ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Πιεμπονγκσάντ διπλασιάζει το μπάτζετ του Παναθηναϊκού

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΩΝΗ ΜΕ ΠΑΙΡΟΤΖ ΠΙΕΓΚΜΠΟΝΣΑΝΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΩΝΗ ΜΕ ΠΑΙΡΟΤΖ ΠΙΕΓΚΜΠΟΝΣΑΝΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα βελτιώσει την οικονομική της θέση και θα αποτρέψει την εφαρμογή του «μνημονίου». Διαβάστε στο Sport24.gr.

Η επικείμενη αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Παναθηναϊκού, επαναφέρει την «πράσινη» συζήτηση γύρω από το ποδόσφαιρο. Δειλά-δειλά, αναφέρονται οι πρώτοι μεταγραφικοί στόχοι των Νίκου Νταμπίζα και Γιώργου Δώνη, όπως ο Τάσος Δουβίκας του Αστέρα Τρίπολης και ο Ενέα Μιχάι του Παναιτωλικού.

Πράγματι, η διαφαινόμενη ανάμειξη του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ θα λύσει το οικονομικό πρόβλημα. Οι πρώτες επιδιώξεις του Ταϊλανδού είναι να διασφαλίσει τη συνέπεια στις πληρωμές και να ρυθμίσει τα χρέη. Από εκεί και πέρα, είναι σίγουρο ότι θα διαθέσει χρήματα για την ενίσχυση του ρόστερ.

Εκτός από τους περιορισμούς που ισχύουν στις μεταγραφές, ο Πιεμπονγκσάντ δεν πρόκειται να ανοίξει τα... σακιά με τα ευρώ. Η πολιτική του θα είναι συνετή και θα αποφύγει τις άσκοπες υπερβάσεις, που οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στην τωρινή κατάσταση.

Σε πρώτη φάση, ο Πιεμπονγκσάντ αναμένεται να εγκρίνει τον διπλασιασμό του μνημονιακού μπάτζετ που είχε ορίσει ο Γιάννης Αλαφούζος. Το κοστολόγιο για την ομάδα υπολογίστηκε στα 3 εκατομμύρια ευρώ και εφόσον οριστικοποιηθεί η εμπλοκή του Ταϊλανδού, θα αυξηθεί στα 6 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς την Εφορία.

Η αύξηση θα επιτρέψει στον Νταμπίζα να διατηρήσει στο ρόστερ τους πιο ακριβοπληρωμένους και να μην προτείνει μειώσεις που θα τους οδηγούσαν στην έξοδο. Επιπλέον, ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού θα έχει μεγαλύτερη ευχέρεια για τις μεταγραφές, ώστε να δυναμώσει την ομάδα.


TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ