ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Νταμπίζας και η συνεργασία με τον Παναθηναϊκό

Ο Νταμπίζας και η συνεργασία με τον Παναθηναϊκό
EUROKINISSI

Το Sport24.gr εξηγεί τι συμβαίνει με τον Νίκο Νταμπίζα και τα νέα σενάρια που τον θέλουν να συνεργάζεται ξανά με τον Παναθηναϊκό.

Τα τελευταία χρόνια, ο Νίκος Νταμπίζας αποτελεί σταθερή αξία στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Κάθε φορά που η θέση του επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος αδειάζει, ο παλαίμαχος αμυντικός επανέρχεται στην επικαιρότητα ως ο επικρατέστερος υποψήφιος. Ωστόσο, ουδέποτε η φημολογία επαληθεύτηκε και τελικά, αναλάμβανε κάποιος άλλος...

Η πραγματικότητα είναι πως ο Νταμπίζας έχει θαυμαστές εντός του Παναθηναϊκού και στο περιβάλλον του Γιάννη Αλαφούζου, οι οποίοι θυμούνται τα αποτελέσματα του τη σεζόν 2013 - 2014. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι επιθυμούν την επαναπρόσληψη του στην ΠΑΕ, διότι εκτιμούν ότι είναι ο ιδανικός για διευθύνει ένα παρόμοιο εγχείρημα με εκείνο του καλοκαιριού του '13.

Τότε, ο Νταμπίζας συγκρότησε ένα ρόστερ κόστους 5 εκατομμυρίων ευρώ, δημιούργησε καλό κλίμα στα αποδυτήρια και πέτυχε την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας, ενώ οι περισσότερες επιλογές του αποδείχτηκαν εύστοχες. Το επιχείρημα των θιασωτών της δουλειάς του "Ντάμπι" είναι ότι έχει τα εχέγγυα για να καταφέρει ξανά κάτι ανάλογο και έχει μεγαλύτερο βαθμό καταλληλότητας από οποιονδήποτε άλλο.

ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ

Κατά γενική ομολογία, ο Νταμπίζας απολαμβάνει γενικής εκτίμησης στην Ελλάδα. Δεν θα ήταν απίθανο ένας επιχειρηματίας που θα εμπλεκόταν στον Παναθηναϊκό, να στρεφόταν στον 44χρονο παλαίμαχο, για να συνεργαστεί μαζί του σε ένα ποδοσφαιρικό πρότζεκτ. Ωστόσο, είναι πρώιμο να γραφτεί κάτι τέτοιο, επειδή ακόμα δεν υπάρχει μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ.

Από εκεί και πέρα, όμως, η διοίκηση του Παναθηναϊκού ενδιαφέρεται για τις υπηρεσίες του Νταμπίζα. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το περιβάλλον του Αλαφούζου έχουν προσεγγίσει τον Νταμπίζα για να διερευνήσουν την προοπτική να δουλέψει για το Τριφύλλι και υπό ποιες προϋποθέσεις θα δεχόταν. Ωστόσο, αυτό δεν επιβεβαιώνεται από τον "Ντάμπι" ή από τους "πράσινους" διοικούντες.

Σε κάθε περίπτωση, ορόσημο για τον Παναθηναϊκό είναι η αδειοδότηση της ΕΠΟ. Η εξασφάλιση της άδειας συμμετοχής για το επόμενο πρωτάθλημα θα δώσει το έναυσμα για εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα, από το ιδιοκτησιακό μέχρι τη στελέχωση της ΠΑΕ. Όμως, στο απευκταίο σενάριο του υποβιβασμού, τότε η κατάσταση θα δυσκολέψει πάρα πολύ...

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ