ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Στραματσόνι αποκάλυψε την τακτική του

Ο Στραματσόνι αποκάλυψε την τακτική του
Στραματσόνι ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αντρέα Στραματσόνι μοιράστηκε την προπονητική φιλοσοφία του, μίλησε για το πως προπονεί την ομάδα στα στημένα και πως χρησιμοποιεί το βίντεο στην προετοιμασία.

Την προπονητική του φιλοσοφία μοιράστηκε ο Αντρέα Στραματσόνι, με τους αναγνώστες της ιταλικής εφημερίδας "Tuttosport". Ο προπονητής του Παναθηναϊκού αποκάλυψε το αγαπημένο του σύστημα, εξήγησε πως δουλεύει τις στατικές φάσεις και ανέφερε τους τρεις κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται για την εφαρμογή του.

Αρχικά, ο Στραματσόνι σχολίασε τις διαφορές που συνάντησε στη Superleague σε σύγκριση με τη Serie A και ανέφερε ως σημαντικότερη τη μελέτη του αντιπάλου:

"Σε αυτή την εμπειρία μακριά από την Ιταλία, έχω συνειδητοποιήσει ότι τα χαρακτηριστικά του κάθε αντιπαλου πάντα είχαν μεγάλη σημασία για μένα. Όμως, σε αντίθεση με το δικό μας πρωτάθλημα, στο εξωτερικό τείνουν να δίνουν μικρότερη σημασία στην τακτική που ακολουθεί ο αντίπαλος. Ο στόχος τους είναι να επιβάλλουν το παιχνίδι τους, ανεξάρτητα από αυτό του αντιπάλου".

Έπειτα, εξήγησε πως χρησιμοποιεί το βίντεο στην προετοιμασία της ομάδας, πριν από κάθε παιχνίδι:

"Η προετοιμασίας μας πριν από το παιχνίδι προβλέπει την προβολή βίντεο το Σάββατο και μία μικρής διάρκειας προβολή την Κυριακή, ενώ κατευθυνόμαστε στο γήπεδο. Αυτή η δεύτερη αφιερώνεται αποκλειστικά στις στατικές φάσεις".

Οι στατικές φάσεις αποτελούν ένα μεγάλο "όπλο" για κάθε ομάδα και ο Στραματσόνι την εντάσσει στην επιθετική λειτουργία του Παναθηναϊκού:

"Μου αρέσει να τις εξασκώ δυναμικά και ομαδικά. Ίσως με τη συνδρομή συγκεκριμένων φάσεων από παιχνίδια ή με την εκτέλεση μιας άσκησης. Το Σάββατο (σ.σ. την τελευταία προπόνηση πριν το ματς) έχουμε αφιερώσει ένα ειδικό μέρος της προπόνησης στην επίθεση. Κάνουμε συγκεκριμένη δουλειά σε συγκεκριμένα κομμάτια της επιθετικής λειτουργίας".

Ο Στραματσόνι εξηγεί στον δημοσιογράφο ότι το αγαπημένο του σύστημα είναι το 4-3-3, το οποίο προσπάθησε να εφαρμόσει στην Ουντινέζε στη διάρκεια της σεζόν, αλλά λόγω των συνθηκών αναγκάστηκε να επαναφέρει το 3-5-2. Πάντως, για τον Παναθηναϊκό δεν σχολίασε την επιλογή του 4-4-2 στο τελευταίο δίμηνο...

Για την υποστήριξη του προτιμώμενης τακτικής, ο Στραματσόνι έθεσε τρεις απλούς κανόνες: "1) Ποτέ να μην είσαι στην ίδια ευθεία για να πάρεις την πάσα, 2) Ποτέ να μην απομακρύνεσαι από τον συμπαίκτη σου, ώστε να χρειαστεί να σου στείλει ψηλά τη μπάλα, 3) Ποτέ να μην είσαι τελείως πίσω από τον αντίπαλο που έχει τη μπάλα".

PHOTO CREDIT: ACTION IMAGES

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ