ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός σφραγίζει την πρόκριση στην Κοπεγχάγη

Ο Παναθηναϊκός σφραγίζει την πρόκριση στην Κοπεγχάγη
Λεντέσμα Ζέκα ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από τη Μπρόντμπι στη ρεβάνς των play off του Europa League και αναζητά την επιστροφή στους ομίλους. Δίλημμα για σύστημα και ενδεκάδα.

Ενώπιον της υλοποίησης της πρώτης υποχρέωσης της σεζόν βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, ο οποίος την Πέμπτη (25/8) αντιμετωπίζει την Μπρόντμπι (20:00, OTESPORT2, Sport24 Radio 103,3) στην Κοπεγχάγη, στη ρεβάνς του 3-0 της Αθήνας.

Κοπεγχάγη, αποστολή: Μπάμπης Τσιμπίδας

Ο Παναθηναϊκός είναι το ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League και ο πιο σοβαρός αντίπαλος, είναι ο εαυτός του. Η Μπρόντμπι προσπάθησε να φανατίσει το κλίμα και να αποπροσανατολίσει, με αφορμή τις κατηγορίες για ρατσισμό σε βάρος του Μάρκους Μπεργκ, όμως για να πετύχει το σκοπό της, χρειάζεται ανταπόκριση.

Φαίνεται πως στο Τριφύλλι έχουν αντιληφθεί τι πάει να συμβεί και επιχειρούν να διατηρήσουν την αυτοκυριαρχία τους και τη συγκέντρωση τους. Άλλωστε, εάν αφοσιωθούν στο παιχνίδι και δεν δώσουν σημασία στις όποιες αντιδράσεις, τότε δύσκολα θα χάσουν τον στόχο τους.

Πέραν της συμμετοχής στους ομίλους του Europa League, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται τη νίκη για να βελτιώσει τη βαθμολογία του στην ειδική κατάταξη της UEFA. Η τελευταία πενταετία είναι κακή σε συγκομιδή και η συλλογή βαθμών είναι απαραίτητη για το μέλλον της ομάδας.

Ενδεκάδα με δύο διλήμματα

Αναφορικά με την τακτική, ο Αντρέα Στραματσόνι έχει καταλήξει να διατηρήσει την τριάδα των στόπερ και το μοναδικό δίλημμα είναι εάν ο Γουακάσο θα κινηθεί στον άξονα ή πιο αριστερά, με την αυτόματη μετακίνηση και του Ιμπάρμπο δεξιά. Δηλαδή, ο Ιταλός θα επιλέξει μεταξύ του 3-5-2 και του 3-4-3.

Για τα πρόσωπα δεν αλλάζει κάτι, αφού ο Στιλ θα αρχίσει τερματοφύλακας, οι Κουτρουμπής, Μολέντο, Ιβανόφ θα είναι οι τρεις στόπερ, ο Μέστο δεξιός μπακ-χαφ και ο Χουλτ ο αριστερός, οι Λεντέσμα και Ζέκα θα παίξουν στη μεσαία γραμμή, ο Μπεργκ στην επίθεση και οι Γουακάσο, Ιμπάρμπο συμπληρώνουν το σχήμα.

Ο μοναδικός ο οποίος μοιάζει ικανός να διεκδικήσει θέση στην ενδεκάδα είναι ο Λουντ και εάν τελικά προτιμηθεί από τον Στραματσόνι, θα αντικαταστήσει τον Χουλτ. Αυτό θα επιφέρει τη χρησιμοποίηση του Γουακάσο στην αριστερή πτέρυγα, σε μία επανάληψη της τακτικής επί της ΑΪΚ Στοκχόλμης.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ