ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Στόιλκοβιτς νο1 στόχος για φορ στον Παναθηναϊκό

Ο Στόιλκοβιτς νο1 στόχος για φορ στον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός έχει εντοπίσει στο πρόσωπο του Νίκολα Στόιλκοβιτς της Μπράγκα τον παίκτη που θα μπορούσε να ηγηθεί της επίθεσης τη νέα σεζόν. Ποιος είναι ο 24χρονος διεθνής Σέρβος φορ.

Ο Νίκολα Στόιλκοβιτς αποτελεί την προτεραιότητα του Παναθηναϊκού για τη θέση του βασικού επιθετικού της νέας σεζόν.

Ο ποδοσφαιριστής ανήκει στην Μπράγκα τα τελευταία δύο χρόνια και οι ιθύνοντες των "πρασίνων" έκριναν ότι πρόκειται για την καλύτερη επιλογή για να καλύψει το κενό του Μάρκους Μπεργκ.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει θετική άποψη για τον 24χρονο Σέρβο και οι διαπραγματεύσεις έχουν αρχίσει μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών.

Πρόθεση του "τριφυλλιού" είναι να αποκτηθεί ο ποδοσφαιριστής με μορφή δανεισμού και στο συμβόλαιό του να τοποθετηθεί επιλογή αγοράς το καλοκαίρι του 2018.

Η άμεση εξαγορά του παίκτη μοιάζει αδύνατη, αφού οι Πορτογάλοι τον κοστολογούν πολύ ακριβά και δεν θέλουν να χάσουν χωρίς σημαντικό οικονομικό αντάλλαγμα έναν διεθνή ποδοσφαιριστή που έχει σημειώσει 23 γκολ με τη φανέλα του συλλόγου.

Το βιογραφικό του Στόιλκοβιτς

Ο γεννημένος στις 17 Αυγούστου 1992 άρχισε την καριέρα του από τη Ραντ του Βελιγραδίου, όπου παρέμεινε για τρεις σεζόν. Η Τσουκαρίτσκι του Βλάνταν Μιλόγεβιτς τον απέκτησε στη δεύτερη κατηγορία τον Ιανουάριο του 2013 και μαζί της προβιβάστηκε στην πρώτη, σημειώνοντας οκτώ γκολ εκείνη τη σεζόν.

Το 2014-2015 πέτυχε επτά τέρματα σε 28 αγώνες πρωταθλήματος, για να βελτιώσει κατά δύο τέρματα την αποτελεσματικότητά του την επόμενη χρονιά.

Η Μπράγκα τον αγόρασε τον Αύγουστο του 2015 για πέντε χρόνια έναντι 750.000 ευρώ και στην πρώτη χρονιά του εκτός Σερβίας σημείωσε 10 γκολ σε 31 αγώνες, ενώ μοίρασε και τρεις ασίστ. Σε κύπελλο και λιγκ καπ είχε οκτώ αγώνες και ένα τέρμα, ενώ στο Europa League είχε τρία γκολ σε έξι αγώνες.

Την περσινή σεζόν, ο Στόιλκοβιτς αγωνίστηκε βασικός στα μισά παιχνίδια πρωταθλήματος της Μπράγκα (15) και συνολικά σε 24. Συνεισέφερε με πέντε τέρματα, στην πορεία του συλλόγου μέχρι την 5η θέση και το "εισιτήριο" για το Europa League.

Τον Μάρτιο του 2016 έλαβε την πρώτη πρόσκλησή του για την εθνική ανδρών της Σερβίας κι ενώ είχε ήδη συμμετοχές με κ-17, κ-19 και κ-21 κι ενώ απουσίασε από την αποστολή για το Euro 2015 κ-21 λόγω τραυματισμού.

Το ντεμπούτο του έγινε απέναντι στην Πολωνία ως βασικός, σε φιλική ήττα με 1-0 στο Πόζναν. Ακολούθησαν ακόμα τρεις συμμετοχές σε φιλικά παιχνίδια μέσα στο 2016, ενώ βρέθηκε στον πάγκο χωρίς να αγωνιστεί σε τέσσερα παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Γκολ του Στόιλκοβιτς με την Τσουκαρίτσκι στον Ερυθρό Αστέρα...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ