ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 2-2

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 2-2
INTIME SPORTS

Ισόπαλη 2-2 έληξε η αναμέτρηση του ΟΦΗ με τον Παναθηναϊκό στην Κρήτη με την κάθε ομάδα να έχει από ένα ημίχρονο. Καλύτεροι στο πρώτο οι πράσινοι, ισορρόπησε το ματς ο ΟΦΗ στο δεύτερο μέρος και χάρη σε γκολ του Παπάζογλου πήρε ένα πολύτιμο βαθμό.

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση του ΟΦΗ με τον Παναθηναϊκό με τις δυο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με το τελικό σκορ να είναι απολύτως δίκαιο με βάση την εικόνα του αγώνα.

Στο πρώτο μέρος το Τριφύλλι που παρουσιάστηκε με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση του καθώς ο Φερέιρα ξεκούρασε τους Σπυρόπουλο, Χριστοδουλόπουλο και Κουίνσι, ήταν καλύτερο του αντίπαλου του αλλά στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ ανέβηκε και πίεσε για την ισοφάριση.

Στην διαμόρφωση του τελικού 2-2 έπαιξε ρόλο και ο τραυματισμός του Πίντο καθώς ο Πορτογάλος άσος αποχώρησε με αποτέλεσμα ο Φερέιρα να βάλει στην θέση του τον Λαγό ως στόπερ με τον νεαρό άσο να μην μπορεί να κοντράρει τον Παπάζογλου στη φάση του δεύτερου τέρματος του ΟΦΗ στο 72'.

Ο Φερέιρα θέλησε να δώσει ανάσες στους παίκτες του οι οποίοι ήταν κουρασμένοι από τα συνεχή παιχνίδια και για αυτό επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τον Σπυρόπουλο, δίνοντας την ευκαιρία στον Χουχούμη να ντεμπουτάρει, παράλληλα ξεκούρασε τον Λάζαρο βάζοντας στην θέση του τον Μαυρία και επέλεξε να μην ξεκινήσει ούτε τον Κουίνσι.

Από την άλλη πλευρά ο Νίκος Αναστόπουλος παρέταξε την ομάδα του με ένα σφιχτό σχήμα στην άμυνα και με αιχμές του δόρατος τους Κουτσιανικούλη, Παπάζογλου θέλοντας να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του πρώτου και την δύναμη αλλά και το ύψος του δεύτερου. Κάτι το οποίο κατάφερε σε μεγάλο βαθμό.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος όπου πέτυχε και τα δυο γκολ και είχε την υπεροχή του αγώνα αλλά και την κυκλοφορία της μπάλας. Σε αντίθεση στο δεύτερο μέρος μπορεί να έχασε δυο κλασικές ευκαιρίες αλλά έδωσε χώρο στον ΟΦΗ ώστε να ανέβει και να πιέσει την πράσινη άμυνα.

Γήπεδο: "Γεντί Κουλέ"
Διαιτητής:Τριτσώνης (Αθηνών)
Βοηθοί: Κωστάρας (Αιτωλοακαρνανίας), Χαρίσης (Γρεβενών)

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Γουναρίδης, Μονιάκης, Ζαχαράκης, Σόουζα, Κουρδάκης, Ιωαννίδης (46' Βιτώρος), Βερόν, Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου (83' Περογραμβράκης), Σίσιτς, Λαμπρόπουλος (85' Μπανούσης).

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Πίντο (67' Λαγός), Βελάσκες, Χουχούμης, Βιτόλο, Ζέκα (78' Χριστοδουλόπουλος), Μαρίνος, Σισοκό, Μαυρίας (60' Κουίνσι), Τοτσέ.

Κίτρινες κάρτες: 14' Χουχούμης, 60' Τοτσέ, 64' Μαυρίας, 75' Μονιάκης, Μπανούσης
Κόκκινες κάρτες:
Σκόρερ: 9' Τοτσε, 27' Κουτσιανικούλης, 29' Μαυρίας, 72' Παπάζογλου

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι και σκόραρε πριν τη συμπλήρωση του πρώτου δεκάλεπτου. Ο Χουχούμης ανέβηκε από τα αριστερά έβγαλε την σέντρα και ο Τοτσέ με κίνηση στο πρώτο δοκάρι και προβολή άνοιξε το σκορ για το Τριφύλλι.

Οι Κρητικοί αντέδρασαν στο 15' αλλά το μακρινό σουτ του Παπάζογλου έφυγε αρκετά έξω από την εστία του Καρνέζη που δεν ανησύχησε.

Το Τριφύλλι συνέχισε να έχει την υπεροχή του αγώνα και να κυκλοφορεί την μπάλα αλλά και ο ΟΦΗ άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο. Στο 27' ο ΟΦΗ έκανε το 1-1 όταν ο Μονιάκης πίσω από την σέντρα έβγαλε την μακρινή μπαλιά ο Βελάσκες πήδηξε με τον Παπάζογλου και ο Κουτσιανικούλης που βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού πρόλαβε τον Καρνέζη και ισοφάρισε.

Προβάδισμα με Μαυρία

Η χαρά των γηπεδούχων όμως δεν κράτησε πολύ καθώς στο 30' ο Παναθηναϊκός πέτυχε ένα όμορφο γκολ, όχι τόσο σε εκτέλεση όσο σε συνδυασμό. Ο Ζέκα με ωραία κάθετη βρήκε τον Μαρίνο μέσα στην περιοχή αυτός την έκοψε στο πέναλτι προς τον αμαρκάριστο Μαυρία ο οποίος σούταρε η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του Γουναρί.

Οι γηπεδούχοι στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους απείλησαν με τον Βερόν αλλά το σουτ του μέσου του ΟΦΗ έδιωξε σε κόρνερ ο Καρνέζης στο 32'.

Πιο δυνατά ο ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 64' όταν ο Παπάζογλου έκοψε ωραία στον Κουτσιανικούλη αυτός καθυστέρησε, προσπάθησε να περάσει και τον Καρνέζη ο οποίος τον ανέκοψε την τελευταία στιγμή.

Οι πράσινοι απάντησαν με μια πολύ καλή στιγμή στο 68' όταν ο Κουίνσι πολύ έξυπνα βρήκε στον Σισοκό στην πλάτη του Μονιάκη, αυτός πήρε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή αλλά το πλασέ που επιχείρησε κόντραρε στους αμυντικούς του ΟΦΗ και κατέληξε στον Γουναρίδη.

Ο τραυματισμός του Πίντο

Στο 67' ο τραυματισμός του Πίντο άλλαξε τα δεδομένα. Ο Πορτογάλος αποχώρησε ο Φερέιρα έριξε στην μάχη τον Λαγό και τον χρησιμοποίησε ως στόπερ με αποτέλεσμα η άμυνα του Τριφυλλιού να χάσει σε ύψος. Κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο ΟΦΗ στην πρώτη του καλή στιγμή καθώς στο 72' ο Ζαχαράκης από τα δεξιά έβγαλε την σέντρα και ο Παπάζογλου κερδίζοντας κατά κράτος τον Λαγό έκανε το 2-2.

Δυο λεπτά αργότερα ο Βερό επιχείρησε από μακριά το σουτ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, έσκασε κάτω αλλά ο Καρνέζης έδιωξε τελευταία στιγμή.

Τεράστια ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός στο 76' έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 2-3 και να πάρει και πάλι το προβάδισμα που δεν αποκλείεται να του έδινε τη νίκη. Ο Βιτόλο έπαιξε ωραία το ένα δυο με τον Τοτσέ, ο οποίος του γύρισε την μπάλα με τακουνάκι, μπήκε μέσα στην περιοχή πέρασε και τον Γουναρίδη αλλά αντί να πλασάρει γύρισε στον Μαρίνο ο οποίος μπέρδεψε τα πόδια του στην μικρή περιοχή και δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι και για τις δυο ομάδες οι οποίες στη συνέχεια περιορίστηκαν σε ένα ματς κέντρου και δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες.

MVP

Ο Κουτσιανικούλης δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού με την ταχύτητα του. Έβγαινε συνέχεια στην πλάτη της άμυνας των πράσινων, κυρίως από τα αριστερά, και εκτός του γκολ που σημείωσε μπόρεσε και δημιούργησε αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις. Αν ήταν πιο προσεχτικός θα μπορούσε να γίνει και ήρωας από πλευράς κριτικών.

Αδύναμος κρίκος

Η αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού και κυρίως το κέντρο της άμυνας των πράσινων ευθύνεται και για τα δυο τέρματα που δέχεται το Τριφύλλι. Όχι αποκλειστικά οι δυο στόπερ σε κάθε περίπτωση αλλά σύσσωμη η αμυντική τετράδα που δεν συμπεριφέρεται όπως πρέπει σε καμία από τις δυο φάσεις των γκολ του ΟΦΗ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ