ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Γκουμιενί στον αγώνα με την Εστορίλ

Ο Γκουμιενί στον αγώνα με την Εστορίλ

Ο 42χρονος Βέλγος, Σερζ Γκουμιενί, ορίστηκε από την UEFA να διευθύνει την εκτός έδρας αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Εστορίλ για την 2η αγωνιστική του Europa League.

Ο Γκουμιενί είναι από τους ελάχιστους Βέλγους διαιτητές που καλούνται συχνά – πυκνά από την Ολλανδική Ομοσπονδία για να διευθύνουν αγώνες της Eredivisie (έκανε ντεμπούτο στις 26/02/05 στον αγώνα Τβέντε – Ντε Γκράαφσαπ), ενώ από τον Σεπτέμβριο του '07 διευθύνει αγώνες τόσο στο Κατάρ όσο και στην Σαουδική Αραβία.

Τον Σεπτέμβριο του '08 συμπεριλήφθηκε στην European A-category των διαιτητών της UEFA, ωστόσο τον Δεκέμβριο του '11 η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι τον υποβιβάζει κατηγορία, για δύο λανθασμένες αποφάσεις σε αγώνες που διηύθυνε.

''Γουρλής'' για τις ελληνικές ομάδες

Αυτός θα είναι ο 5ος αγώνας ελληνικής ομάδας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση που θα διευθύνει ο Γκουμιενί, με τον απολογισμό έως τώρα να είναι ιδιαίτερα θετικός, με 3 νίκες και μια ήττα.

Μάλιστα, έχει ξαναβρεθεί στον δρόμο του Παναθηναϊκού, καθώς στις 2 Οκτωβρίου του 2007 είχε οριστεί στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Αρτμέντια, όπου οι Πράσινοι επικράτησαν με 3-0.

Φέτος είχε οριστεί στον εντός έδρας αγώνα του Αστέρα Τρίπολης με την Μάιντς, όπου οι Αρκάδες νίκησαν με 3-1.

Να σημειωθεί ότι έχει ιδιαίτερη έφεση στις κάρτες, καθώς σε την φετινή σεζόν σε 6 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις έχει δώσει 29 κίτρινες και 3 κόκκινες.

Οι αναμετρήσεις των ελληνικών ομάδων που έχει διευθύνει ο Γκουμιενί:

02/10/07 Παναθηναϊκός – Αρτμέντια 3-0

14/08/08 ΑΕΚ - Ομόνοια Λευκωσίας 0-1

28/11/13 Σαχτιόρ Καραγκάντι – ΠΑΟΚ 0-2

07/08/14 Αστέρας Τρίπολης – Μάιντς 3-1

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ