ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα πράσινα "φιρμάνια" του Οκτωβρίου

Τα πράσινα "φιρμάνια" του Οκτωβρίου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Εσιέν, Ταυλαρίδης, Τελάντερ, Μπόκα και άλλες υποχρεώσεις "κυκλώνουν" τον Παναθηναϊκό από την 1/10 και η διοίκηση είναι υποχρεωμένη να βρει έσοδα από... ανύπαρκτες πηγές. Πληρώνει την Εφορία ο Αλαφούζος. Διαβάστε το ρεπορτάζ του Sport24.gr.

Τα δύσκολα για τον Παναθηναϊκό θα αρχίσουν τον Οκτώβριο, αφού είναι ένας μήνας που περιλαμβάνει δόσεις συμβολαίων, διακανονισμούς, καταβολές χρημάτων σε ομάδες και κάθε είδους υποχρεώσεις. Όλα αυτά, τη στιγμή που τα έσοδα είναι ελάχιστα...

Για παράδειγμα, την 1η Οκτώβρη ο Παναθηναϊκός πρέπει να πληρώσει τον Στάθη Ταυλαρίδη (30.000 ευρώ) και τον Μάικλ Εσιέν (42.000 ευρώ), ενώ στις 6/10 τον Ράσμους Τελάντερ (41.000 ευρώ). Δηλαδή, στο σύνολο του μαζεύεται ένα ποσό της τάξεως των 113.000 ευρώ. Εάν ο διακανονισμός δεν τηρηθεί ανήμερα, τότε ο παίκτης έχει το δικαίωμα να ζητήσει το μηδενισμό του Τριφυλλιού την επόμενη μέρα...

Επιπροσθέτως, ο Παναθηναϊκός υποχρεούται να πληρώσει μέσα στον μήνα τη Μπόκα Τζούνιορς για τη μεταγραφή του Αντρές Τσάβες. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, πρέπει να καταβάλλει περίπου 500.000 ευρώ, από το 1,3 εκατομμύρια ευρώ που κοστολογήθηκαν τα δικαιώματα του Αργεντινού επιθετικού. Έπειτα, κάποια χρήματα απαιτεί και η Κορίνθιανς, για τον εξάμηνο δανεισμό του Λουτσιάνο.

Ακόμα, παραδοσιακά τον Οκτώβριο προγραμματίζονται οι δόσεις συμβολαίων των παικτών οι οποίοι απαρτίζουν το ρόστερ. Η ΠΑΕ θα χρειαστεί περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να φανεί συνεπής απέναντι στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Παράλληλα, υπάρχουν πολλές άλλες πληρωμές που πρέπει να καλυφθούν, αλλά δεν έχει προβλεφθεί το ανάλογο αντίκρισμα. Δεν είναι υπερβολή να γραφτεί ότι η διοίκηση θα αναζητεί περισσότερα από 3 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να βγάλει τον μήνα χωρίς παρατράγουδα...

Οι μοναδικές οφειλές που δεν αγχώνουν τη διοίκηση είναι προς τους κρατικούς φορείς. Για παράδειγμα, την Παρασκευή (29/9) η ΠΑΕ πρέπει να πληρώσει στην Εφορία ένα ποσό που αγγίζει το 1 εκατομμύριο, αλλά ο Αλαφούζος έχει διαβεβαιώσει ότι θα μεριμνήσει για τη διευθέτηση του. Ο εφοπλιστής δεν πρόκειται να αναιρέσει τη δέσμευση, διότι θα έχει προβλήματα με την περιουσία του.

Ο ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ, ΟΙ ΔΩΡΕΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΜΗ

Το μέλημα της διοίκησης είναι βρει χρήματα, για να καλύψει πρωτίστως τις υποχρεώσεις που επιφέρουν άμεσους κινδύνους. Επίσης, θέλει να εξοφλήσει μισθούς στους εργαζομένους και στο προπονητικό επιτελείο της ακαδημίας, διότι πρόκειται για ανθρώπους του μεροκάματου, που δεν έχουν την πολυτέλεια να... τρώνε από τα έτοιμα.

Φυσικά, το πρόβλημα επικεντρώνεται στην εύρεση εσόδων. Οι διοικούντες προσπαθούν να προεξοφλήσουν επιταγές από χορηγικές συμβάσεις και από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, ενώ επισπεύδονται οι συζητήσεις με τη Μπενφίκα για τη μεταγραφή του Οδυσσέα Βλαχοδήμου. Εφόσον η συμφωνία κλείσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα, τότε θα προκύψει μία "ανάσα" στο ταμείο του Τριφυλλιού και θα βγει ο μισός Οκτώβρης. Κατόπιν, στο Τριφύλλι περιμένουν τα έσοδα από τα δύο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια, για να τα κατευθύνουν στη μισθοδοσία.

Ανεπισήμως, έχουν αρχίσει οι κρούσεις σε επιχειρηματίες, ώστε να συνεισφέρουν ότι προαιρούνται και να συνδράμουν την ΠΑΕ. Προκρίνεται η λύση της δωρεάς μέσω της "Συμμαχίας", ώστε να μην απαιτηθεί χρόνος για εναλλακτικές επιλογές.

Στο μεταξύ, παρελθόν αποτελεί από τον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Κάρμης. Ο δικηγόρος ενημερώθηκε ότι για λόγους κόστους δεν θα συνεχίσει τη συνεργασία του με την ΠΑΕ και δεν θα την εκπροσωπεί πλέον στα θεσμικά όργανα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κάρμης συνεργάζεται με τον Παναθηναϊκό από το 1979...

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ