ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο ρόλος που θα αναλάβει ο Σάντσεθ

Ο ρόλος που θα αναλάβει ο Σάντσεθ
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr εξηγεί τι περιμένει ο Γιάννης Αναστασίου από τον Σέρχιο Σάντσεθ, όσον αφορά τις τοποθετήσεις των αμυντικών του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με τη Μπριζ και τι προσδοκά από τους παίκτες του.

Η ανασταλτική λειτουργία του Παναθηναϊκού στο φιλικό με την Ουντινέζε πήρε καλό βαθμό, όμως, ο Γιάννης Αναστασίου και οι συνεργάτες του προβληματίστηκαν από ορισμένες στιγμιαίες αδράνειες και από την επικινδυνότητα των μεγάλων μπαλιών στην πλάτη των αμυντικών.

Ο Σέρχιο Σάντσεθ και ο Στάθης Ταυλαρίδης έχουν καλή "χημεία" και τα χαρακτηριστικά τους αλληλοσυμπληρώνονται, ωστόσο, κανένας από τους δύο δεν διαθέτει ταχύτητα και εκτίθενται όταν ανεβαίνουν ψηλά.

Το ανέβασμα της τετράδας της άμυνας κοντά στη γραμμή του κέντρου, συνέβαλλε στη διατήρηση μικρών αποστάσεων με τη μεσαία γραμμή και την επίθεση, αλλά, επέτρεψε στους ταχύτατους χαφ της Ουντινέζε με πρώτο τον Φερνάντες, να βρουν χώρους και να χτυπήσουν στην κόντρα.

Στο πρώτο ματς του γ' προκριματικού του Champions League με τη Μπριζ, την Τρίτη (28/7) στο "Απόστολος Νικολαΐδης", ο Αναστασίου δεν θέλει να ρισκάρει παρόμοιες καταστάσεις και στο μέτρου του δυνατού, θα προσπαθήσει να αποφύγει την έκθεση των αμυντικών του.

Οδηγίες στον Σάντσεθ

Ο Σέρχιο Σάντσεθ αποκτήθηκε επειδή διαθέτει την ικανότητα να κατευθύνει τους συμπαίκτες του, να προβλέπει τις επιθέσεις των αντιπάλων και να τις ανακόπτει προτού εκδηλωθούν και να αμύνεται αποτελεσματικά στο χώρο.

Στο φιλικό με την Ουντινέζε, ο Ισπανός ανέβαζε την άμυνα αρκετά ψηλά, απόρροια της ροής του παιχνιδιού, αλλά και συνηθισμένος από το αγωνιστικό στυλ της Primera Divizion. Όμως, αυτό έρχεται κόντρα στα "θέλω" του Αναστασίου εν όψει του ματς με τη Μπριζ και ήδη, έχει αρχίσει η σχετική κατήχηση.

Ο Αναστασίου εξήγησε στον Σάντσεθ τι περιμένει από εκείνον στο παιχνίδι της Τρίτης (28/7), αναλύοντας το πως θα αμυνθεί ο Παναθηναϊκός. Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής θα αναλάβει το ρόλο να συγκρατήσει την ορμή των μεσοαμυντικών, ώστε, να περιοριστούν οι κενοί χώροι για τους αντίπαλους επιθετικούς.

Εξυπακούεται πως απαιτείται η προσήλωση όλων των ποδοσφαιριστών στο σχέδιο του προπονητή και δεν αρκεί η προσπάθεια του ενός. Ο Αναστασίου θα μιλήσει σε όλους τους παίκτες, ώστε να τους ενημερώσει για τη συμπεριφορά που θέλει να έχουν και πως θα κρατηθεί το "μηδέν" στην εστία.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ