστον έναν εξτρέμ για να είναι "καλυμμένος" και αν... κάποια στιγμή ο Κογκολέζος και η Κιέβο συμφωνήσουν για δανεισμό, ακόμη καλύτερα για τον ίδιο. Στην αγορά του εξωτερικού είχε στραφεί γι' αυτή την επιλογή ο “Λύμπε” και στην ίδια θα προσανατολιστεί και ο Ουζουνίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τι συμφώνησαν Αλαφούζος - Ουζουνίδης
Τα τέσσερα δεδομένα για τεχνικό διευθυντή

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ