ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός "εξαρτάται" από Super League και ΕΠΟ

Αλαφούζος

Ο Παναθηναϊκός "εξαρτάται" από Super League και ΕΠΟ

Ο Παναθηναϊκός πιέζει για την τροποποίηση του κανονισμού της αδειοδότησης, αλλά δεν βρίσκει συμπαράσταση από άλλες ομάδες.

Αυτή την εποχή για τον Παναθηναϊκό υπάρχει ένας και μοναδικός στόχος: η εξασφάλιση της άδειας συμμετοχής στο πρωτάθλημα του 2018-2019. Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση δεν θα έχει νόημα, αν ο φάκελος της ΠΑΕ απορριφθεί από την Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ, διότι η προβλεπόμενη ποινή είναι ο υποβιβασμός.

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού, μαζί με μερικούς συνεργάτες του Γιάννη Αλαφούζου, προετοιμάζονται πυρετωδώς για τη διαδικασία και αναλώνουν όλες τις προσπάθειες τους προς αυτή την κατεύθυνση. Ο σκοπός τους είναι να διευθετήσουν τις εκκρεμότητες και το Τριφύλλι να εκπληρώνει τις σχετικές προϋποθέσεις.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορά το οικονομικό... Η ΠΑΕ έχει προθεσμία μέχρι τις 31 Μαρτίου, για να ρυθμίσει τις οφειλές που είχε έως την 31η Δεκεμβρίου του 2017. Αν τα καταφέρει, έχει καλώς. Αν δεν το πετύχει, τότε η άδεια θα αποτελέσει όνειρο θερινής νυκτός...

Σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις, η διοίκηση χρειάζεται περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ για να αποπληρώσει ένα μέρος των οφειλομένων και να διακανονίσει τα υπόλοιπα. Ένα ποσό που δεν είναι βέβαιο εάν θα καλύψει ο Γιάννης Αλαφούζος, διότι δεν υφίσταται άλλη "πηγή" χρηματοδότησης.

ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΜΟΥ

Επειδή οι διοικούντες το Τριφύλλι κατανοούν ότι η αδειοδότηση είναι μία δύσκολη διαδικασία για τον Παναθηναϊκό, σκέφτονται μία άλλη εναλλακτική για να αποφύγουν τα χειρότερα. Η σκέψη τους να πιέσουν για την αλλαγή του κανονισμού που προβλέπει υποβιβασμό, με άλλου είδους κυρώσεις. Φυσικά, δεν αρκεί ο Παναθηναϊκός για να απαιτήσει τέτοιες μεταβολές, αλλά χρειάζεται η ευρεία υποστήριξη των άλλων ΠΑΕ της Superleague. Και εν συνεχεία ασφαλώς σχετική απόφαση της ΕΠΟ! 

Οι ιθύνοντες του "Τριφυλλιού" έχουν κάνει ένα πρώτο κύκλο επαφών με παράγοντες άλλων ομάδων, στη θεωρία... βρίσκουν κατανόηση και ανταπόκριση, αλλά στην πράξη δεν έχουν την ανάλογη συμπαράσταση. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει σταθερή πολιτική στον Συνεταιρισμό και δεν διαθέτει συμμαχίες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προωθήσει τις επιδιώξεις του. Οπότε, επιθυμεί την μετατροπή της νομοθεσίας, αλλά αυτό δεν είναι εύκολο...

Photo credits: Eurokinissi

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Έχουμε φρικάρει με τις πρώτες φωτογραφίες της She-Ra του Netflix

To 'She-Ra and the Princesses of Power' θα στριμάρει από τις 16 Νοεμβρίου στο Netflix. H σειρά πρόκειται για reboot της αγαπημένης She-Ra των 80s που εμείς βλέπαμε σε κανάλια β' κατηγορίας στα 90s. Απόλαυσε τη 'She-Ra' και ακόμα περισσότερο πρωτότυπο περιεχόμενο του Νetflix, με τη WIND VISION.

Κανένας δεν έχει ζήσει τόσο αρχοντικά όσο ο Bill Murray

Έτσι κι αλλιώς, κανένας δεν πρόκειται να τις πιστέψει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24