ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός έχει μέλλον και το αποδεικνύει

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-20 / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-20 / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ένα απίστευτο αήττητο ρεκόρ 37 αγώνων τρέχουν τα τρία τμήματα των ακαδημιών του Παναθηναϊκού που μετέχουν στα πρωταθλήματα της Super League. Το Sport24.gr σας παρουσιάζει όλα τα αποτελέσματα των πράσινων ενώ συνομίλησε με όλους τους προπονητές και τον τεχνικό διευθυντή της ακαδημίας του τριφυλλιού.

Ένα εξωπραγματικό ρεκόρ τρέχουν από την αρχή της σεζόν όλα τα τμήματα της ακαδημίας του Παναθηναϊκού που μετέχουν στα πρωταθλήματα της Super League.

Οι πράσινοι σε αυτούς τους τέσσερις μήνες, από τις αρχές Σεπτεμβρίου, δεν γνωρίζουν τι πάει να πει ήττα σε κάθε ηλικία. Είτε πρόκειται για το πρωτάθλημα Κ20, είτε για αυτό της Κ17, είτε για το μικρότερο ηλικιακά, αυτό της Κ15.

Ο Παναθηναϊκός έχει δώσει συνολικά 37 παιχνίδια και για τα τρία πρωταθλήματα και μέχρι στιγμής μετράει 28 νίκες και 9 ισοπαλίες. Για αυτό εξάλλου και τα τμήματα υποδομών με το πέσιμο της αυλαίας για τη φετινή χρονιά βρίσκονται στη κορυφή των πρωταθλημάτων όπου συμμετέχουν. Κάτι που αποδεικνύει πως ο Παναθηναϊκός έχει μέλλον.

Από την αρχή της σεζόν όλα τα τμήματα δουλεύουν κάτω από τις οδηγίες και το μοντέλο που έχει θέσει ο διευθυντής της ακαδημίας, Τάκης Φύσσας.

Αυτό που έχει αλλάξει πρωταρχικά είναι είναι η νοοτροπία που πρέπει να έχει κάθε τμήμα. Θέλησε να περάσει με το καλημέρα τη νοοτροπία του νικητή σε συνδυασμό βέβαια με το καλό ποδόσφαιρο και την στελέχωση της ομάδας με αρκετά ταλαντούχα παιδιά. Για αυτό και στην διάρκεια των προηγούμενων μηνών έγιναν 11 καμπ ώστε να επιλεγούν παιδιά απ' όλη την Ελλάδα και να στελεχώσουν τα τμήματα.

Όλα αυτά, συν την καλή δουλειά που πάντα γινόταν στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, έχουν οδηγήσει τα τρία τμήματα σε αυτό το αήττητο σερί. Ένα σερί που στο τριφύλλι θέλουν να το πάνε όσο πιο μακριά μπορούν αλλά σεμνά και ταπεινά, με το κεφάλι κάτω και με μότο... την σκληρή δουλειά.

Το Sport24.gr παρουσιάζει αναλυτικά τα αποτελέσματα των τμημάτων του τριφυλλιού που παραμένουν αήττητα από την αρχή της σεζόν έως σήμερα. Επίσης συνομίλησε με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Τάκη Φύσσα, αλλά και τους προπονητές των τμημάτων ώστε να μάθει ποιο είναι το μυστικών των ομάδων του Παναθηναϊκού.

Καθώς δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή η πορεία γίνεται την ίδια ώρα που η πρώτη ομάδα δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά ενώ ο σύλλογος περνάει άσχημες καταστάσεις οικονομικά και είναι φυσικό τα όποια προβλήματα να ταλανίζουν και τους ανθρώπους της ακαδημίας που όμως καταφέρνουν να τα ξεπερνούν και να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Ο τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας του Παναθηναϊκού Τάκης Φύσσας, μιλώντας στο Sport24.gr στάθηκε στην καλή και σκληρή δουλειά για το καλό του τριφυλλιού μια δουλειά που θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της σεζόν. Ταπεινοί όμως πλην του Φύσσα ήταν και οι προπονητές των τμημάτων του τριφυλλιού.

Φύσσας: "Χαιρόμαστε για την πρόοδο των τμημάτων, συνεχίζουμε τη δουλειά"

Ο Τάκης Φύσσας σε ερώτηση για το αήττητο σερί που τρέχουν τα τρία τμήματα των ακαδημιών των πράσινων:

"Εμείς απτόητοι, και την ώρα που η ομάδα ταλανίζεται από προβλήματα και δεν είμαστε σε θέση να ομιλούμε, χαιρόμαστε για τη πρόοδο των τμημάτων υποδομής και συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά για το καλό του Παναθηναϊκού. Μια δουλειά που θα συνεχιστεί στους ίδιους ρυθμούς μέχρι το τέλος της σεζόν και τότε θα δούμε τι έχουμε καταφέρει".

ΣΟΥΠΕΛΡΙΓΚΑ Κ-20 / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.  (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
ΣΟΥΠΕΛΡΙΓΚΑ Κ-20 / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Στη κορυφή της ναυαρχίδας των τμημάτων βρίσκεται η Κ20 του Παναθηναϊκού που μετά από χρόνια κάνει και πάλι πορεία πρωταθλητισμού. Οι πράσινοι ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο με 12 νίκες και μόλις 3 ισοπαλίες, αναδείχθηκαν πρωταθλητές χειμώνα, επικράτησαν και στα τρία ντέρμπι με Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, και βρίσκονται πέντε πόντους μπροστά από τον Ολυμπιακό και έξι από τον ΠΑΟΚ.

Μια διαφορά την οποία και μπορούν να αυξήσουν, όπως και το αήττητο σερί τους, καθώς ο δεύτερος γύρος ξεκινάει με θεωρητικά εύκολα ματς για τους Νέους του Παναθηναϊκού.

Οι δυο προπονητές των πράσινων Κώστας Φρατζέσκος και Κώστας Ταράσης, οι παλιότεροι στην ακαδημία, μίλησαν και αυτοί στο Sport24.gr για το τι έχει παίξει το μεγαλύτερο ρόλο ώστε να είναι αήττητα όλα τα τμήματα και όχι μόνο η Κ20 που έχουν την επίβλεψη της.

"Έχουμε πλέον και το πνεύμα νικητή"

Αρχικά ο Κώστας Φρατζέσκος στάθηκε στη συνολική διάκριση κάθε ομάδες και όχι μόνο την ατομική και το πάθος για τη νίκη που έχουν πλέον οι παίκτες του τριφυλλιού λέγοντας:

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-20 / ΠΑΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ.  (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-20 / ΠΑΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

"Μέσα από την εκπαίδευση που είχαμε τα προηγούμενα και συνεχίζουμε να έχουμε, παράλληλα έχουμε βάλει το πάθος για τη νίκη και τη διάκριση. Προσπαθούμε να έχουμε διακρίσεις συνολικές και όχι ατομικές. Με τη διάκριση που έχουμε βάλει σαν στόχο οι παίκτες γίνονται ένα καλό σύνολο και δεν ξεχωρίζει κάποιος ατομικά. Εύχομαι καλές γιορτές σε όλους και υγεία και μακάρι τη νέα χρονιά να βγει ο Παναθηναϊκός από τα προβλήματα".

Από την πλευρά του ο Κώστας Ταράσης στάθηκε και αυτός στο πνεύμα νικητή που υπάρχει πλέον σε όλα τα τμήματα σε συνδυασμό με το ταλέντο τονίζοντας:

ΝΕΟΙ / ΟΣΦΠ-ΠΑΟ
ΝΕΟΙ / ΟΣΦΠ-ΠΑΟ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Υπάρχει ταλέντο και στα τρία τμήματα. Σε συνδυασμό με το πνεύμα νικητή και το "win spirit" που έχουμε περάσει τα πάμε εξαιρετικά και στο τέλος της χρονιάς θα πούμε τα υπόλοιπα. Εμείς δεν είπαμε ποτέ πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και να είμαστε αήττητοι. Θέλουμε να διατηρήσουμε την εκπαίδευση μας και να διεκδικήσουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε μέσα απ' αυτή. Δεν θυσιάζουμε την εκπαίδευση μας. Φέτος είμαστε ομάδα. ΠΑΟ σημαίνει, Πάθος, αγωνιστικότητα, ομάδα".

Τα αποτελέσματα της Κ20 σε αυτό τον πρώτο γύρο ήταν εξής:

1η Αγωνιστική: Πλατανιάς-Παναθηναϊκός 4-1

2η Αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 2-0

3η Αγωνιστική: Κέρκυρα-Παναθηναϊκός 2-3

4η Αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Απόλλων Σμύρνης 6-1

5η Αγωνιστική: Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 0-3

6η Αγωνιστική: Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-0

7η Αγωνιστική: Παναθηναϊκός-ΑΕΛ 1-1

8η Αγωνιστική: Λαμία-Παναθηναϊκός 1-2

9η Αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0

10η Αγωνιστική: Αστέρας-Παναθηναϊκός 2-2

11η Αγωνιστική: Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-0

12η Αγωνιστική: Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 0-1

13η Αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 0-0

14η Αγωνιστική: ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 0-1

15η Αγωνιστική: Ξάνθη-Παναθηναϊκός 0-2

"Να διατηρήσουμε το δίπολο εκπαίδευσης και αποτελέσματος"

Εξαιρετική πορεία έχουν πραγματοποιήσει έως τώρα και οι Έφηβοι του Παναθηναϊκού. Μια ομάδα με μεγάλο ταλέντο που στο ρόστερ της διαθέτει πολλούς αξιόλογους ποδοσφαιριστές και εδώ και ένα μήνα και επτά επαγγελματίες καθώς οι πράσινοι έδεσαν επτά παιδιά από την Κ17 του Παναθηναϊκού που έχουν τα φόντα για μια σπουδαία καριέρα.

Στο πρωτάθλημα η Κ17 του Παναθηναϊκού σε σύνολο 13 αγώνων που έχει δώσει έχει 10 νίκες και τρεις ισοπαλίες. Ανάμεσα στις νίκες της και η επικράτηση επί του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ. Μάλιστα και στο Κ17 ο Παναθηναϊκός είναι στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα έχοντας 33 βαθμούς έναντι 29 του Ολυμπιακού που έχει ένα ματς λιγότερο.

Ο τεχνικός του τμήματος, Σωτήρης Συλαϊδόπουλος, μίλησε και αυτός με τη σειρά του στο Sport24.gr για το αήττητο των τριών τμημάτων δίνοντας τα εύσημα στα παιδιά και το ταλέντο τους αλλά και τον συνδυασμό της εκπαίδευσης με το αποτέλεσμα. Ο νεαρός προπονητής υποστήριξε:

ΣΟΥΠΕΛΡΙΓΚΑ Κ-17  / ΠΑΟ -  ΟΣΦΠ.  (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
ΣΟΥΠΕΛΡΙΓΚΑ Κ-17 / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

"'Τα εύσημα ανήκουν στα παιδιά. Εμείς είμαστε εκεί για να τους υποστηρίξουμε ώστε να βγάλουν το ταλέντο τους. Αυτός είναι ο ρόλος του προπονητή στις ακαδημίες. Θεωρώ ότι θα πρέπει να είμαστε ταπεινοί και να συνεχίσουμε τη δουλειά, άλλωστε ακόμα δεν έχουμε πετύχει τίποτα. Επίσης πρέπει να διατηρήσουμε το δίπολο της εκπαίδευσης και του αποτελέσματος χωρίς το ένα να υποσκελίζει το άλλο. Με την ευκαιρία να ευχηθώ καλές γιορτές σε όλους και την ευχή να να αγαπάμε αυτό που έχουμε και να έχουμε αυτό που αγάπαμε"

Τα αποτελέσματα της Κ17 σε αυτούς τους πρώτους τέσσερις μήνες ήταν τα εξής:

1η Αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Αστέρας 2-1

2η Αγωνιστική: Πλατανιάς-Παναθηναϊκός 1-5

4η Αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 1-1

5η Αγωνιστική: Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-1

6η Αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 1-1

7η Αγωνιστική: Απόλλων Σμύρνης-Παναθηναϊκός 1-3

8η Αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-0

9η Αγωνιστική: ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 0-1

10η Αγωνιστική: Αστέρας-Παναθηναϊκός 0-1

11η Αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Πλατανιάς 3-0

13η Αγωνιστική: Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-1

14η Αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 3-1

15η Αγωνιστική: Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 2-3

"Υπάρχει πολύ ταλέντο σε όλα τα τμήματα"

Αήττητο παραμένει και το τμήμα της Κ15 μετά από τις εννιά πρώτες αγωνιστικές με το πράσινο ρεκόρ να είναι έως τώρα έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες. Επίσης οι Παίδες του Παναθηναϊκού βρίσκονται στη πρώτη θέση της βαθμολογίας του Α' ομίλου με 21 πόντους. Στη δεύτερη θέση είναι ο Ατρόμητος με 19 και στην τρίτη ο Ολυμπιακός με 16 και ένα παιχνίδι λιγότερο. Και σε αυτό το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει τόσο τον Ολυμπιακό όσο και την ΑΕΚ.

Τεχνικός του τμήματος είναι ο Θωμάς Μαυρουδής ο οποίος μιλώντας στο Sport24.gr πλην του ταλέντου που έχουν και οι τρεις ηλικιακές κατηγορίες στάθηκε και στην αυταπάρνηση που δείχνουν όλοι στον Παναθηναϊκό για να ξεπερνούν τα προβλήματα και να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-15 /  ΠΑΟ -  ΟΣΦΠ.  ( Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-15 / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ. ( Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Χαρακτηριστικά σημείωσε:

"Υπάρχει πολύ ταλέντο σε όλα τα τμήματα. Γίνεται πολύ καλή δουλειά και παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν και τις γνωρίζουν όλοι, τις προσπερνάμε, και κοιτάμε τα παιδιά και τις προπονήσεις και πως θα δουλέψουμε για να πάμε μπροστά. Δείχνουμε αγάπη στα παιδιά και αυτά δείχνουν αγάπη σε αυτό που κάνουν. Παίζουν για τον Παναθηναϊκό και τη φανέλα και δεν είναι τυχαίο το αήττητο αυτό. Σε κάθε ματς κάνουν κατάθεση ψυχής".

Τα αποτελέσματα της Κ15 σε αυτούς τους πρώτους τέσσερις μήνες ήταν τα εξής:

1η Αγωνιστική: ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 0-2

2η Αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Αστέρας 1-1

3η Αγωνιστική: Πλατανιάς-Παναθηναϊκός 1-4

4η Αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 5-4

5η Αγωνιστική: Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 1-4

7η Αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 1-1

8η Αγωνιστική: Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 2-2

9η Αγωνιστική: Αστέρας-Παναθηναϊκός 0-1

10η Αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Πλατανιάς 4-0

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ