ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Μάρκους της PSV!

Ο Μάρκους της PSV!

Ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στην Αϊντχόφεν ακούει στο όνομα Μάρκους Μπεργκ και το Sport24.gr συγκρίνει τις παρουσίες του Σουηδού επιθετικού στην Ολλανδία και στην Ελλάδα! (pics&vids)

Η κοινή συνισταμένη του Παναθηναϊκού με την Αϊντχόφεν σε παικτικό επίπεδο ακούει στο όνομα Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός επιθετικός ο οποίος ανήκει στον Παναθηναϊκό, αγωνίστηκε στην Αϊντχόφεν τη σεζόν 2010 - 2011, ως δανεικός από το Αμβούργο.

Εάν στην Ελλάδα ο Μπεργκ είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής, δεν ίσχυσε το ίδιο στο δεύτερο πέρασμα του από την Ολλανδία μετά από τη θητεία του στη Γκρόνιγκεν. Ο Μπεργκ πήρε ευκαιρίες αλλά δεν κατάφερε να καθιερωθεί στην ενδεκάδα, ούτε να φορτώσει με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο δανεισμός του στην Αϊντχόφεν ανακοινώθηκε στις 21 Ιουλίου του 2010 και συνολικά πραγματοποίησε 41 εμφανίσεις με τη φανέλα της PSV, πετυχαίνοντας 11 γκολ. Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο τέσσερις φορές έμεινε στον αγωνιστικό χώρο για 90 λεπτά.

Ο Μπεργκ σκόραρε για πρώτη φορά και μάλιστα εις διπλούν, στη νίκη της Αϊντχόφεν επί της Άλκμααρ με 3-1, ενώ τέσσερις μέρες αργότερα πέτυχε και το πρώτο ευρωπαϊκό γκολ του - και μοναδικό της βραδιάς - με την PSV, στην επικράτηση με 1-0 επί της Σιμπίρ Νοβοσιμπίρσκ για τον γ' προκριματικό γύρο του Europa League.

Εκμεταλλευόμενος τους τραυματισμούς και τις απουσίες, ο Μπεργκ πήρε ευκαιρίες στην Ερεντιβίζιε αλλά δεν τις αξιοποίησε και σταδιακά άρχισε να παραγκωνίζεται και να δέχεται έντονη κριτική από τα μέσα ενημέρωσης.

Ο Μάρκους της PSV!

Μετά από μία τεράστια χαμένη ευκαιρία κόντρα στην Ουτρέχτη στις 20 Μαρτίου του 2011, έμεινε στον πάγκο για τρεις εβδομάδες και επανήλθε στην ενδεκάδα, για να σκοράρει για τελευταία φορά για λογαριασμό της PSV στη νίκη επί της Έρακλες.

Ο δανεισμός του δεν περιλάμβανε οψιόν αγοράς, αλλά έτσι και αλλιώς είχε ληφθεί η απόφαση να επιστραφεί στο Αμβούργο διότι δεν είχε ικανοποιήσει με τις επιδόσεις του.

Αναλυτικά οι αριθμοί του Μπεργκ στην Αϊντχόφεν:

Διοργάνωση Συμμετοχές Γκολ
Πρωτάθλημα 25 8
Κύπελλο 3 1
Europa League 13 2
Σύνολο 41 11

Η μεταγραφή του Μάρκους Μπεργκ στον Παναθηναϊκό από το Αμβούργο ανακοινώθηκε στις 8 Ιουλίου του 2013, με τον ποδοσφαιριστή να υπογράφει τετραετές συμβόλαιο ως ελεύθερος. Ο Γιάννης Αναστασίου τον επέλεξε παρά το μακρύ διάστημα της απουσίας του λόγω τραυματισμού, θεωρώντας ότι ταιριάζει στα πλάνα του.

Ο Μάρκους της PSV!
INTIME SPORTS

Παρά την κακή αρχή, ο Μπεργκ καθιερώθηκε σύντομα στην ενδεκάδα και διακρίθηκε για την εκτελεστική του δεινότητα, την ομαδικότητα και τον εξαιρετικό χαρακτήρα του. Αποκορύφωμα της πρώτης του σεζόν στον Παναθηναϊκό ήταν η απόδοση του στο 0-3 στο Καραϊσκάκη επί του Ολυμπιακού και το χατ-τρικ του στο 4-1 επί του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Νωρίτερα, ο Σουηδός είχε φροντίσει να ντεμπουτάρει στη Superleague σκοράροντας το δεύτερο γκολ στο 2-0 επί του Παναιτωλικού στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στο "Απόστολος Νικολαΐδης".

Αναλυτικά οι αριθμοί του Μπεργκ στον Παναθηναϊκό:

Διοργάνωση Συμμετοχές Γκολ
Πρωτάθλημα 29 15
Κύπελλο 5 7
Champions League 2 0
Europa League 1 4
Σύνολο 37 26

Οριακά στη ρεβάνς της Λεωφόρου

Η τύχη τα έφερε έτσι ώστε ο Μπεργκ να μην μπορεί να ενισχύσει τον Παναθηναϊκό στο Philips Stadion εναντίον της πρώην ομάδας του, λόγω του τραυματισμού που υπέστη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στον Λεβαδειακό.

Η αποθεραπεία του έχει ολοκληρωθεί, πλέον ο Μπεργκ προπονείται με την ομάδα και συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες να συμπεριληφθεί στην 18άδα του δεύτερου παιχνιδιού ανάμεσα στις 2 ομάδες στις 6 Νοεμβρίου στο "Απόστολος Νικολαΐδης".

Το ματς θα κρύβει ιδιαιτερότητες για τον Σουηδό, παρότι δεν δέθηκε με την Αϊντχόφεν και οι αναμνήσεις του δεν είναι οι καλύτερες από την ολλανδική πόλη.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ