ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Μπεργκ και τα σενάρια της αποχώρησης

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η Αλ Αΐν που δεν επιβεβαιώνεται, ο Μπεργκ που δεν αποκλείει τη φυγή του και οι προϋποθέσεις που δεν ευνοούν την κάλυψη της ρήτρας του. Διαβάστε στο Sport24.gr.

Ο Παναθηναϊκός διέψευσε άμεσα ότι έχει πρόταση ή κρούση από την Αλ Αΐν για τον Μάρκους Μπεργκ, όμως δεν στάθηκε αρκετό για να εμποδιστεί η φημολογία. Ούτε η άρνηση του γραφείου του Σόρεν Λέρμπι, που εκπροσωπεί τον Σουηδό επιθετικό, ότι συζητά με την ομάδα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ηρέμησε την κατάσταση.

Αντίθετα, επικρατεί διάχυτη η αίσθηση ότι ο Μπεργκ σκέφτεται τη φυγή του από την Ελλάδα. Σε μεγάλο βαθμό, είναι δικαιολογημένη, διότι την έχει τροφοδοτήσει ο ίδιος. Είναι πρόσφατες οι δηλώσεις του που έλεγε ότι θα εξετάσει μία πρόταση από το εξωτερικό και ότι δεν έχει αποφασίσει εάν θα παραμείνει στην Αθήνα.

Ωστόσο, από την αίσθηση μέχρι τη βεβαιότητα υπάρχει μεγάλη διαφορά. Καταρχάς, τίποτα δεν επιβεβαιώνει ότι η Αλ Αΐν έχει καταθέσει πρόταση για τον Μπεργκ. Τα αραβικά tweets επικαλούνται ελληνικές πηγές, ενώ η εγχώρια αναπαραγωγή στηρίζεται σε «τιτιβίσματα» από τα Εμιράτα! Φαύλος κύκλος, δηλαδή…

ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ

Έπειτα, από τη διοίκηση επιμένουν ότι δεν πρόκειται να μπουν σε διαπραγμάτευση για την πώληση του Μπεργκ. Εάν μία ομάδα από το εξωτερικό καλύψει τη ρήτρα των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, τότε η μεταγραφή θα εξαρτηθεί από τον 30χρονο στράικερ. Σε διαφορετικά περίπτωση, το ζήτημα δεν θα έχει συνέχεια.

Επίσης, όσοι ξένοι ρώτησαν τις προϋποθέσεις για την αγορά του Μπεργκ, δεν επανήρθαν. Βασικά, θεώρησαν υπερβολικό το κόστος της απόκτησης ενός ποδοσφαιριστή ο οποίος διανύει το 30ο έτος της ηλικίας του και αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Με λιγότερα λεφτά, θα το συζητήσουν, αλλά όχι με τα 9 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για τον Παναθηναϊκό και το Αμβούργο.

Τέλος, αναμφίβολα το οικονομικό θα μπορούσε να λειτουργήσει ως κίνητρο για τον Μπεργκ, για να πάει σε ένα… εξωτικό πρωτάθλημα. Αλλά, ο πρώτος στόχος του Σουηδού είναι να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 με την πατρίδα του και η μετακόμιση του στην Κίνα ή στη Μέση Ανατολή δεν θα τον βοηθήσει. Πιθανότατα, τα πολύωρα ταξίδια και το χαμηλό επίπεδο θα επηρεάσουν την απόδοση του και θα έχουν άσχημο αποτέλεσμα στην προσπάθεια του.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ