ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο χαρισματικός Victor Ibarbo

Ο χαρισματικός Victor Ibarbo

O Victor Ibarbo είναι η τελευταία προσθήκη στο ρόστερ του Παναθηναϊκού. Είναι και ο πρωταγωνιστής σκανδάλου που ξέσπασε τον Ιούλιο του 2013 και αφορούσε... τον ανδρισμό του.

Ο Segundo Víctor Ibarbo Guerrero είναι η τελευταία προσθήκη στο ρόστερ του Παναθηναϊκού . Ο γεννημένος στις 19 Μαΐου του 1990, στην πόλη Tumaco της Κολομβίας -δίπλα στον Ειρηνικό Ωκεανό, νοτιοδυτικά της χώρας, στα σύνορα με το Ecuador και με 203.971 κατοίκους- επιθετικός, έρχεται ως δανεικός για έναν χρόνο από την Cagliari, έναντι του ποσού του 1.000.000 ευρώ.

Συνοπτικά θα σου πω ότι έχει αγωνιστεί στις εξής ομάδες.

Αγωνιστική περίοδος Ομάδα Συμμετοχές Γκολ
2008-2011 Atlético Nacional (Κολομβία) 102 6
2011- 2015 Cagliari (Ιταλία) 115 15
2015-16 α Roma (Ιταλία-δανεικός) 12 0
2015-16 β Watford (Αγγλία -δανεικός) 4 0
2016 Atlético Nacional (Κολομβία) 11 1

Αναλυτικότερα, θα χρειαστεί να σου προσθέσω κάποια άλλα στοιχεία, για να καταλάβεις ποιος ακριβώς είναι αυτός ο ποδοσφαιριστής. Κατ' αρχάς, αγωνίστηκε με την εθνική Κολομβίας, στο World Cup του 2014, διοργάνωση που "άνοιξε" με το ματς εναντίον της Ελλάδας (3-0).

Ένα άλλο στοιχείο είναι πως η Roma είχε πληρώσει την 1η Φλεβάρη του 2015, το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ για να τον πάρει. Στη συμφωνία υπήρχε και η option να δώσουν οι "Ρωμαίοι" 12,5 εκατ. ευρώ για να τον αγοράσουν, εάν τους έκανε έως το τέλος της σεζόν. Δυο ημέρες μετά, έκανε την πρώτη του εμφάνιση, στο ματς με τη Fiorentina, για τα προημιτελικά του Coppa Italia. Αντικατέστησε τον Francesco Totti, για τα τελευταία 17 λεπτά του 0-2.

Στις 3/7 έγινε η αγορά που σου έλεγα, αλλά δεν έμεινε στην "αιώνια πόλη". Την τελευταία ημέρα της προθεσμίας για τις μεταγραφές (1/9/2015) τον πήρε η Watford, με δανεισμό, για τη συγκεκριμένη αγωνιστική περίοδο. Εκείνος ενημέρωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας ότι " θα τα δώσω όλα στην ομάδα. Δεν είμαι εγώ αυτός που αποφασίζει ποιος παίζει και για πόσο παίζει ο καθένας. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι πως θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου, για να πείσω τον προπονητή πως αξίζω την ευκαιρία. Ό,τι και αν αποφασίσει, δεν θα έχω πρόβλημα". Ο προπονητής αποφάσισε να παίξει σε 4 ματς.

"Δεν είναι έτοιμος για εμάς"

Μόνο που ο Quique Sánchez Flores δεν πέταξε ακριβώς τη σκούφια του, με όσα είχε να προσφέρει ο Κολομβιανός, ο οποίος είχε και τραυματισμό στη γάμπα που τον κράτησε πέντε εβδομάδες εκτός. Ο προπονητής του έδωσε μόλις τέσσερις ευκαιρίες (ή αν προτιμάς 64 αγωνιστικά λεπτά, αρχής γενομένης από αυτή της 27ης Σεπτεμβρίου, εναντίον της Crystal Palace και τελευταία τον Οκτώβριο με την Αrsenal) και στις 31/12 ενημέρωσε ότι " δεν τον υπολογίζω στην πρώτη ομάδα. Μπορεί να φύγει τον Γενάρη. Έχει την ποιότητα να παίξει σε άλλες ομάδες, αλλά πιστεύω ότι δεν είναι έτοιμος για εμάς. Θέλουμε να είναι χαρούμενος. Ψάχνουμε πώς μπορεί να γίνει αυτό". Κάτι ανάλογο είχε πει τότε και για τον Χοσέ Χολέμπας.

Επέστρεψε -ως δανεικός- στην Atlético Nacional, με την οποία είχε υπογράψει το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο, το 2008. Η ομάδα που εδρεύει στο Medellín, τον είχε εντοπίσει στη Deportivo Pereira, όπου πήγε το 2004. Αυτήν την ομάδα τη στήριζε ο ιδρυτής της Club La Cantera Dosquebradas, Jorge Iván Montoya Castaño. Σύλλογος που πλέον φημίζεται για τη γυναικεία ομάδα που διαθέτει.

Συμφώνησε με την Udinese, πήγε στη Cagliari

Εν πάση περιπτώσει, έκανε πρώτη εμφάνιση το Φεβρουάριο του 2009, στο ματς με την Envigado FC. Τον Ιούνιο του ίδιου έτους πουλήθηκε στην Udinese, για 4 εκατομμύρια ευρώ. Μόνο που για κάποιο λόγο αυτή η μετακίνηση δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. "Μετά το πρωτάθλημα της Νοτίου Αμερικής U20, στη Βενεζουέλα, η Unidese ήλθε και με βρήκε για να συζητήσουμε το ενδεχόμενο μεταγραφής. Τα είχαμε βρει σε όλα, αλλά δεν έγινε ποτέ η μετακίνηση".

Είχε ενδιαφέρον από ομάδες της Βραζιλίας, είχε και από την Αγγλία, αλλά στην Ευρώπη δεν μπορούσε να επιστρέψει γιατί βάσει κανονισμών δεν γινόταν να παίξει σε τρεις διαφορετικές ομάδες, σε μια σεζόν. Οι δυο που ήδη είχε αγωνιστεί, δεν τον ήθελαν. Μετακόμισε μετά το Torneo Apertura 2011, οπότε η ομάδα του παραχώρησε τα δικαιώματα του (με το αζημίωτο) στην Cagliari.

" Στην αρχή δεν το πίστευα, γιατί είχα ήδη έλθει σε επαφή με άλλη ιταλική ομάδα, αλλά δεν είχε καταλήξει κάπου η ιστορία" δήλωσε στο goal.it το 2010, " τελικά, εξεπλάγην ευχάριστα με τον πρόεδρο της ομάδας που ήλθε να με συναντήσει ο ίδιος, για να υπογράψουμε τα συμβόλαια. Αυτό ήταν κάτι που με έκανε πολύ ευτυχισμένο και εξαφάνισε όλες τις αμφιβολίες που είχα". Τον ρώτησαν πώς "βλέπει" το μέλλον του. Απάντησε " μόνο ο Θεός ξέρει".

Στις 4 Δεκεμβρίου έκανε σεφτέ στα γκολ, παίζοντας ως δεξί εξτρέμ και διαμόρφωσε αποτέλεσμα, υπέρ της ομάδας του. Σκόραρε στις 8/1 (Genoa)... και μετά στην 33η αγωνιστική της SerieA, εναντίον της Catania, για να κάνει τέσσερα τα τέρματα του στη λίγκα εναντίον της AC Milan - με κεφαλιά. Έκανε και hat trick: με τη Sampdoria, στις 10/3. Έγινε ο δεύτερος Κολομβιανός που έβαλε τρία γκολ στο ίδιο ματς, στη Serie A, μετά τον Faustino Asprilla.

Τη σεζόν 2013-15 είχε μόλις 15 συμμετοχές και 2 γκολ, παρ' όλα αυτά τον κάλεσαν στην εθνική για φιλικά με το Βέλγιο και την Ολλανδία, ενώ "άνοιξε" την περίοδο 2014-15 με γκολ στη Milan. Μετά, ήλθε η πρόταση των Giallorossi. Μεσολάβησε βέβαια, κάτι άλλο που θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σου.

"Ο Ibarbo έστειλε νεαρή φαν στο νοσοκομείο"

Στις 23 Ιουλίου του 2013, το mattinonline.ch αποκάλυψε πως "ο Ibarbo της Cagliari έστειλε μια φίλαθλο στο νοσοκομείο". Στο ρεπορτάζ ανέφερε πως ο Κολομβιανός είχε συνευρεθεί σεξουαλικά με την 23χρονη Valeria D., κάτοικο της Olbia, η οποία μετά την πράξη -το απόγευμα της Κυριακής 21/7- διεκομήσθη σε νοσοκομείο με εσωτερικά τραύματα και έντονες ενοχλήσεις στους κάτω κοιλιακούς. Η διάγνωση ανέφερε, λέει, πως η ζημιά προκλήθηκε από το μέγεθος του μορίου του παίκτη.

Αυτή η είδηση κυκλοφόρησε σε όλον τον κόσμο, μαζί με τη λεπτομέρεια ότι ο Ibarbo βρισκόταν σε προετοιμασία με την ομάδα του σε περιοχή που ήταν πολλά χιλιόμετρα... από την Valeria D. O εκπρόσωπος Τύπου του συλλόγου, Fabrizio Serra ενημέρωσε ότι "έχετε υπ' όψιν σας πως η αναφορά που έγινε σε "σκανδαλοθηρικό" site δεν θα έπρεπε να λαμβάνεται ως σοβαρή. Κάθε άλλη παραποίηση της αλήθειας θα έχει συνέπειες. Η είδηση είναι ψευδής και ανυπόστατη. Ο Ibarbo ήταν με την ομάδα, στις 21/7".

Παρεμπιπτόντως, οι αναφορές στο περιστατικό είχαν... και αυτήν τη φωτογραφία.

Ο χαρισματικός Victor Ibarbo


Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα sportmediaset.mediaset.it

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ