ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι 4 κατηγορίες των "φευγάτων" από τον Παναθηναϊκό

Οι 4 κατηγορίες των "φευγάτων" από τον Παναθηναϊκό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr καταγράφει τα δεδομένα για τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, οι οποίοι παρουσιάζονται ως υποψήφιοι προς αποχώρηση από το ρόστερ, μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Ελλάδας.

Μετά από κάθε μεγάλη αγωνιστική κρίση, πόσο μάλλον όταν συνδυάζεται από την απώλεια και του τελευταίου στόχου σε μια χρονιά, συνηθίζεται να καταγράφονται οι αποφάσεις των υπευθύνων για την αντιμετώπισή της. Ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού από το Κύπελλο Ελλάδας συνιστά μία τέτοια περίπτωση και πολλά δημοσιεύματα αναφέρουν αρκετούς ποδοσφαιριστές ως υποψήφιους να αποχωρήσουν τον Ιούνιο του 2016.

Ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Αντρέα Στραματσόνι, στην επικοινωνία που είχαν την Πέμπτη (11/2), συμφώνησαν να υλοποιηθεί ταχύτερα ο σχεδιασμός της σεζόν 2016-2017, από τη στιγμή που οι φετινοί στόχοι χάθηκαν. Κάτι που σημαίνει πως θα δοθεί προτεραιότητα στους ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα διατηρηθούν στο ρόστερ, ενώ κάποιοι θα τεθούν στο περιθώριο.

Οι "υποψήφιοι" μπορούν να χωριστούν σε 4 κατηγορίες.

1η Κατηγορία

Πρόκειται για τους παίκτες οι οποίοι έτσι και αλλιώς, δεν υπολογίζονται από τον Στραματσόνι. Ο λόγος για τους Γενς Βέμερ, Χρήστο Δώνη, Αλέξανδρο Αναγνωστόπουλο και τον Αμπντούλ Ατζαγκούν ο οποίος έχει παραχωρηθεί δανεικός στον Λεβαδειακό.

2η κατηγορία

Οι παίκτες των οποίων λήγουν τα συμβόλαια. Σίγουρα (το έει δηλώσει) τερματίζει την καριέρα του ο Μλάντεν Πέτριτς. Εξαιρετικά αμφίβολο είναι το μέλλον του 35χρονου Ντάνιελ Πράνιτς και του 37χρονου Στέφανου Κοτσόλη, οι οποίοι δεν θα κρεμάσουν τα παπούτσια τους. Λήγει επίσης του συμβόλαιο του Νίκου Μαρινάκη, ο οποίος έχει προτιμηθεί έναντι του Βέμερ (που γυμνάζεται με το β΄γκρουπ), αλλά δεν είναι βέβαιο πως θα φορά και του χρόνου την πράσινη φανέλα.

3η κατηγορία

Παίκτες με συμβόλαια που δεν λήγουν το καλοκαίρι, άπαντες ενεργοί και μέλη της ομάδας, άλλοι με μικρότερη, άλλοι με μεγαλύτερη συμμετοχή. Διαμαντής Χουχούμης, Νάνο Γκονζάλες, Στάθης Ταυλαρίδης, Τάσος Λαγός και Ρόμπιν Λουντ δεν θεωρούνται βασικοί από τον Στραματσόνι, κατατάσσονται χαμηλότερα στις προτιμήσεις του και θα μπορούσε να τεθεί θέμα παραμονής τους. Από την άλλη, θα χρειαστούν χρήματα για την αποδέσμευσή τους και θα έπρεπε να αντικατασταθούν, χωρίς να παρέχονται εγγυήσεις ότι οι αντικαταστάτες θα είναι καλύτεροι.

4η κατηγορία

Ο Μάικλ Εσιέν και ο Μάρκους Μπεργκ. Ειδικές περιπτώσεις αμφότεροι. Ο Γκανέζος έχει συμβόλαιο μέχρι το 2017. Για να αποδεσμευτεί θα απαιτηθεί η συναίνεσή του και ίσως μεγάλο ποσό ως αποζημίωση. Ο Σουηδός φορ έχει μπροστά του το Eurο. Η απόδοσή του στα γήπεδα της Γαλλίας, οι προσφορές που ενδέχεται να έχει και η απόφαση του ίδιου και του Παναθηναϊκού, θα κρίνουν το μέλλον του.

* Ο Βίκτωρ Κλωναρίδης και ο Μεχντί Αμπέντ θεωρούνται δύο παίκτες με προοπτικές εξέλιξης (ειδικά για τον Αλγερινό δαπανήθηκαν χρήματα για την αγορά του από τη Νιουκάσλ), οπότε οι υποθέσεις τους θα επανεξεταστούν εκ νέου στο μέλλον.

Ασφαλώς, κάποιοι εκ των προαναφερόμενων θα αποχωρήσουν, όμως όχι όλοι. Μία δεύτερη συνεχόμενη μεταγραφική περίοδος με τόσες προσθήκες και αφαιρέσεις στο ρόστερ δεν είναι στις προθέσεις των Αλαφούζου και Στραματσόνι, παρότι το καλοκαίρι παρέχει πιο ιδανικές συνθήκες. Φυσικά, το τι θα φέρει το μέλλον, ουδείς μπορεί να το προδικάσει.

Δείτε πότε λήγουν τα συμβόλαια των παικτών του υπάρχοντας ρόστερ

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ