ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παλάσιο και η λογική για τους top class παίκτες

Mg Milano 26/10/2013 - campionato di calcio serie A / Inter-Verona / foto Matteo Gribaudi/Image Sport
nella foto: Rodrigo Palacio
Mg Milano 26/10/2013 - campionato di calcio serie A / Inter-Verona / foto Matteo Gribaudi/Image Sport nella foto: Rodrigo Palacio WWW.IMAGEPHOTOAGENCY.IT

Διαβάστε στο Sport24.gr για την προσέγγιση του Στραματσόνι στον Ροντρίγκο Παλάσιο και τη λογική που ακολουθεί ο Ιταλός προπονητής, αναφορικά με την επιλογή ποδοσφαιριστών εγνωσμένης αξίας. (VIDEO)

Έχοντας την έγκριση του Γιάννη Αλαφούζου για την οικονομική υπέρβαση, ο Αντρέα Στραματσόνι εξετάζει πρωτοκλασάτες επιλογές από το ιταλικό ποδόσφαιρο. Η στόχευση του Ιταλού προπονητή είναι να ενισχύσει το ρόστερ με δύο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, εγνωσμένης αξίας, ώστε ο Παναθηναϊκός να διεκδικήσει την υπέρβαση με τη συμμετοχή στους ομίλους του Champions League και να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός στη Superleague.

Το ενδιαφέρον για τον Ροντρίγκο Παλάσιο, που επιβεβαιώνεται από πολλές "πηγές" από την Ιταλία, είναι ενδεικτικό των προθέσεων των Αλαφούζου - Στραματσόνι. Εξυπακούεται πώς για να αποκτηθούν παίκτες αυτής της αξίας, θα ληφθούν και τα ανάλογα ρίσκα, αναφορικά με την ηλικία και τη νοοτροπία τους.

Ο Ροντρίγκο Παλάσιο αποτελεί μία δύσκολη περίπτωση, έστω και αν διανύει το 34ο έτος της ηλικίας. Ο Στραματσόνι τον διερευνά επειδή πέραν της αδιαμφισβήτητης ποιότητας του, προέρχεται από γεμάτες σεζόν, χωρίς να έχει αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα τραυματισμών. Κοινώς, η εστίαση αφορά στο να αποφευχθεί, όσο αυτό είναι εφικτό, ένα νέο φιάσκο Εσιέν...

Χαρακτηριστικά, οι αριθμοί του την τελευταία τριετία αποδεικνύουν του λόγου το αληθές:

Σεζόν Συμμετοχές Λεπτά Γκολ Ασίστ
2013-2014 39 3.266 19 7
2014-2015 41 3.103 12 9
2015-2016 24 1.251 2 4

Είναι σαφές πως όταν ανταποκρίνεται στο πιο απαιτητικό και ανταγωνιστικό Campionato, δεν θα έχει πρόβλημα να ανταπεξέλθει στη Superleague. Αρκεί, φυσικά, να έχει σωστή διαχείριση από το προπονητικό επιτελείο και το ιατρικό τιμ και να μην επιβαρυνθεί.

Οι "πηγές" από την Ιταλία υποστηρίζουν ότι ήδη, ο Στραματσόνι έχει συνομιλήσει με τον Παλάσιο για την προοπτική να συνεργαστούν στον Παναθηναϊκό. Ο 34χρονος Αργεντινός επιθετικός δεσμεύεται έως τον Ιούνιο του 2017 με την Ίντερ, όμως περιμένει να αποφασιστεί η παραμονή του Ρομπέρτο Μαντσίνι ή η έλευση του αντικαταστάτη του στην τεχνική ηγεσία, για να πληροφορηθεί τι μέλει γενέσθαι με το μέλλον του.

Εφόσον ενημερωθεί ότι δεν υπολογίζεται, τότε θα εξετάσει τις κρούσεις που έχει δεχτεί και μεταξύ άλλων, τον έχουν προσεγγίσει ιταλικές ομάδες από τη Serie A και η Μπόκα Τζούνιορς, που θέλει τον επαναπατρισμό του. Καθίσταται σαφές ότι ο Παναθηναϊκός έχει σκληρό ανταγωνισμό, αλλά υπάρχει η διάθεση να εξαντληθούν οι πιθανότητες.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ