ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο τρόπος του Γιαννακόπουλου πείθει τον Αλαφούζο

Ο τρόπος του Γιαννακόπουλου πείθει τον Αλαφούζο
Γιαννακόπουλος, Αλαφούζος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει προετοιμάσει μεθοδικά το ενδιαφέρον του για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, δίνοντας σημασία στις λεπτομέρειες και στις προϋποθέσεις. Διαβάστε στο Sport24.gr.

Από το σχόλιο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο Instagram, που επιβεβαίωσε ότι θα επιχειρήσει να εμπλακεί στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός και έπειτα, έχουν αρχίσει να διαρρέουν λεπτομέρειες για την υπόθεση. Μέχρι την επίσημη παραδοχή του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, όσοι έχουν γνώση δεν αποκάλυπταν το παραμικρό, όμως πλέον αυτό άλλαξε.

Ο δεύτερος "πόλος" της διαπραγμάτευσης, ο Γιάννης Αλαφούζος, δεν αρνείται τις συζητήσεις με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, όπως έκανε τις προηγούμενες ημέρες και δείχνει αισιόδοξος για θετική κατάληξη. Άλλωστε, επιθυμεί όσο τίποτα άλλο να απεμπλακεί από τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό και αυτή τη στιγμή, η μοναδική ρεαλιστική διέξοδος του είναι ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ και το εγχείρημα του.

Μεταξύ των συνεργατών του Γιαννακόπουλου και του επιτελείου του Αλαφούζου υπάρχει καθημερινός δίαυλος επικοινωνίας, ώστε να επιλύεται κάθε ζήτημα που προκύπτει. Τα οικονομικά στοιχεία έχουν παραδοθεί εδώ και καιρό και αξίζει να σημειωθεί πως οι συναντήσεις και οι έλεγχοι δεν συνέβησαν στα γραφεία της ΠΑΕ, αλλά στο κτίριο του ΣΚΑΪ. Η τοποθεσία επιλέχτηκε προκειμένου να αποφευχθούν οι "διαρροές" και αποδείχτηκε αποτελεσματική.

Ο Αλαφούζος κρίνει ότι το ενδιαφέρον του Γιαννακόπουλου είναι σοβαρό και συγκροτημένο. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ έχει προετοιμαστεί πολύ καλύτερα από την αντίστοιχη απόπειρα του 2013 και έχει κάνει εξαιρετική προεργασία, στοιχεία που έπεισαν τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ότι αυτή τη φορά το deal έχει πιθανότητες να κλείσει. Για αυτό και ο Αλαφούζος δεν διστάζει να εκφράσει συγκρατημένη αισιοδοξία.

Επίσης, παρότι δεν πρόκειται να γίνουν... κολλητοί, ο Αλαφούζος και ο Γιαννακόπουλος συνομιλούν τακτικά και ανταλλάσσουν απόψεις. Μία παράμετρος που δεν υπήρχε την προηγούμενη φορά, όταν το κλίμα στη σχέση τους δεν ήταν το καλύτερο δυνατό. Αυτή τη φορά, όλα τα... γύρω-γύρω έχουν οργανωθεί σωστά και αυξάνουν τις πιθανότητες να βγει κάτι καλό.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τρεις προϋποθέσεις. Διαφορετικές αλλά ταυτόχρονα, συνδεδεμένες. Η πρώτη σχετίζεται με τις οφειλές της διοίκησης Αλαφούζου που ξεπερνούν τα 25 εκατομμύρια ευρώ και έχουν ρυθμιστεί με ορίζοντα αποπληρωμής μέχρι και το 2023. Ο Γιαννακόπουλος θέλει να αναλάβει ο μεγαλομέτοχος την κάλυψη τους και αυτός αποδέχεται, αλλά κατά μέρος. Μένει να φανεί μέχρι ποιο ποσό και εάν θα επιτευχθεί συμβιβασμός.

Η δεύτερη προϋπόθεση αφορά την ενοικίαση του ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό. Ο Γιαννακόπουλος διαπραγματεύεται με την Κυβέρνηση μία συνολική συμφωνία, αλλά ακόμα δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο. Η τρίτη έχει να κάνει με την ομάδα των επιχειρηματιών που θα συνδράμουν στο εγχείρημα του Γιαννακόπουλου και ακόμα δεν έχει συμπληρωθεί. Μερικοί έχουν δεχτεί, άλλοι το σκέφτονται και κάποιοι έχουν απαντήσει αρνητικά.

Αυτά τα ζητήματα χρειάζονται χρόνο για να επιλυθούν και ο Γιαννακόπουλος πιθανολογεί ότι θα έχει μία εικόνα για την τροπή της προσπάθειας του στα μέσα Οκτωβρίου. Οπότε, η υπομονή είναι απαραίτητη, τουλάχιστον μέχρι να φανεί που πάει το πράγμα...

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ