ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι 24 παίκτες του Παναθηναϊκού που έφυγαν επί των ημερών Στραματσόνι

Οι 24 παίκτες του Παναθηναϊκού που έφυγαν επί των ημερών Στραματσόνι

Ούτε ένας, ούτε δυο, ούτε τρεις αλλά 24 ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού αποχώρησαν από το τριφύλλι από τον Νοέμβριο του 2015 έως τον Νοέμβριο του 2016 που τις τύχες του τριφυλλιού είχε ο Αντρέα Στραματσόνι. Διαβάστε που πήγε και τι έκανε ο κάθε ένας εξ αυτών.

Ο Αντρέα Στραματσόνι κάθισε στον πάγκο του Παναθηναϊκού σχεδόν ένα χρόνο. Από τον Νοέμβριο του 2015 έως τον Νοέμβριο του 2016 και στην διάρκεια της παρουσίας του στο τριφύλλι οι πράσινοι προχώρησαν σε 19 αποκτήσεις ποδοσφαιριστών.

Παράλληλα όμως στο διάστημα που ο Ιταλός είχε την καθοδήγηση του Παναθηναϊκού αποχώρησαν και 24 ποδοσφαιριστές είτε με μεταγραφή, είτε ως ελεύθεροι, είτε ως δανεικοί. Εκ των οποίων οι 17 ήταν Έλληνες και οι επτά μόνο ξένοι. Από το Νίκο Καρέλη που πήρε μεταγραφή στην Γκενκ μέχρι τον Κωνσταντίνο Κότσαρη που δόθηκε δανεικός στην Ομόνοια και τον Λάζαρο Λάμπρου που έμεινε ελεύθερος.

Θα πρέπει βέβαια για να είμαστε δίκαιοι να σημειώσουμε ότι υπήρχαν και παίκτες που όταν ήρθε ο Ιταλός στον Παναθηναϊκό ενημερώθηκε πως δεν υπολογίζονταν. Όπως για παράδειγμα οι Μέντες, Μπούρμπος, Αναγνωστόπουλος, Ταμπάκης και Σταματάκης αλλά και πάλι και αυτοί αποχώρησαν επί των ημερών του Ιταλού ο οποίος αν ήθελε θα τους είχε δώσει μια ευκαιρία.

Και φυσικά πρέπει να σημειώσουμε ότι κάθε αποχώρηση δεν ήταν η ίδια. Καθώς άλλο η πώληση του Καρέλη που έγινε επειδή και ο ίδιος ο παίκτης ήθελε να κάνει το βήμα παραπάνω και ο Παναθηναϊκός να βάλει χρήματα στα ταμεία του και φυσικά άλλο ο δανεισμός του Ατζαγκούν. Καθώς ο άσος από τη Νιγηρία από τη στιγμή που δεν υπολογιζόταν έπρεπε να φύγει και για να ελευθερωθεί μια θέση ξένο. Και φυσικά άλλο το γεγονός ότι ο ίδιος δεν πίστεψε σε κάποιον νεαρό ποδοσφαιριστή Λάμπρου, Αγγελόπουλο ώστε να τους δώσει τις ευκαιρίες να παίξουν στο τριφύλλι και να παραμείνουν και μετά το καλοκαίρι όταν και έμειναν ελεύθεροι.

Δείτε κάθε περίπτωση με χρονικά σειρά, δηλαδή κατά το πότε αποχώρησαν, τον Ιανουάριο του 2016 ή τον Ιούλιο του 2016 και τι έχει κάνει κάθε ένας εξ αυτών στον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Οι αποχωρήσεις του Ιανουαρίου 2016

Νίκος Καρέλης

Ο Αντρέα Στραματσόνι φυσικά και δεν ήθελε να φύγει ο Νίκος Καρέλης. Ο 25χρονος άσος ήταν ο μόνος ποδοσφαιριστής που πουλήθηκε σε ομάδα του εξωτερικού ώστε το τριφύλλι να βάλει χρήματα στο ταμείο του και ο διεθνής άσος να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του.

Ο Καρέλης είχε μάλιστα και την πιο αξιοπρόσεκτη παρουσία απ' όσους αποχώρησαν καθώς με την Γκενκ έκανε σπουδαία πράγματα μέχρι τον πρόσφατο σοβαρό τραυματισμό του στο ματς με την Γάνδη που θα τον αφήσει εκτός αγωνιστικής δράσης για οκτώ μήνες.

Οι 24 παίκτες του Παναθηναϊκού που έφυγαν επί των ημερών Στραματσόνι

Ο 25χρονος επιθετικός στο πρώτο μισό που έπαιξε στην ομάδα του Βελγίου έκανε 20 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και είχε 11 γκολ και 3 ασίστ. Ο διεθνής στράικερ συνέχισε ακόμα πιο εντυπωσιακά τη φετινή σεζόν και μέχρι τον τραυματισμό του είχε 32 συμμετοχές με 18 γκολ και δυο ασίστ και ετοιμαζόταν να πάρει μεταγραφή σε ακόμα καλύτερη ομάδα.

Σωτήρης Νίνης

Ένας εκ των πρώτων Ελλήνων ποδοσφαιριστών που αποχώρησαν κατά την έλευση του Στραματσόνι στον Παναθηναϊκό ήταν ο Σωτήρης Νίνης. Ο Ιταλός δεν πίστευε στον 26χρονο μέσο, δεν τον είχε στα πλάνα του, έπαιξε μόλις σε τρεις αγώνες υπό την καθοδήγηση του, και χωρίς να του εξηγήσει το γιατί επιθυμούσε την αποχώρηση του.

Ο Νίνης ο οποίος είχε πολύ καλό όνομα στο εξωτερικό αν και έφυγε ξαφνικά βρήκε ομάδα στο Βέλγιο και συγκεκριμένα πήγε στην Σαρλερουά όπου αγωνίστηκε τον τελευταίο χρόνο. Εκεί καθιερώθηκε ως βασικός και στο πρώτο μισό έκανε 13 συμμετοχές με 2 γκολ και 3 ασίστ βοηθώντας την ομάδα του να διεκδικήσει την έξοδο της στο Europa League.

Οι 24 παίκτες του Παναθηναϊκού που έφυγαν επί των ημερών Στραματσόνι

Ο 26χρονος διεθνής ο οποίος έδειχνε να βρίσκει ξανά τον εαυτό του στο Βέλγιο τα πήγε αρκετά καλά και στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν έχοντας καταγράψει 14 συμμετοχές, 2 γκολ και 4 ασίστ με τις "ζέβρες". Το τελευταίο διάστημα βέβαια έχει μείνει σε αρκετά ματς εκτός αποστολής και δεν είναι ακόμα σίγουρη η παραμονή του ή μη στην Σαρλερουά μέχρι το καλοκαίρι που ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του.

Κώστας Τριανταφυλλόπουλος

Ο 23χρονος αμυντικός από την πρώτη στιγμή που ήρθε ο Αντρέα Στραματσόνι στον Παναθηναϊκό άρχισε να χάνει τη θέση του στην βασική ενδεκάδα του τριφυλλιού και να μην έχει χρόνο συμμετοχής. Με τον Ιταλό στον πάγκο από τον Νοέμβριο του 2015 έπαιξε μόλις σε δυο ματς, ένα στο πρωτάθλημα και ένα στο Κύπελλο και ο Στραματσόνι αποφάσισε ότι δεν του κάνει ο "Τριάντα" με αποτέλεσμα να μείνει ελεύθερος και να πάει στον Αστέρα.

Οι 24 παίκτες του Παναθηναϊκού που έφυγαν επί των ημερών Στραματσόνι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Τριανταφυλλόπουλος όμως στάθηκε άτυχος στους Αρκάδες καθώς έπαιξε στο πρώτο εξάμηνο μόλις σε ένα ματς και στη συνέχεια είχε έναν τραυματισμό που τον άφησε εκτός μάχης για δυο μήνες. Το καλοκαίρι ο 23χρονος αμυντικός ετοιμαζόταν ώστε να είναι βασικός τη φετινή σεζόν αλλά τραυματίστηκε σοβαρά, έπαθε ρήξη χιαστού στην προετοιμασία του Αστέρα και είναι εκτός αγώνων και αναμένεται να επιστρέψει τον Μάρτιο σε φουλ δράση.

Χρήστος Δώνης

Ο 22χρονος άσος δεν πήρε καθόλου χρόνο συμμετοχής με τον Αντρέα Στραματσόνι στον πάγκο με αποτέλεσμα να φύγει δανεικός από τον Ιανουάριο του 2016. Αρχικά για την Λουγκάνο όπου έπαιξε ελάχιστα, μόλις σε 3 παιχνίδια πετυχαίνοντας και ένα γκολ. Εν συνεχεία αν και έληξε ο δανεισμός του δεν υπολογιζόταν και πάλι από τον Ιταλό και βρήκε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι 24 παίκτες του Παναθηναϊκού που έφυγαν επί των ημερών Στραματσόνι
MOTIONTEAM

Ο Δώνης ούτε εκεί έχει καταφέρει να καθιερωθεί. Καθώς ναι μεν έχει παίξει σε 10 παιχνίδια έως τώρα αλλά τα περισσότερα πλην του Κυπέλλου ήταν ως αλλαγή και με μικρό χρόνο συμμετοχής. Χαρακτηριστικά ο νεαρός μέσος έχει παίξει σε 4 ματς του Europa League, όλα ως αλλαγή, σε 3 παιχνίδια της Super League από τα 12 και αυτά ως αλλαγή ενώ ήταν βασικός και στα 3 ματς του Κυπέλλου Ελλάδος όπου έχει πετύχει ένα γκολ και είχε δυο ασίστ.

Αμπντούλ Ατζαγκούν

Ο Αντρέα Στραματσόνι δεν τον υπολόγιζε από τις πρώτες του μέρες στον Παναθηναϊκό για αυτό και πέρυσι στο δεύτερο μισό είχε δοθεί δανεικός στον Λεβαδειακό. Φέτος το καλοκαίρι όμως και από τη στιγμή που έπιανε και θέση ξένου και δεν ήταν στα πλάνα του Ιταλού έψαξε μια ομάδα που να του δώσει την ευκαιρία να αγωνιστεί.

Abdul Ajagun of Roda JC during the Dutch Eredivisie match between Roda JC Kerkrade and Vitesse at the Parkstad Limburg stadium on august 20, 2016 in Kerkrade, the Netherlands(Photo by VI Images via Getty Images)
Abdul Ajagun of Roda JC during the Dutch Eredivisie match between Roda JC Kerkrade and Vitesse at the Parkstad Limburg stadium on august 20, 2016 in Kerkrade, the Netherlands(Photo by VI Images via Getty Images) VI-IMAGES VIA GETTY IMAGES

Αυτή την βρήκε στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στην Ρόντα του Γιάννη Αναστασίου όπου ο 23χρονος μέσος από τη Νιγηρία πήγε ως δανεικός. Η παρουσία του στην "Eredivisie" είναι αρκετά θετική με τον ίδιο να έχει αγωνιστεί έως τώρα σε 16 παιχνίδια, 15 για το πρωτάθλημα και ένα στο Κύπελλο ενώ είναι εκ των βασικών ποδοσφαιριστών της Ρόντα ενώ μέχρι τώρα έχει πετύχει ένα γκολ και έχει και μια ασίστ στο πρωτάθλημα της Ολλανδίας.

Νταβίντ Μέντες

Ο Ολλανδός μέσος δεν είχε παίξει καθόλου με τον Γιάννη Αναστασίου στην τρίτη του χρονιά στο τριφύλλι και μετά την έλευση του Αντρέα Στραματσόνι και από τη στιγμή που δεν πήρε χρόνο συμμετοχής αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο στις 18 Δεκεμβρίου 2015.

Σε ηλικία μόλις 34 ετών του προτάθηκε να γίνει βοηθός προπονητή και να μπει στο τιμ του Ιταλού και δέχτηκε μένοντας στον Παναθηναϊκό ως βοηθός του Στραματσόνι μέχρι το καλοκαίρι. Τότε πήρε την απόφαση όμως να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους και δέχτηκε την πρόταση της Σπάρτα Ρότερνταμ για να είναι τόσο στο τεχνικό τιμ όσο και ως παίκτης. Μάλιστα έπαιξε ξανά σε παιχνίδι με την ομάδα του στις 18 Δεκεμβρίου κόντρα στην Ντε Χαγκ.

Χρήστος Μπούρμπος

Ο Μπούρμπος ήταν σε δυσμένεια στον Παναθηναϊκό πριν καν έρθει ο Αντρέα Στραματσόνι στο τριφύλλι και με τον Ιταλό στους πράσινους τα πράγματα δεν άλλαξαν και αποχώρησε στις 3 Φεβρουαρίου ως ελεύθερος.

Ο 33χρονος αμυντικός έμεινε κάποιους μήνες εκτός ομάδας και το καλοκαίρι βρήκε τη νέα του στέγη που είναι ο Άρης και μέχρι τώρα έχει 4 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο έχοντας παίξει 290 λεπτά με τη φανέλα των κιτρινόμαυρων.

Αλέξανδρος Ταμπάκης

Ο Αλέξανδρος Ταμπάκης το καλοκαίρι του 2015 είχε ειδοποιηθεί ότι δεν ήταν στους ποδοσφαιριστές που είχε στο μυαλό του ο Γιάννης Αναστασίου και το τιμ του και ο 24 χρονος γκολκίπερ είχε δοκιμάσει την τύχη του στην Αμερική καθώς είχε δοκιμαστεί σε ομάδα του MLS. Ούτως ώστε έξι μήνες αργότερα να πήγαινε στην Αμερική καθώς τότε θα υπήρχαν περισσότερες ευκαιρίες για τον ίδιο.

Οι 24 παίκτες του Παναθηναϊκού που έφυγαν επί των ημερών Στραματσόνι

Η έλευση του Αντρέα Στραματσόνι στον Παναθηναϊκό δεν άλλαξε τα δεδομένα στην περίπτωση του με τον 24χρονο γκολκίπερ να μην υπολογίζεται από τον Ιταλό προπονητή και να αποχωρεί για την Atlanta United. Ο Ταμπάκης μάλιστα είχε γίνει η πρώτη προσθήκη ποδοσφαιριστή της ομάδας του MLS που θα παίξει φέτος για πρώτη χρονιά στο πρωτάθλημα.

Για αυτό και πέρσι παραχωρήθηκε στην Charleston Battery όπου πήρε στα πόδια του 19 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, αποκόμισε εμπειρίες και τώρα πλέον ετοιμάζεται για το MLS με τη φανέλα της Atlanta United.

Γιάννης Σταματάκης

Όπως και ο Ταμπάκης έτσι και ο Σταματάκης δεν υπολογιζόταν από τον Γιάννη Αναστασίου και το καλοκαίρι του 2015 είχε άδεια από τους πράσινους να βρει ομάδα και για αυτό είχε δοκιμαστεί στον Λεβαδειακό. Οι Βοιωτοί παρότι τον ήθελαν όμως δεν προχώρησαν στην απόκτηση του καθώς από τον Παναθηναϊκό για να τον αφήσουν ελεύθερο ήθελαν να τους χαρίσει όλο το συμβόλαιο του και να μην τον αποζημιώσουν.

Οι 24 παίκτες του Παναθηναϊκού που έφυγαν επί των ημερών Στραματσόνι
INTIME SPORTS

Ο Σταματάκης παρέμεινε έτσι στο τριφύλλι δεν πήρε ευκαιρίες ούτε επί Αναστασίου, ούτε επί Στραματσόνι αφού δεν υπολογιζόταν στο "project" των Φύσσα-Βόκολου και έτσι δεν πήρε καμία ευκαιρία από τον Ιταλό τεχνικό.

Ο 22χρονος μέσος πήρε μεταγραφή για τον Πανελευσινιακό όπου στο περσινό δεύτερο μισό είχε 11 συμμετοχές ενώ φέτος έχει παίξει σε έξι ματς πρωταθλήματος και δυο Κύπελλου.

Οι αποχωρήσεις του Ιουλίου 2016

Μάικλ Εσιέν

Σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους της σχετικής λίστας ο Μάικλ Εσιέν έπαιξε όλα τα παιχνίδια με τη φανέλα του Παναθηναϊκού με τον Αντρέα Στραματσόνι στον πάγκο. Από τις μηδέν συμμετοχές ελέω και του τραυματισμού του στην παρουσία του Γιάννη Αναστασίου στο τριφύλλι ο διεθνής μέσος έφτασε τα 15 ματς σε πέντε μήνες.

Ο Εσιέν όμως δεν κατάφερε σε κανένα απ' αυτά τα ματς να δείξει την αξία του και η τελευταία του παρουσία ήταν στις 13 Μαρτίου κόντρα στον Ολυμπιακό όπου είχε αγωνιστεί για 20 λεπτά. Έκτοτε δεν έπαιξε ξανά και ο Ιταλός τεχνικός δεν τον υπολόγιζε για τη νέα χρονιά.

Οι 24 παίκτες του Παναθηναϊκού που έφυγαν επί των ημερών Στραματσόνι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για αυτό και προτιμήθηκε να υπάρξει ένα βελούδινο διαζύγιο ανάμεσα στις δυο πλευρές με τον Γκανέζο μέσο να αποδεικνύεται σκληρός διαπραγματευτής προκειμένου να σπάσει το συμβόλαιο του. Ο Εσιέν παρότι το έψαξε αρχικά, ιδίως στην Αυστραλία, τελικά δεν βρήκε ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του και από το καλοκαίρι μέχρι και σήμερα δεν έχει αγωνιστεί πουθενά.

Μεχτί Αμπέντ

Μια από τις πιο ηχηρές αποχωρήσεις στην διάρκεια παρουσίας του Αντρέα Στραματσόνι στον πάγκο του Παναθηναϊκού ήταν αυτή του Μεχτί Αμπέντ. Ο Αλγερινός ο οποίος ήταν εξαιρετικός την πρώτη του σεζόν 2013-14 στο τριφύλλι, την περίοδο 2015-16 δεν τα πήγε και τόσο καλά με αποτέλεσμα ο Ιταλός τεχνικός να μην τον υπολογίζει για τη χρονιά που διανύουμε φέτος.

Αυτό φάνηκε με την αγορά ποδοσφαιριστών όπως ο Γουακάσο, ο Εμποκού, ο Ρέις αλλά και η τοποθέτηση των Λουντ και Βιγιαφάνιες στην θέση που αγωνιζόταν ο ίδιος. Για αυτό και ο Ιταλός τεχνικός δεν τον είχε συμπεριλάβει και στην Ευρωπαϊκή λίστα του τριφυλλιού. Ο Αμπέντ ο οποίος δεν ήθελε να μείνει και να... σκουπίζει τον πάγκο έψαξε να βρει ομάδα και την βρήκε την τελευταία μέρα των μεταγραφών στην Γαλλία και στη Ligue 1 καθώς στις 30 Αυγούστου έλυσε το συμβόλαιο του και μέρα μετά ανακοινώθηκε από την Ντιζόν.

Οι 24 παίκτες του Παναθηναϊκού που έφυγαν επί των ημερών Στραματσόνι

Εκεί φέτος δείχνει να τα πηγαίνει εξαιρετικά όντας βασικός και αναντικατάστατος στο πρωτάθλημα όπου έχει καταγράψει 15 παρουσίες ενώ έχει πετύχει δυο γκολ, αρκετά όμορφα, και έχει και μια ασίστ. Οι παρουσίες του μάλιστα στην Γαλλία έχουν προσελκύσει και κάποιους συλλόγους που ενδιαφέρονται να τον αποκτήσουν και στην περίπτωση αυτή θα βγει κερδισμένος και ο Παναθηναϊκός που έχει κρατήσει ένα μικρό ποσοστό μεταπώλησης.

Νάνο

Ο Αντρέα Στραματσόνι δεν τον υπολόγιζε για αυτό και έφερε τον Νίκλας Χουλτ ως βασικό και τον Γουακάσο ως μια επιπλέον λύση στα αριστερά. Ο Νάνο το κατάλαβε και επειδή δεν ήθελε να μείνει και να είναι στον πάγκο ως δεύτερη λύση πήρε μεταγραφή για την Αλμερία στις 24 Αυγούστου.

Οι 24 παίκτες του Παναθηναϊκού που έφυγαν επί των ημερών Στραματσόνι

Ο Ισπανός άσος μέχρι τώρα έχει παίξει σε 17 παιχνίδια της La Liga, όλα 90λεπτά, και μάλιστα έχουν υπάρξει και ματς στα οποία έχει αναδειχθεί MVP της ομάδας του και μέσα στην καλύτερη αγωνιστική της δεύτερης κατηγορίας της Ισπανίας.

Σέρχιο Σάντσεθ

Αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2015 για να γίνει ο ηγέτης της πράσινης άμυνας αλλά δεν τα κατάφερε με την παρουσία του στο τριφύλλι να κρατάει ένα μόλις χρόνο. Ο Ισπανός αμυντικός δεν υπολογιζόταν από τον Αντρέα Στραματσόνι και το περασμένο καλοκαίρι επέλεξε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Οι 24 παίκτες του Παναθηναϊκού που έφυγαν επί των ημερών Στραματσόνι

Αυτός ήταν η Ρουμπίν Καζάν με τον Σάντσεθ να φεύγει από τον Παναθηναϊκό και να υπογράφει στον ρώσικο σύλλογο μέχρι το καλοκαίρι του 2018. Σε αυτή την πρώτη του σεζόν στην Ρουμπίν Καζάν ο Ισπανός στόπερ έχει καταφέρει να λογίζεται ως βασικός καθώς έχει παίξει στα 11 από τα 17 παιχνίδια της ομάδας του. Τόσο ως κεντρικός αμυντικός όσο και ως δεξιός μπακ.

Τάσος Λαγός

Με την έλευση του Αντρέα Στραματσόνι στον πάγκο του Παναθηναϊκού σιγά-σιγά ο χρόνος συμμετοχής του Τάσου Λαγού στο τριφύλλι άρχισε να μειώνεται. Στα τέλη της περασμένης σεζόν ο Έλληνας μέσος ειδοποιήθηκε από τον Ιταλό τεχνικό ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του για τη νέα σεζόν και έπρεπε να βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

Οι 24 παίκτες του Παναθηναϊκού που έφυγαν επί των ημερών Στραματσόνι

Αυτή βρέθηκε και ήταν η Βίρτσμπουργκερ Κίκερς που αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας. Ο Λαγός αποκτήθηκε ως μια σπουδαία μεταγραφή για τους "νεοφώτιστους" αλλά μέχρι στιγμής έχει παίξει μόλις σε τέσσερα παιχνίδια με τη νέα του ομάδα μην έχοντας καταφέρει να καθιερωθεί.

Νίκος Καλτσάς

Παρότι ο Παναθηναϊκός τον απέκτησε σαν έναν από τους πλέον ταλαντούχους Έλληνες ποδοσφαιριστές ο Ιταλός τεχνικός δεν τον υπολόγιζε και δεν είχε πρόβλημα ώστε ο Καλτσάς να παραχωρηθεί το καλοκαίρι που μας πέρασε. Ο 26χρονος άσος έψαξε το καλύτερο δυνατό για την καριέρα του και αυτό ήταν μια μεταγραφή στον Αστέρα.

Οι 24 παίκτες του Παναθηναϊκού που έφυγαν επί των ημερών Στραματσόνι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Εκεί όπου ναι μεν είναι βασικός έχοντας έντεκα ματς στο πρωτάθλημα και δυο στο Κύπελλο, όλα ως βασικός, αλλά ακόμα δεν έχει πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης όπως στην Βέροια, την ομάδα από την οποία ήρθε στο τριφύλλι. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Έλληνας εξτρέμ έχει πετύχει ένα γκολ σε αυτά τα 13 παιχνίδια της φετινής σεζόν και έχει ένα γκολ και τρεις ασίστ.

Βίκτωρ Κλωναρίδης

Η έλευση στον Παναθηναϊκό τον Ιμπάρμπο, Εμποκού, Ρινάλντι και το γεγονός ότι ο Αντρέα Στραματσόνι από το δεύτερο μισό της περσινής σεζόν δεν... πέταγε την σκούφια του για τον Βίκτωρ Κλωναρίδη ώθησε και τον 24χρονο άσο στην πόρτα της εξόδου από το τριφύλλι και μάλιστα ως ελεύθερος.

Οι 24 παίκτες του Παναθηναϊκού που έφυγαν επί των ημερών Στραματσόνι
Κλωναρίδης Λουντ 580 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κλωναρίδης την τελευταία μέρα των μεταγραφών, στις 31 Αυγούστου, συμφώνησε με την Λανς και πήγε να αγωνιστεί στην δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας. Εκεί έχει καταγράψει δέκα συμμετοχές με μόλις ένα γκολ ενώ δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει κερδίσει την θέση βασικού στην ομάδα του καθώς σε άλλα ματς έχει παίξει από την αρχή και σε άλλα έχει χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή.

Ντάνιελ Πράνιτς

Ο Ιταλός τεχνικός δεν υπολόγιζε στον Κροάτη αριστερό μπακ και από τη στιγμή που έληξε το συμβόλαιο του δεν του έγινε καν πρόταση ανανέωσης. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής όμως έστω και στο νήμα βρήκε ομάδα στην Σλοβενία καθώς στις 12 Σεπτεμβρίου υπέγραψε στην Κόπερ.

Ο Πράνιτς όπως είναι φυσικό είχε την εμπειρία και την ποιότητα ώστε σε μια ομάδα όπως η Κόπερ να γίνει βασικός και αναντικατάστατος και να έχει παίξει στα 12 από τα 13 παιχνίδια που έχει δώσει η νέα του ομάδα. Φυσικά και η ηλικία του Κροάτη ο οποίος είναι 35 χρονών ήταν απαγορευτική για να συνεχίσει στο τριφύλλι και για αυτό και ο Ιταλός δεν θέλησε την παραμονή του στον Παναθηναϊκό.

Βασίλης Αγγελόπουλος

Θεωρούνταν ένα από τα ταλέντα της ακαδημίας του Παναθηναϊκού αλλά το περασμένο καλοκαίρι έληγε το συμβόλαιο του και ο νεαρός άσος δεν αποδέχτηκε την πρόταση ανανέωσης που του έγινε από το τριφύλλι, όχι τόσο εξαιτίας των χρημάτων, όσο γιατί έβλεπε πως και να έμενε δεν θα έπαιρνε χρόνο συμμετοχής προκειμένου να εξελιχθεί. Έβλεπε ότι ο Ιταλός τεχνικός δεν εμπιστευόταν τους νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Επέλεξε να πάει στον Ηρακλή, όπου θα έπαιζε, και μέχρι στιγμής σε αυτό το κομμάτι έχει δικαιωθεί. Έχει 12 συμμετοχές με τη φανέλα του "Γηραιού", εννιά στο πρωτάθλημα, τρεις στο Κύπελλο και μάλιστα έχει πετύχει και ένα γκολ. Είναι από τους διακριθέντες παίκτες έως τώρα του Ηρακλή.

Λάζαρος Λάμπρου

Τον θεωρούν και όχι άδικα ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που είχε βγάλει η ακαδημία του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια. Παρόλα αυτά ο Ιταλός τεχνικός όταν γινόντουσαν οι προτάσεις ανανέωσης στον Λάπρου ο οποίος δεν τις αποδεχόταν είχε γυρίσει και είχε πει "Εντάξει δεν είναι και ο Μέσι". Άλλωστε ο Ιταλός στην παρουσία του στον πράσινο πάγκο δεν του είχε δώσει παρά μόνο 8 λεπτά αγώνα. Ο Λάπρου όπως έλεγε ο ίδιος δεν ήθελε περισσότερα χρήματα αλλά χρόνο συμμετοχής που θεωρούσε ότι δεν θα την είχε στο τριφύλλι για αυτό και είπε όχι στις προτάσεις που του είχαν καταθέσει οι πράσινοι και έμεινε ελεύθερος.

Οι 24 παίκτες του Παναθηναϊκού που έφυγαν επί των ημερών Στραματσόνι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τελικά και παρά τις υποσχέσεις του μάνατζερ του πως θα τον πάει στην Ιταλία ο 19χρονος επιθετικός πήγε αρχικά στον Ηρακλή όπου σίγουρα κέρδισε σε χρόνο συμμετοχής καθώς έπαιξε σε 13 παιχνίδια αλλά σίγουρα δεν δικαιολόγησε, μέχρι στιγμής, τον ντόρο που έχει γίνει γύρω από το όνομα του έχοντας μόλις ένα γκολ και μια ασίστ.

Φυσικά είναι ένα ακατέργαστο διαμάντι για αυτό και επένδυσε πάνω του ο ΠΑΟΚ στον οποίο αναμένεται να υπογράψει στις αρχές Ιανουαρίου.

Νίκος Γιαννακόπουλος

Ο 23χρονος γκολκίπερ από την στιγμή που είδε ότι παρέμειναν στον Παναθηναϊκό οι Στιλ, Κοτσόλης και Βλαχοδήμος γνώριζε ότι δεν θα έχει χρόνο συμμετοχής. Οπότε το καλύτερο και για τον ίδιο θα ήταν να αποχωρήσει και να πάει κάπου να παίξει. Η ομάδα που βρήκε ήταν στην Κύπρο και συγκεκριμένα στον Άρη Λεμεσού όπου μεταπήδησε το καλοκαίρι του 2016 ως δανεικός για έναν χρόνο από τον Παναθηναϊκό.

Και στην ομάδα της Κύπρου όμως δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί καθώς σε σύνολο 16 αγώνων στο πρωτάθλημα έχει παίξει μόλις σε έξι, δυο τον Οκτώβριο και τέσσερα στο διάστημα από 27/11 έως και 16/12 και έχει δεχτεί 15 τέρματα.

Κωνσταντίνος Κότσαρης

Ότι πιο ελπιδοφόρο έχει να παρουσιάσει κάτω από τα γκολπόστ ο Παναθηναϊκός. Ο 20χρονος διεθνής τερματοφύλακας παραχωρήθηκε δανεικός στην Κύπρο και την Ομόνοια καθώς με τους Στιλ, Κοτσόλη και Βλαχοδήμο δεν θα έπαιρνε χρόνο συμμετοχής στο τριφύλλι.

Ο Κότσαρης πήγε στην Κύπρο όπου υπολογιζόταν ως τρίτος γκολκίπερ αλλά στάθηκε άτυχος καθώς χτύπησε στον ώμο και μάλιστα έκανε εγχείριση που θα τον αφήσει εκτός αγωνιστικής δράσης τεσσάρων μηνών. Ο 20χρονος πορτιέρο αναμένεται να επιστρέψει στο τριφύλλι το καλοκαίρι.

Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος

Ο 22χρονος πορτιέρο αποχώρησε και αυτός το καλοκαίρι από τον Παναθηναϊκό και πήγε στον Άρη. Για την αποχώρηση του βέβαια δεν ευθύνεται ο Ιταλός τεχνικός καθώς ο Αναγνωστόπουλος ήταν στην λίστα των "κομμένων" πριν αναλάβει τις τύχες του τριφυλλιού ο Στραματσόνι, οπότε δούλεψε ελάχιστα υπό τις οδηγίες του 42χρονου προπονητή.

Ο Αναγνωστόπουλος ο οποίος έχει βγει από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού συμφώνησε το καλοκαίρι με τον Άρη και μαζί με τον Διούδη συνθέτει το δίδυμο των γκολκίπερ των "κιτρινόμαυρων" για αυτό και μέχρι στιγμής έχει παίξει μόλις σε ένα ματς για το Κύπελλο Ελλάδος.

Μάριος Τζανουλίνος

Στο διάστημα που βρισκόταν στον Παναθηναϊκό ο Αντρέα Στραματσόνι δεν υπολόγιζε καθόλου τον στόπερ του τριφυλλιού. Για αυτό και το καλοκαίρι που έληξε το συμβόλαιο του δεν έγινε πρόταση ανανέωσης στον 20χρονο αμυντικό. Ο Τζανουλίνος πήγε ως ελεύθερος στην Κέρκυρα αλλά ούτε στους "Φαίακες" δεν έχει πάρει χρόνο συμμετοχής μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν.

Μάικ Νιούμαν

Ένας ακόμα νεαρός ποδοσφαιριστής που δεν πήρε ευκαιρίες ούτε από τον Γιάννη Αναστασίου, ούτε από τον Αντρέα Στραματσόνι στο διάστημα που ήταν στο τριφύλλι. Το συμβόλαιο του έληξε το καλοκαίρι του 2016, δεν του έγινε πρόταση ανανέωσης και έτσι έμεινε ελεύθερος να συνεχίσει όπου ήθελε την καριέρα του.

Ο Νιούμαν το έψαξε στην Ιταλία, σε Β' και Γ' Εθνική και βρέθηκε κοντά στην Κρεμονέζε αλλά δεν υπέγραψε τελικά και είναι ακόμα ελεύθερος.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ