ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

O Στραματσόνι "ανοικοδόμησε" τον Παναθηναϊκό

O Στραματσόνι "ανοικοδόμησε" τον Παναθηναϊκό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αντρέα Στραματσόνι διακρίθηκε περισσότερο για τις μεταγραφικές επιδόσεις του παρά για τις προπονητικές ικανότητες. Το Sport24.gr καταγράφει τις παρεμβάσεις του Ιταλού στις μεταγραφές.

Κατά γενική ομολογία, ο Αντρέα Στραματσόνι δεν θεωρείται καλός προπονητής, αλλά αξιολογείται ως ένας ικανός μάνατζερ! Άλλωστε, στις απόψεις των οπαδών του Παναθηναϊκού το μεγαλύτερο προσόν του εκτιμάται η ποιοτική αναβάθμιση του ρόστερ και όχι η ανάδειξη παικτών ή οι ικανότητες του στο κοουτσάρισμα!

Επί της εποχής του Στραματσόνι, το έμψυχο δυναμικό άλλαξε ολοκληρωτικά από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Η αλλαγή συντελέστηκε σε τόσο μεγάλο βαθμό, που δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι θυμίζει... Football manager...

Συγκεκριμένα, αποκτήθηκαν 9 ποδοσφαιριστές στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και άλλοι 10 στη θερινή, σύνολο 19 μεταγραφές σε 8 μήνες! Στο ίδιο χρονικό διάστημα, 20 παίκτες αποχώρησαν από το ρόστερ, οι περισσότεροι μόνιμα και μερικοί με τη μορφή δανεισμού!

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, είτε προσθηκών, είτε αποχωρήσεων, ο Αντρέα Στραματσόνι έλαβε την απόφαση. Κατά συνέπεια, το ρόστερ έχει διαμορφωθεί με βάση τις προσωπικές του επιθυμίες...

Χειμερινή μεταγραφική περίοδος 2016

Αρχίζοντας από τις αποχωρήσεις, η απόφαση για την πώληση του Νίκου Καρέλη ελήφθη με βάση το οικονομικό όφελος για την ΠΑΕ. Ο Στραματσόνι εκτίμησε πως τα χρήματα που πήρε ο Παναθηναϊκός (2,7 εκ. ευρώ) είναι το "ταβάνι" για την αξία του παίκτη και συναίνεσε στην πώληση του. Οι άλλοι παίκτες παραχωρήθηκαν γιατί δεν υπολογίζονταν από τον Ιταλό.

Στις προσθήκες, οι Παναγιώτης και Οδυσσέας Βλαχοδήμος και ο Ολιβιέ Μπουμάλ επιλέχθηκαν από τη διοίκηση και ο Στραματσόνι τους αποδέχτηκε. Τον Λούκας Βιγιαφάνιες τον είδε στο Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός και τον ενέκρινε, ενώ συγκατατέθηκε για την έλευση του Λέτο. Οι Μέστο, Μαμουτε, Εβανζελίστα είναι προσωπικές επιλογές του Ιταλού, ενώ τον Μολέντο τον πρότεινε ο Γιάννης Αλαφουζος!

Ήρθαν: Ολιβιέ Μπουμάλ, Τζαντομένικο Μέστο, Παναγιώτης Βλαχοδήμος, Γιούρι Μαμούτε, Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Λούκας Εβανζελίστα, Ροντρίγκο Μολέντο, Λούκας Βιγιαφάνιες, Σεμπαστιάν Λέτο.

Έφυγαν: Νίκος Καρέλης, Χρήστος Δώνης, Αμπντούλ Ατζαγκούν, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Σωτήρης Νίνης, Ντέιβιντ Μέντες.

Θερινή μεταγραφική περίοδος 2016

Υπήρξαν διαφορετικές περιπτώσεις αποχωρήσεων το καλοκαίρι... Οι Πράνιτς και Πέτριτς δεν ανανέωσαν κατ' επιλογή τους, παρά την επιθυμία του Στραματσόνι, ενώ ο Σάντσεθ αποδεσμεύτηκε με εντολή της διοίκησης. Οι νεαροί Λάμπρου και Ευαγγέλου δεν πείστηκαν από το πλάνο αξιοποίησης τους και ο Εσιέν δεν υπολογιζόταν λόγω κόστους. Όλοι οι υπόλοιποι αποχώρησαν επειδή ο Στραματσόνι τους είχε ενημερώσει πως δεν τους υπολογίζει καθόλου ή θα είχαν μικρό χρόνο συμμετοχής.

Στο μεταγραφικό κομμάτι, το καλοκαίρι αποτέλεσε "μονόλογο" του Ιταλού. Με εξαίρεση τους Ρινάλντι και Ρέις, οι οποίοι επιλέχτηκαν από τον Ζιλμπέρτο, οι άλλοι εφτά συζήτησαν και πείστηκαν από τον Στραματσόνι για να συνεχίσουν την καριέρα τους στην Αθήνα.

Ήρθαν: Βίκτορ Ιμπάρμπο, Νίκλας Χουλτ, Μουμπάρακ Γουακάσο, Κριστιάν Λεντέσμα, Νούνο Ρέις, Ιβάν Ιβανόφ, Λαουτάρο Ρινάλντι, Ουσμάν Κουλιμπαλί, Κριστοφέρ Σάμπα, Ζοσέ Πολ Εμποκού

Έφυγαν: Μεχντί Αμπέντ, Νίκος Καλτσάς, Βίκτωρ Κλωναρίδης, Βασίλης Αγγελόπουλος, Νίκος Γιαννακόπουλος, Αμπντούλ Ατζαγκούν, Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος, Νάνο, Τάσος Λαγός, Σέρχιο Σάντσεθ, Κώστας Κότσαρης, Χρήστος Δώνης, Μλάντεν Πέτριτς, Λάζαρος Λάμπρου, Ντάνιελ Πράνιτς, Μάικλ Εσιέν

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ