ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός θα πληρώσει την Παλμέιρας για τον Ντέιβιντ

Το CAS επιδίκασε στον Παναθηναϊκό να πληρώσει ένα υψηλό ποσό στην Παλμέιρας για τη μεταγραφή του Βραζιλιάνου αμυντικού τον Ιανουάριο του 2009.

Ο νόμος του Μέρφυ αναφέρει πως " ό,τι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει". Φαίνεται πως ισχύει για τα οικονομικά του Παναθηναϊκού αυτή τη χρονική περίοδο, αφού μετά την επιβάρυνση που προέκυψε για τον προϋπολογισμό από το μη διεξαχθέν ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, προέκυψε άλλη μία, αυτή τη φορά μετά από απόφαση του Ανώτατου Αθλητικού Δικαστηρίου της Λοζάνης.

Το CAS ενημέρωσε την ΠΑΕ ότι μετά από μία πολυετή δικαστική διαμάχη, υποχρεούται να καταβάλλει στην Παλμέιρας 680.000 ευρώ, για τη μεταγραφή του Ντέιβιντ τον Ιανουάριο του 2009. Οι δικαστές αποδέχθηκαν τον ισχυρισμό της Παλμέιρας ότι ο Παναθηναϊκός είχε προσεγγίσει τον ποδοσφαιριστή, ενώ το συμβόλαιο του ήταν σε ισχύ, εξ' ου και τα χρήματα που επιδίκασαν.

Πάντως, η μεταγραφή είχε υλοποιηθεί υπό περίπλοκες συνθήκες, αφού ο Ντέιβιντ είχε υπογράψει ως ελεύθερος, έχοντας δικαιωθεί από εργατικό δικαστήριο της Βραζιλίας, το οποίο είχε κρίνει ότι η Παλμέιρας είχε ανανεώσει παράνομα μονομερώς το συμβόλαιο του. Έπειτα, η Παλμέιρας είχε προσφύγει στα αστικά δικαστήρια, δεν κέρδισε την υπόθεση και τελικά, μετά από μία πενταετία κέρδισε στο CAS.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία, το επιδικασθέν ποσό πρέπει να πληρωθεί από τον Παναθηναϊκό και τον ποδοσφαιριστή, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει η αναλογία.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ