ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο πρώτος απολογισμός Αλαφούζου και Στραματσόνι

Ο πρώτος απολογισμός Αλαφούζου και Στραματσόνι

Ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Αντρέα Στραματσόνι έκαναν απολογισμό της έως τώρα παρουσίας του Παναθηναϊκού σε Ελλάδα και Ευρώπη. Διαβάστε το ρεπορτάζ του Sport24.gr.

Η διακοπή του πρωταθλήματος για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου επέτρεψε και έναν πρώτο απολογισμό για τα αποτελέσματα του Παναθηναϊκού στη σεζόν 2016-2017, από τον Γιάννη Αλαφούζο και τον Αντρέα Στραματσόνι.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ εξέφρασε στον προπονητή την ικανοποίηση του για την κατάληψη της πρώτης θέσης στο πρωτάθλημα και δήλωσε πεπεισμένος ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να διατηρηθεί στη συνέχεια.

Όσον αφορά το Europa League, o Αλαφούζος επεσήμανε ότι η συμμετοχή στον όμιλο ήταν υποχρέωση για την ομάδα, όμως είναι ικανοποιημένος επειδή επετεύχθη υπό συνθήκες πίεσης. Άλλωστε, η απόδοση στο Βίγκο παρά την ήττα από τη Θέλτα, τον έπεισε ότι υπάρχουν δυνατότητας για πρόκριση στους "32".

Θετική διάθεση προς τον Ιταλό

Όμως, ο εφοπλιστής εκτιμά ως το μεγαλύτερο κέρδος μέχρι τώρα την αλλαγή στάσης των φίλων του Τριφυλλιού απέναντι στον Στραματσόνι. Από την αμφισβήτηση και την καχυποψία, πλέον υπάρχει αποδοχή, υπομονή και στήριξη. Μία παρατήρηση που τόνισε στον Ιταλό προπονητή και το οποίο αντιλαμβάνονται οι τακτικοί στις εξέδρες του "Απόστολος Νικολαΐδης".

Επιπροσθέτως, ο απένειμε τα εύσημα στον Στραματσόνι για την ποιότητα του ρόστερ, μία παραδοχή που τυγχάνει καθολικής αποδοχής από τους φιλάθλους. Εξ' ου και οι προσδοκίες για καλύτερο ποδόσφαιρο που έχουν δημιουργηθεί στους θεατές στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Σίγουρος για την ομάδα

Από την πλευρά του, ο Στραματσόνι ανέφερε στον Αλαφούζο πως οι ποδοσφαιριστές προσπαθούν πάρα πολύ, επικρατεί καλό κλίμα στις προπονήσεις και δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα συμπεριφοράς έως τώρα. Στοιχεία που είναι απαραίτητα για την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή.

Ακόμα, ο Ιταλός προπονητής είπε ότι έχει εμπιστοσύνη στους παίκτες του και πιστεύει ότι θα κρατήσουν τον Παναθηναϊκό στην πρώτη θέση. Μάλιστα, χαρακτήρισε "κλειδί" το μήνα που ακολουθεί, προκειμένου η ομάδα να δείξει νοοτροπία νικητή και να πιστοποιήσει την αξία της.

Μεταγραφές και συμπέρασμα

Φυσικά, το σημείο που ενδιαφέρει τους περισσότερους σχετίζεται με τη μεταγραφική ενίσχυση... Ωστόσο, δεν προέκυψε κάτι συγκεκριμένο στην παρούσα φάση. Ο Αλαφούζος έχει υποσχεθεί στον Στραματσόνι να ενισχύσει το ρόστερ, εφόσον χρειαστεί και ο Ιταλός αξιολογεί το ρόστερ και θα εισηγηθεί τον Δεκέμβριο. Δεν πρόκειται ο Παναθηναϊκός να εισέλθει σε παρατεταμένη μεταγραφολογία από τόσο νωρίς...

Ως συμπέρασμα, συμφώνησαν ότι ακόμα δεν έχει επιτευχθεί κανένας στόχος και ο Παναθηναϊκός χρειάζεται να βελτιωθεί περαιτέρω. Διότι η σεζόν θα κριθεί στο τέλος της και όσο εύκολα υπάρχει καλή ατμόσφαιρα στην ομάδα, άλλο τόσο μπορεί να χαλάσει εάν αρχίσουν οι ήττες και η γκρίνια.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ