ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Ουζουνίδης περιμένει πολλά από τους Τσάβες - Λουτσιάνο

Ο Ουζουνίδης περιμένει πολλά από τους Τσάβες - Λουτσιάνο

Οι επιδόσεις του επιθετικού διδύμου Τσάβες - Λουτσιάνο, θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την αντεπίθεση του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα. Το Sport24.gr αναλύει.

Μία από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που έλαβε ο Ουζουνίδης τον προηγούμενο Ιούνιο για την επιθετική γραμμή, ήταν να "σπάσει" το συμβόλαιο του Μπεργκ. Το μεικτό κόστος (αποδοχές και φόροι) για τον Σουηδό επιθετικό ξεπερνούσε τα 2 εκατομμύρια ευρώ και μετά την πώληση του, τα χρήματα διατέθηκαν σε δύο ποδοσφαιριστές: τον Αντρές Τσάβες και τον Λουτσιάνο Νέβες.

Ο Τσάβες και ο Λουτσιάνο προορίζονται για να συγκροτήσουν το βασικό επιθετικό δίδυμο και ο Ουζουνίδης περιμένει πολλά από τη συνεργασία τους. Ένα μικρό δείγμα δόθηκε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στα Χανιά, όπου ο Βραζιλιάνος δημιούργησε και ο Αργεντινός σκόραρε. Ωστόσο, είναι προφανές ότι υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες προσδοκίες...

Ακόμα, ο Τσάβες διανύει περίοδο προσαρμογής, αφού δεν έχει συμπληρώσει ούτε ένα μήνα στην Αθήνα, ενώ ο Λουτσιάνο δείχνει μεγάλη διάθεση, αλλά δεν βρίσκεται στην επιθυμητή αγωνιστική κατάσταση. Αλλά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνουν τη διαφορά, τουλάχιστον στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αρχής γενομένης από το παιχνίδι με την Κέρκυρα, ο Ουζουνίδης ποντάρει στο λάτιν δίδυμο της επίθεσης. Ο 48χρονος προπονητής θέλει να βρει λύσεις από τον Τσάβες και τον Λουτσιάνο, να "τραβήξουν" την ομάδα και το έχει τονίσει στους δύο στράικερ. Μάλιστα, τους έχει μιλήσει και από κοινού στη διάρκεια των προπονήσεων, ώστε να τους εξηγήσει τι θέλει από τη συνεργασία τους.

Επίσης, σε πολλές ασκήσεις τακτικής, ο Λουτσιάνο και ο Τσάβες δουλεύουν ως παρτενέρ, προκειμένου να αποκτήσουν εξοικείωση και ομοιογένεια. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό θα επιτευχθεί κυρίως μέσα από τα παιχνίδια, όμως ο Ουζουνίδης το χρειάζεται το συντομότερο δυνατό.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ