ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οδηγίες από τον Στραματσόνι για την ανάπτυξη

Οδηγίες από τον Στραματσόνι για την ανάπτυξη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αντρέα Στραματσόνι εξήγησε στους ποδοσφαιριστές του πως πρέπει να δίνουν τη μπάλα στους συμπαίκτες τους. Προπονήθηκε ο Κοτσόλης, γυμνάστηκαν χαλαρά τέσσερις πράσινοι.

Τη τακτική του να δουλεύει ξεχωριστά με τους αμυντικογενείς και τους επιθετικογενείς, τήρησε στην απογευματινή προπόνηση της Δευτέρας (4/7), ο Αντρέα Στραματσόνι. Ο Ιταλός προπονητής επιμένει στη μεθοδολογία του, θεωρώντας πως θα μεταλαμπαδεύσει τη φιλοσοφία του.

Μετά το αρχικό ζέσταμα, ο Στραματσόνι ανέλαβε το γκρουπ των χαφ και των επιθετικών και πήγε στο διπλανό γήπεδο, ενώ ο Ντανέζι δούλεψε με τους αμυντικούς. Για 30 λεπτά, ο Στραματσόνι τους έκανε άσκηση επιθετικής ανάπτυξης στο 4-2-3-1, δείχνοντας πάλι τρεις διαφορετικές βερσιόν επίθεσης. Το ενδιαφέρον ωστόσο, είχαν οι παρατηρήσεις που έκανε, συμμετέχοντας πολύ ενεργά με οδηγίες, διακοπές και ανάλυση.

ΤΕΧΕΛΕΝ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ

«Το σημαντικό σ’ αυτό που κάνουμε, είναι το τάιμινγκ. Δεν βιαζόμαστε να φύγουμε πριν την τελική πάσα» τόνιζε ο Στραματσόνι και απαιτούσε: «Θέλω οι πάσες να γίνονται στο χώρο, όχι πάνω στον παίκτη, διότι έτσι χάνει χρόνο αφού θα πρέπει πρώτα να την κοντρολάρει και να τη φέρει μπροστά του».

«Αν η μπάλα πάει όσο πιο βαθιά γίνεται, ο παίκτης που θα την υποδεχθεί γίνεται αυτομάτως και ο πιο “δύσκολος” για να αντιμετωπιστεί απ’ αντίπαλη άμυνα» ανέφερε σε άλλο σημείο της άσκησης και πρόσθετε: «Σωστές πάσες, έχετε επιλογές, αποφασίστε γρήγορα για την πιο σωστή πάσα, ανάλογα με το που είναι ο αντίπαλος».

Έπειτα, το πρόγραμμα περιλάμβανε οικογενειακό διπλό διάρκειας 20 λεπτών, με δύο ημίχρονα των 10'. Ο Ιταλός χώρισε τους παίκτες σε δύο ομάδες κι έπαιξαν δίτερμα στο μισό γήπεδο, με περιορισμό μέχρι τρία κοντρόλ της μπάλας. Νικητές με 2-1 αναδείχτηκαν οι «πράσινοι» με γκολ των Λουντ, Μίγκου, ενώ το γκολ των «πορτοκαλί» σκόραρε ο Αμπέντ.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: Οδ. Βλαχοδήμος, Μέστο, Μολέδο, Μαυρομάτης, Νάνο, Ζέκα, Στάικος, Μπουζούκης, Μπουμάλ, Χατζηγιοβάννης, Κλωναρίδης

ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Ξενόπουλος, Μαρινάκης, Ευαγγέλου, Ιβανόφ, Χουλτ, Αγγελόπουλος, Μίγκος, Λουντ, Π. Βλαχοδήμος, Χουχούμης, Αμπεΐντ

Ο Κοτσόλης άρχισε προπονήσεις

Ο Κοτσόλης άρχισε ξανά προπονήσεις με τους τερματοφύλακες, μετά το διήμερο αποχής λόγω του χτυπήματος στο κεφάλι, ενώ οι Λέτο και ο Βιγιαφάνιες έκαναν πρόγραμμα στο γυμναστήριο με ποδήλατο και βάρη. Ο "Βίγια" αισθάνεται λίγο βαρύ τον προσαγωγό του από γονατιά που έφαγε στο φιλικό και ο Λέτο γυμνάστηκε για προληπτικούς λόγους. Ο Κουτρουμπής έκανε μόνο τρέξιμο και αποφόρτιση, αφού έχει ακόμη ενοχλήσεις στη γάμπα και ο Ιμπάρμπο προφυλάχτηκε, επειδή προέρχεται από αγωνιστική δραστηριότητα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ