ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Μολέντο, ο Ολυμπιακός και η "άθραυστη" ρήτρα του Παναθηναϊκού

SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η Ιντερνασιονάλ έχει την υποχρέωση να πληρώσει τον Παναθηναϊκό αν παραχωρήσει τον Μολέντο σε ελληνική ομάδα με οποιονδήποτε τρόπο. Το "προηγούμενο" με τη ρήτρα του Κώστα Κατσουράνη και οι παράμετροι της υπόθεσης για τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τον Ροντρίγκο Μολέντο, όμως δεν αρκεί να καλύψει τις απαιτήσεις της Ιντερνασιονάλ για τον αποκτήσει. Διότι ο Παναθηναϊκός είχε μεριμνήσει ώστε στη συμφωνία για την παραχώρηση του 32χρονου στόπερ τον προηγούμενο Ιανουάριο (αντί του... ευτελούς ποσού των 150.000 ευρώ) να μπει ρήτρα ύψους 2 εκατομμυρίων για ενδεχόμενη επιστροφή του ποδοσφαιριστή στην Ελλάδα.

Το σημαντικό στην υπόθεση είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει φροντίσει ώστε η ρήτρα να μην είναι διάτρητη. Η ελληνική ομάδα που θα αποκτήσει τον Μολέντο δεν είναι υποχρεωμένη να αποζημιώσει τον Παναθηναϊκό, αφού η υποχρέωση βαραίνει την Ιντερνασιονάλ.

Αυτή η πρόβλεψη έγινε ώστε ο παίκτης να μην παραχωρηθεί ως ελεύθερος ή με δανεισμό, δύο τρόπους που έχουν χρησιμοποιηθεί σε ανάλογες περιπτώσεις για να αποφευχθεί η καταβολή της ρήτρας.

Φυσικά, η λογική υποστηρίζει ότι εφόσον η Ιντερνασιονάλ συμφωνήσει να πουλήσει τον Μολέντο στον Ολυμπιακό, θα εντάξει τη ρήτρα των 2 εκατομμυρίων στο συνολικό κόστος της μεταγραφής. Διότι σε αντίθετη περίπτωση, το κέρδος της θα είναι μικρό. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, με οποιονδήποτε τρόπο κι αν ο Μολέντο φορέσει φανέλα ελληνικής ομάδας μέχρι τον Ιούνιο του 2019, η Ιντερνασιονάλ που τον απέκτησε σχεδόν... τζάμπα, υποχρεούται να καταβάλει στους Πράσινους δύο εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, πάντα υπάρχει άλλος δρόμος... Ένας δρόμος που είχε ακολουθήσει ο Παναθηναϊκός στη μεταγραφή του Κώστα Κατσουράνη από τη Μπενφίκα το 2009. Η ΑΕΚ είχε βάλει ρήτρα 5 εκατομμυρίων ευρώ όταν είχε πουλήσει τον "Κατσούρ" για να αποφύγει την επιστροφή του σε άλλη ελληνική ομάδα.

Τελικά, ο Παναθηναϊκός πλήρωσε 875.000 ευρώ στην Ένωση, εκτός ασφαλώς του ποσού που είχε δώσει στη Μπενφίκα, προκειμένου να αποφύγει τις δικαστικές διενέξεις.

Φυσικά, η ΑΕΚ μπορούσε να προσφύγει στα ποδοσφαιρικά όργανα και να διεκδικήσει όλο το ποσό. Ωστόσο, μπροστά στον κίνδυνο να μην της επιδικαστεί ούτε ευρώ και επειδή βρισκόταν σε κακή οικονομική κατάσταση, αποδέχτηκε τη συμβιβαστική πρόταση του Παναθηναϊκού.

Ανάλογη διάθεση έχει η Ιντερνασιονάλ, εφόσον τα βρει με τον Ολυμπιακό για τον Μολέντο. Από την "κολοράντο" επιβεβαίωναν τις συζητήσεις με τους Πειραιώτες για τον 32χρονο στόπερ και τόνιζαν ότι θα επικοινωνήσουν με τον Παναθηναϊκό, για να καταλήξουν σε συμβιβασμό. Όμως, ακόμα δεν έχει απαιτηθεί κάτι τέτοιο. Φυσικά, έχει ενδιαφέρον η αντίδραση του Τριφυλλιού σε μία τέτοια πρόταση, λόγω των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων της ΠΑΕ...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ