ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"O Χένρικσεν θα δώσει το ματς της ζωής του, είναι αισιόδοξος"

"O Χένρικσεν θα δώσει το ματς της ζωής του, είναι αισιόδοξος"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Oι δημοσιογράφοι της Ekstra Bladet, οι οποίοι έκαναν τη συνέντευξη με τον Ρενέ Χένρικσεν, μιλούν στο Sport24.gr για την αποκάλυψη του Δανού ότι πάσχει από καρκίνο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Δανία ο Ρενέ Χένρικσεν αποκάλυψε ότι πάσχει από μία σπάνια μορφή καρκίνου και δήλωσε αποφασισμένος να παλέψει για τη ζωή του μέχρι τέλους.

Συγκλονισμένοι έμειναν στο άκουσμα της είδησης πρώην συμπαίκτες, αλλά και αντίπαλοι του Δανού πρώην αμυντικού του Παναθηναϊκού.

Ο Γρηγόρης Γεωργάτος τέθηκε πολλές φορές αντίπαλός του στα ποδοσφαιρικά γήπεδα κι έδωσαν πολλές μάχες σε ντέρμπι του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό.

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ/ Α' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ/ Α' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αλλά, μπροστά σε τέτοιες περιπτώσεις η αγωνιστική αντιπαλότητα τίθεται στο περιθώρια. Ο πρώην "ερυθρόλευκος" έστειλε με ένα συγκινητικό μήνυμα από τα social media τη στήριξή του στον Δανό.

Ο Γιαν Μικάελσεν άλλαξε τη φωτογραφία εξωφύλλου του στον λογαριασμό του στο facebook ανεβάζοντας μια κοινή με τον Ρενέ Χένρικσεν, ενώ οι υπεύθυνοι επικοινωνίας της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού αλλά και ο επίσημος Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ του ευχήθηκαν περαστικά.

Τα δικά τους μηνύματα έστειλαν από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα social media οι πρώην συμπαίκτες του, Αντώνης Νικοπολίδης, Άγγελος Μπασινάς και Κώστας Κιάσσος.

"O Χένρικσεν θα δώσει το ματς της ζωής του, είναι αισιόδοξος"

Το Sport24.gr αναζήτησε τηλεφωνικά τους δημοσιογράφους της Ekstra Bladet, Γκίσλε Τόρσεν και Μαντς Γκλεν Βέλστατ. Τους δημοσιογράφους που πήραν τη συνέντευξη από τον πρώην αμυντικό του Παναθηναϊκού.

Ο Γκίσλε Τόρσεν υποστήριξε ότι η συνέντευξη με τον Ρενέ Χένρικσεν έγινε τηλεφωνικά, ενώ οι πρώτοι που είχαν μάθει για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε ήταν οι παλαίμαχοι συμπαίκτες στην ΑΒ. Την ομάδα της Κοπεγχάγης, δηλαδή, από την οποία ξεκίνησε (1988-1999) και στην οποία έκλεισε (2005-2006) την καριέρα του.

"Η συνέντευξη έγινε τηλεφωνικά. Το μάθαμε πρόσφατα. Είχε πει στους πρώην συμπαίκτες του στην ΑΒ, με τους οποίους έπαιζαν μαζί για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε. Κάποιοι το γνώριζαν. Πιστεύω ότι ο Γιαν Μικάελσεν δεν το γνώριζε. Αλλά, τα παιδιά που ήταν μαζί του μια ζωή στην ΑΒ Κοπεγχάγης το ήξεραν".

"O Χένρικσεν θα δώσει το ματς της ζωής του, είναι αισιόδοξος"
EUROKINISSI

Το πιο σημαντικό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πώς νιώθει ο ίδιος ο ασθενής. Ο Μαντς Γκλεν Βέλστατ μίλησε μαζί του και τον άκουσε αισιόδοξο ότι θα κερδίσει ακόμη μία μάχη. Σαν τις πολλές που έδινε εντός αγωνιστικών χώρων κι από τις οποίες έβγαινε νικητής.

"Τον ακούσαμε αισιόδοξο. Είναι το ματς της ζωής του και θέλει να το παλέψει. Μπορεί να ζήσει, τελευταία έχουν βρεθεί νέες θεραπείες και θεωρεί ότι θα βγει νικητής. Τον άκουσα σε πολύ καλή κατάσταση".

Για την Ελλάδα μπορεί να μην είναι και το πιο συνηθισμένο να ανακοινώνει μια ποδοσφαιρική προσωπικότητα μέσω του Τύπου ότι πάσχει από καρκίνο. Αλλά, στη Δανία το αντίθετο. Ο Γκίσλε Τόρσεν θυμάται την προηγούμενη παρόμοια περίπτωση.

"O Χένρικσεν θα δώσει το ματς της ζωής του, είναι αισιόδοξος"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Για τη Δανία δεν είναι κάτι νέο. Ο Μπρίαν Λάουντρουπ ανακοίνωσε μέσω συνέντευξης το 2011 ότι πάσχει από καρκίνο. Ο κόσμος, δηλαδή, το δέχεται ως κάτι φυσιολογικό να ανακοινώνεται από τον Τύπο".

Εδώ, υπάρχει ακόμη μία ιδιαιτερότητα. Ο Ρενέ είναι κλειστός χαρακτήρας. Δεν δίνει συχνά συνεντεύξεις. Προτιμά να μένει αποστασιοποιημένος. Γκίσλε Τόρσεν και Μαντς Γκλεν Βέλστατ συμφωνούν στο Sport24.gr ότι είναι ήταν δύσκολο να μιλήσει κι αποκαλύπτουν πώς τον έπεισαν.

"Ήταν δύσκολο, γιατί ο Ρενέ είναι κλειστός χαρακτήρας. Ζει μακριά από τα "φώτα" της δημοσιότητας, σε μια φάρμα στη Δανία και δεν είναι πολύ των media. Δεν έχω δει πιο δύσκολο Δανό, ως προς αυτό το θέμα. Μιλήσαμε με έναν κοινό γνωστό και τον πείσαμε να μιλήσει. Ότι, δηλαδή, θα είναι καλό να μάθει η κοινή γνώμη από τον ίδιο το πρόβλημα που αντιμετωπίζει".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ