ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παούνοβιτς πρώτο φαβορί για προπονητής στον Παναθηναϊκό

Ο Παούνοβιτς πρώτο φαβορί για προπονητής στον Παναθηναϊκό

Ο προπονητής της Σερβίας Κ20, Βέλικο Παούνοβιτς, ο οποίος δεν έχει εργαστεί ποτέ σε συλλογικό επίπεδο, είναι ο κύριος υποψήφιος για να αντικαταστήσει τον Γιάννη Αναστασίου στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Αναμένεται τις επόμενες ώρες στην Αθήνα ο Σέρβος.

Ένας προπονητής ο οποίος δεν έχει εργαστεί ποτέ σε ομάδα, είναι ο κύριος υποψήφιος για να αντικαταστήσει τον Γιάννη Αναστασίου στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού... Ο Σέρβος, Βέλικο Παούνοβιτς, προπονητής της Σερβίας Κ20 και συνδετικός κρίκος των εθνικής Ανδρών με τα μικρότερα ηλικιακά γκρουπ, αποτελεί την βασική εισήγηση των Τάκη Φύσσα και Λεωνίδα Βόκολου και έχει λάβει την έγκριση από τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζο.

Είναι ξεκάθαρο πως ναι μεν πρόκειται για έναν νέο και φιλόδοξο προπονητή, όμως από την άλλη δεν έχει να επιδείξει το παραμικρό έργο σε συλλογικό επίπεδο. Η πραγματικότητα των μικρών ηλικιακά Εθνικών ομάδων είναι τελείως διαφορετική από την καθημερινότητας μιας ομάδα, ειδικότερα στην κατάσταση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός και με την πίεση που υπάρχει.

Επί της ουσίας, ο Παούνοβιτς ανταποκρίνεται στο μικρό μπάτζετ που έχουν διαθέσιμο οι Φύσσας και Βόκολος για την εύρεση του νέου προπονητή. Πρόκειται για μία επιλογή με υψηλότατο ρίσκο, έχοντας ελάχιστα εχέγγυα και σίγουρα δεν θα ενθουσιάσει τους φιλάθλους, οι οποίοι περίμεναν κάτι καλύτερο για την επόμενη ημέρα.

Ο Παούνοβιτς αναμένεται στην Αθήνα τις επόμενες ώρες, προκειμένου να έχει τις τελικές συζητήσεις με τους ιθύνοντες της ΠΑΕ και να διαπιστώσουν εάν μπορούν να συνεργαστούν. Από εκεί και πέρα, αναλόγως με την κατάληξη των διαπραγματεύσεων, θα ξεκαθαρίσει εάν θα κοουτσάρει τον Παναθηναίκό στο Περιστέρι και τι μέλει γενέσθαι με το επιτελείο του.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι ο Γιάννης Αλαφούζος τις προηγούμενες ώρες, μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Twitter ακολούθησε το λογαριασμό του Σέρβου προπονητή, επιθυμώντας να διερευνήσει ορισμένα στοιχεία από το διαδίκτυο.

Περίμενε την Παρτίζαν

Ο Παούνοβιτς πρώτο φαβορί για προπονητής στον Παναθηναϊκό

Ο Παούνοβιτς έχει γεννηθεί στις 21 Αυγούστου του 1977, ήταν μεσοεπιθετικός με έφεση στο σκοράρισμα και ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική καριέρα του στην ηλικία των 34 ετών. Έχει φορέσει τη φανέλα πολλών ευρωπαϊκών ομάδων, με χάιλαϊτ της καριέρας του το πέρασμα του από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Επιπροσθέτως, έχει αγωνιστεί στις Παρτίζαν, Μαρμπέγια, Μαγιόρκα, Τενερίφη, Ανόβερο, Χετάφε, Ρουμπίν Καζάν, Αλμερία και Φιλαδέλφεια Γιούνιον.

Στις 19 Ιανουαρίου του 2012, ο Παούνοβιτς ανακοίνωσε την απόσυρση του και αμέσως ασχολήθηκε με την προπονητική, αναλαμβάνοντας τη Σερβία Κ18. Έμεινε στο πόστο του έως το 2014 και στη συνέχεια, ανέλαβε διαδοχικά την Εθνική Κ19 και την Κ20, με την οποία πανηγύρισε την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κ20 τον Ιούνιο του 2015 στη Νέα Ζηλανδία.

Ο Παούνοβιτς έχει σύνθετο ρόλο στο οργανόγραμμα των σερβικών εθνικών ομάδων, ωστόσο έχει εκφράσει την επιθυμία να εργαστεί σε συλλογικό επίπεδο. Στις αρχές Οκτωβρίου, είχε επαφές με εκπροσώπους της Αλμερία, αλλά αρνήθηκε την πρόταση τους, αναμένοντας την απόλυση από την Παρτίζαν, του γνωστού μας από τη θητεία του στον Άρη, Ζόραν Μιλίνκοβιτς. Ο Μιλίνκοβιτς απολύθηκε, όμως λίγες ώρες μετά ανακοινώθηκε ο Λιουμπίνκο Ντρούλοβιτς και ο Παούνοβιτς έχασε και τις δύο δουλειές.

Αντίπαλος του Παναθηναϊκού

Ο Παούνοβιτς πρώτο φαβορί για προπονητής στον Παναθηναϊκό
INTIME SPORTS

Αξίζει να σημειωθεί πως ως ποδοσφαιριστής, ο Παούνοβιτς έχει τεθεί αντιμέτωπος με τον Παναθηναϊκό στη φάση των ομίλων του Champions League... Στις 19 Σεπτεμβρίου του 2001, ο Σέρβος αγωνίστηκε με το νούμερο 6 στην ενδεκάδα της Μαγιόρκα, στην ήττα της με 2-0 στο "Απόστολος Νικολαΐδης", χάρη στα γκολ των Κωνσταντίνου και Βλάοβιτς. Ο Παούνοβιτς αγωνίστηκε και στο δεύτερο παιχνίδι στις Βαλεαρίδες νήσους, το οποίο ήταν αδιάφορο για τον Παναθηναϊκό επειδή είχε προκριθεί ήδη.

Τη σεζόν 2003-2004, ο Παούνοβιτς συνυπήρξε με τον Ντέμη Νικολαΐδη στο ρόστερ της Ατλέτικο Μαδρίτης. Συνήθως, ο Ντέμης ήταν ο παρτενέρ του Φερνάντο Τόρες στην επίθεση και ο Παούνοβιτς τον αντικαθιστούσε. Ωστόσο, οι δυο τους αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο της Ατλέτικο στο ντέρμπι με τη Ρεάλ στο "Βιθέντε Καλντερόν", στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ