ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Ζέκα βάζει δύσκολα σε διοίκηση και προπονητή

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το ενδιαφέρον της Κοπεγχάγης ώθησε τον Ζέκα να ζητήσει υψηλότερες αποδοχές από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν τον ικανοποιεί. Σολμπάκεν: "Δεν δίνουμε τόσα χρήματα".

Μία νέα πραγματικότητα είναι πιθανόν να δημιουργηθεί στον Παναθηναϊκό, με τη στάση του Ζέκα. Με αφορμή το ενδιαφέρον της Κοπεγχάγης, ο Πορτογάλος χαφ ζήτησε είτε να πάρει μεταγραφή, είτε να αυξηθούν οι αποδοχές του. Δύο επιλογές που η κάθε μία έχει το κόστος της σε πολλά επίπεδα για τη διοίκηση και τον προπονητή.

Ο Ζέκα εισπράττει ετησίως 600.000 ευρώ και είναι από τους πιο ακριβοπληρωμένους, μαζί με τους Τσάβες, Λουτσιάνο και Χουλτ. Ο τελευταίος κέρδισε πρόσφατα υψηλότερες απολαβές, πιέζοντας με τις προτάσεις που είχε από το εξωτερικό και φαίνεται πως αποτέλεσε το "πάτημα" του αρχηγού ώστε να καταθέσει το αίτημα του για αύξηση.

Ο μάνατζερ του Ζέκα, Κάρλος Γκονσάλβες, μετέφερε στην ΠΑΕ την προσφορά της Κοπεγχάγης ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, που απορρίφθηκε ως χαμηλή. Στον πελάτη του, η δανέζικη ομάδα προσφέρει 900.000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή ένα ποσό κατά 50% σε σχέση με όσα παίρνει ο Ζέκα από τον Παναθηναϊκό.

Με "μοχλό πίεσης" το ποσό που προσφέρει η Κοπεγχάγη, ο Ζέκα θέλει είτε να συνεχίσει την καριέρα του σε αυτή, είτε να αναπροσαρμοστούν οι απολαβές του στον Παναθηναϊκό. Σε πρώτη φάση, ο 28χρονος μέσος πήρε αρνητική απάντηση από τη διοίκηση (μόλις πέρυσι υπέγραψε το νέο συμβόλαιο), αφού αν εκείνη δώσει περισσότερα λεφτά στον Ζέκα, τότε θα δημιουργηθεί "τετελεσμένο" και για άλλους παίκτες...

Επιπλέον, ο Ουζουνίδης δεν θέλει να διαταραχθούν οι ισορροπίες στα αποδυτήρια από το ζήτημα που έχει προκληθεί. Ασφαλώς, δεν αμφιβάλλει για την αφοσίωση και την προσήλωση του Ζέκα στον Παναθηναϊκό, ωστόσο όταν ο αρχηγός θέτει ένα τέτοιο ζήτημα, ενδεχομένως να επηρεαστούν οι συμπαίκτες του. Οπότε, θα δείξει εντός των ημερών πως θα το διαχειριστεί.

ΣΟΛΜΠΑΚΕΝ: "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΣΑ"

Σύμφωνα με δημοσίευμα της δανέζικης ιστοσελίδας "tipsbladet", ο Παναθηναϊκός φέρεται να ζητά 5,3 εκατομμύρια ευρώ για να πουλήσει τον Ζέκα. Πρόκειται για ένα μεγάλο ποσό και ο προπονητής της Κοπεγχάγης, Στάλε Σολμπάκεν ρωτήθηκε σχετικά.

"Με πήραν επίσης από έναν ραδιοφωνικό σταθμό της Ισπανίας, στον οποίο πίστευαν πως δίνουμε 50 εκατομμύρια κορώνες για τον Ραούλ Γκαρσία (γέλια). Γνωρίζουμε τον Ζέκα, αλλά δεν πρόκειται να πληρώσουμε και 40 εκατομμύρια κορώνες (περίπου 5 εκατ. ευρώ) γι’ αυτόν", απάντησε ο Σολμπάκεν με νόημα...

Βέβαια, αυτό το ποσό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αφού ο Παναθηναϊκός ζήτησε 3,5 εκατομμύρια ευρώ για να παραχωρήσει τον αρχηγό του. Διαφορετικά, κατέστησε σαφές στην Κοπεγχάγη ότι δεν έχει νόημα να συζητήσει για μικρότερα νούμερα. Μένει να φανεί εάν η πρωταθλήτρια Δανίας θα επανέρθει με βελτιωμένη πρόταση ή θα στραφεί σε άλλο αμυντικό χαφ.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ