ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Στραματσόνι δεν αλλάζει τακτική

Ο Στραματσόνι δεν αλλάζει τακτική
Ζέκα, Κουτρουμπής, Μπακασέτας ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Διαβάστε για τη δοκιμή του Στραματσόνι στη μεσαία γραμμή, για την ίωση του Τελάντερ και τον υποψήφιο αντικαταστάτη του Δανού, το dvd με τα λάθη και την ομιλία του Ιταλού στους παίκτες. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Ο Ράσμους Τελάντερ ήταν απών από τις δύο προπονήσεις της Τετάρτης (9/3) στο "Γεώργιος Καλαφάτης", αφού έχει προσβληθεί από ίωση και παρέμεινε κλινήρης για να αναρρώσει. Είναι πρώιμο να προβλεφθεί εάν ο Δανός στόπερ θα προλάβει το κυριακάτικο (13/3) ντέρμπι στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και η κατάσταση της υγείας του θα επανεκτιμηθεί την Πέμπτη (10/3).

Στην περίπτωση που ο Τελάντερ δεν τα καταφέρει, τότε ο Σέρχιο Σάντσεθ θα τον αντικαταστήσει ως παρτενέρ του Ροντρίγκο Μολέντο. Ακόμα, ο Ισπανός δεν έχει φτάσει στο μάξιμουμ της ετοιμότητας του, όμως ο Στραματσόνι ποντάρει στον εγωισμό, την προσωπικότητα, την ποιότητα και την επιθυμία του να αγωνιστεί στο ντέρμπι και να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό. Εξ' ου και η χρησιμοποίηση του στο οικογενειακό διπλό, απόντος του Τελάντερ...

Από εκεί και πέρα, στην τακτική που δοκίμασε ο Αντρέα Στραματσόνι, κλίνει στο να διατηρήσει το σχηματισμό με τους δύο αμυντικούς χαφ, έχοντας ως δίδυμο τους Ζέκα, Κουτρουμπή, για τους οποίους θεωρεί ότι ανταποκρίθηκαν στο ματς με τον Ατρόμητο και διαθέτουν χαρακτηριστικά που συμπληρώνουν ο ένας τον άλλο. Ειδικά με την πίεση που θα ασκήσει ο Ολυμπιακός, οι δύο παίκτες μπορούν σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση του Ιταλού τεχνικού να προστατέψουν τους τέσσερις της άμυνας, προωθώντας με ασφάλεια και τη μπάλα στους μεσοεπιθετικούς.

Οι παρατηρήσεις και η εστίαση

Στο ενδιάμεσο των δύο προπονήσεων, ο Στραματσόνι έδειξε στους ποδοσφαιριστές του βίντεο από το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, έχοντας ξεχωρίσει τα λάθη που σημειώθηκαν. Ο Ιταλός έκανε συστάσεις για την αποφυγή τους, εξηγώντας ποια ήταν η σωστή επιλογή σε κάθε φάση. Επίσης, επεσήμανε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι παίκτες του προτίμησαν μία εξεζητημένη ενέργεια, έναντι μιας απλής κίνησης και ζήτησε να την αποφεύγουν.

Πριν την έναρξη της απογευματινής προπόνησης, ο Ιταλός συγκέντρωσε τους παίκτες στο γήπεδο και τους μίλησε για το ντέρμπι. "Έχουμε λίγα σημαντικά παιχνίδια ακόμα και αυτό με τον Ολυμπιακό έχει τη μεγαλύτερη σημασία για το γόητρο. Δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε πολλά, οπότε πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να νικήσουμε το ντέρμπι. Θέλω αυτές τις ημέρες να σκέφτεστε μόνο το ντέρμπι και ότι θα νικήσουμε, τίποτε άλλο" ανέφερε ο 39χρονος κόουτς, ενώπιον της ομάδας.

Έπειτα, ο Στραματσόνι συμπλήρωσε ότι "αυτά τα παιχνίδια ξεχωρίζουν τους πιο σημαντικούς παίκτες και είναι ευκαιρία για εσάς να ξεχωρίσετε. Θα προετοιμαστούμε σκληρά για τον Ολυμπιακό και χρειάζομαι την προσήλωση σας στη δουλειά που θα κάνουμε. Θέλω να συγκεντρωθείτε και να προσπαθήσετε, να ακολουθήσετε τις οδηγίες και να παρουσιαστούμε έτοιμοι. Τα υπόλοιπα θα μας απασχολήσουν από τη Δευτέρα, πριν σκεφτόμαστε μόνο το ντέρμπι".

Ο Στραματσόνι πρόσθεσε ότι θα προπονηθούν στους τομείς που έχει καταλήξει ότι ο Ολυμπιακός έχει αδυναμίες, ενώ θα τους δώσει ειδικές οδηγίες για τα επιμέρους ζητήματα, όπως τη διαιτησία και τις αντιδράσεις τους, στις επόμενες ημέρες. Το απογευματινό πρόγραμμα περιλάμβανε ζέσταμα με μπάλα, τακτική και οικογενειακό διπλό στο μισό γήπεδο, ενώ έλειψε και ο Χουχούμης λόγω ίωσης. Η ομάδα θα προπονηθεί ξανά την Πέμπτη στις 15:00.

PHOTO CREDIT: ACTION IMAGES

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ